Hallitus: Hiilineutraalisuutta tavoitellaan, lisähenkilöstöä käsittelemään energia-avustuksia rekrytoidaan 280 000:lla eurolla

Öljylämmityksen likvidoimiseksi hallituksen tänään valmistuneessa lisätalousarviossa on määräraha avustusten käsittelijöiden lisäämisestä, jouduttamaan lämmitysmuodon vaihtamiseen öljystä ns. kestävään energiaan.

Hallituksen tänään antama lisätalousarvioesitys tukee siirtymää kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Lisätalousarviolla muun muassa tuetaan kuntia vaihtamaan fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitysmuotoon ja parannetaan Aran energiatukihakemusten käsittelyn resursseja.

Hallitusohjelman mukaan öljyllä lämmittäminen loppuu kuntien kiinteistöissä viimeistään vuonna 2024. Tavoitteen saavuttamiseksi valtiontuen osuutta nostetaan 10%:sta 20%:iin. Avustukseen tulee vielä 5%:n bonus, jos kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen.

”Lämmitys- ja energiaremontteja vauhdittamalla paitsi elvytämme taloutta kestävästi, otamme myös konkreettisia askelia kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Tämän vuoden alusssa mahdollisuus hakea energia-avustusta kodin energiatehokkuuden parantamiseen laajeni myös taloyhtiöille ja omakotitaloihin: Hakemuksia on tullut elokuun alkuun mennessä yhteensä yli 1 300 kappaletta, valtaosa taloyhtiöiltä (noin 11 500 asuntoa). Hakemuksista on aiheutunut ruuhkaa, jonka purkamiseksi Araan rekrytoidaan lisähenkilöitä. Tähän osoitetaan 280 000 euroa.

Tiedot kertoi mimisteriön tiedote tänään. Mitä tulee hiilidioksidiin, sillä ei ole merkittävää ilmastoa lämmittävää vaikutusta.

4 Comments

 1. Onko hallitus valheellinen vai tyhmä?
  3.9.2020 16:07

  Kysyisivät oikeilta tiedemiehiltä eikä ennalta tilattuja tuloksia yliopiston nimissä julkaisevalta tiedebordellilta. Hiilidioksidi on elämälle välttämätön hyötykaasu,
  metsien ja kasvien kasvun edellytys. Valitettavasti ihmiselämä sivuvaikutuksineen tuottaa CO2 niin vähän, ettei siitä ole tuntuvaa hyötyä. Maan ja Etelämantereen jääkerrostumat näyttavat, että ilman hiilidioksidi on laskenut koko historian jatkuvasti riippumatta ihmisen toimista, hallituksista, politiikasta. Palkatkoon pseudotieteilijöitä ja suojatyöpaikkapuuhastelijoita omasta pussistaan eikä verovaroista, jotka eivät ole heidän, vaikka niin vahvasti luulevat.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  3.9.2020 16:23

  Koko pointti tässä hankkeessa on, että vain puolueen jäsenet voivat olla riittävän hiilineutraaleja tullakseen valituksi viraston henkilökuntaan.

  Vastaa
 3. puolueeton
  3.9.2020 17:59

  Toinen pointti on, on media on yhteistyössä vasemmistopuolueiden kanssa eikä tiedota tosiasioista, mitä poliittinen vasemmisto kokomustasta infrapunavihreään tukee.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.9.2020 18:44

   Ollaanpas hiilineutraalisti eikä kysellä tuhmia!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top