Hallitus esittää merkittäviä helpotuksia rahankeräysten järjestämiseen

Hallitus on jättänyt 25.10.2018 eduskunnalle esityksen rahankeräyslain uudistamiseksi.

Lakiesityksessä uusi laki korvaa nykyiset määräaikaiset keräyskohtaiset rahankeräysluvat jatkuvasti voimassa olevilla luvilla ja mahdollistaa ilmoituksenvaraiset pienimuotoiset kansalaiskeräykset.

Rahankeräyksen järjestämisen edellytyksenä olisi jatkossa joko jatkuvan rahankeräysluvan hakeminen Poliisihallitukselta tai ilmoituksen tekeminen poliisilaitokselle pienkeräyksen järjestämisestä. Rahankeräyslaissa säädetään eräistä lain soveltamisalan ulkopuolelle jäävistä rahankeräyksistä sekä vaalikeräyksistä, joihin ei tarvitsisi hakea lupaa tai joista ei tarvitsisi tehdä ilmoitusta.

Kertaluontoisen pienkeräyksen järjestämisestä riittäisi ilmoitus. Pienkeräyksen järjestäjältä ei edellytettäisi toiminnan tarkoituksen yleishyödyllisyyttä, ja keräyksen voisi järjestää muuhunkin kuin yleishyödylliseen tarkoitukseen, ei kuitenkaan elinkeinotoiminnan tukemiseen tai oikeushenkilön varallisuuden kartuttamiseen. Keräystarkoitus tulee kertoa ilmoituksessa, ja sen toteutumista valvotaan. Pienkeräyksen tuotto saisi olla korkeintaan 10 000 euroa, ja keräyksen saisi järjestää korkeintaan kahdesti vuodessa.

Mikäli eduskunta hyväksyy esityksen tulisi laki voimaan syksyllä 2019.

https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/merkittavia-helpotuksia-rahankeraysten-jarjestamiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top