Hallitus kertoo lisätalousarviosta 20:30 (SUORA)

Seuraamme valtioneuvoston videolähetystä. Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Katri Kulmuni, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo ja opetusministeri Li Andersson.

Sivu päivittyy.

 • Valtionvarainministeri Katri Kulmuni kertoi kunnille annettavan 1,4 miljardia koronakuluihin. Ministerin mielestä Suomi voi ottaa lisää velkaa. Tasapainotustavoite siirtyy vuosikymmenen loppuun.
 • Sisäministeri Maria Ohisalo mainitsi ekologian ja vihreän jälleenrakennuksen koronakriisistä noususta puhuttaessa. Mal-sopimus mainittiin, ja ilmastokestävyys. Liikenteeseen satoja miljoonia euroja. Joukkoliikennettä tuetaan 100 miljoonalla, lipputulomenetysten torjumiseksi. Polkupyöräily muistettiin. Valtion tukemassa asumistuotannossa edistetään puurakentamista. Energiahankkeita ja ilmastorahastoa 300 miljoonalla. Rahaa kylvetään sinne-tänne. Tarpeellisia hankkeita käynnistetään, ja hiilineutraalia pitää olla.
 • Opetusministeri Li Andersson kertoi, että koronan aiheuttamiin välittömiin kriisitarpeisiin etsitään vastaus. Pelastetaan niin ihmiset kuin yrityksetkin. Hyvinvointi turvataan. Korona on vaikuttanut lasten ja nuorten hyvinvointiin kielteisesti. Etäopetus on lisännyt oppilaiden tuen tarvetta. Lapsille ja nuorille 310 miljoonan paketti. Hyvinvointipaketilla tuemme oppimista, vastustamme syrjäytymistä. Tuen tarpeet huomioidaan. 112 miljoonalla vahvistetaan lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Haavoittuvassa asemassa olevia nuoria ei päästetä putoamaan.  Kaikkein pienituloisimpien suomalaisten toimeentuloa vahvistetaan 60 miljoonalla. Väliaikaisista muutoksista 123,5 miljoonan kulut. Työvoimatoimistojen asiakaspalvelua tehostetaan.
 • Oikeusministeri Anna-Maja Henrikson kertoi, että hallitus panostaa lapsiin ja nuoriin, eikä 90-luvun laman virheitä toisteta. Suomessa ilmapiiri on yritysmyönteinen ja työvoima koulutettua. Hallitus asettaa budjettiriihessä uuden korkeamman työllisyystavoitteen. Innovointi mainittu, lisävaltuuksia Suomen Akatemialle ja Business Finlandille, rahaa jaetaan miljoonia. Kunnille luvattu tukea: 1,4 miljardin tukupaketti: Mm. 770 miljoonaa kunnille. 60 miljoonaa ikäihmisten hoitamiseen, sairaanhoitopiireille 200 milliä. Rikosasioiden sujuvaa käsittelyä parannataan: Istuntosaleihin videoyhteydet.

Vastauksissa median kysymyksiinei ollut oleellista uutta, paitsi Hsinhua News kysyi Haaparanta-Narvikin radasta. Siihenkin kuullaan vastaus huomenna.

4 Comments

 1. Hallitukselle opintomatka El Salvadoriin?
  2.6.2020 21:26

  -Kenen rahoja, miksi ja millä oikeudella on luvattu korona-rokotteen kehittämiseen, kun valmis tehokas, halpa ja turvallinen lääke (HCL) oli sitä ennen jo laajassa käytössä maailmalla ja erinomaiset tulokset?
  -Kuka on Suomessa rokotteiden jo aiheuttamien kroonisten sairauksien (Autismi, Dementia, Alzheimer, Syöpä, Halvaantumiset, allergiat, astma, lapsettomuus..) ja kuolemien korvaaja?
  -Missä on lääketieteellinen vuotta 2020 edeltävä tieteeliinen suositus terveiden karanteenista?
  -Missä on lääketieteellinen verifioitavissa oleva todiste terveiden karanteenin hyödystä?
  -Donald Trumpin, älykkyys mitattu 153 ja ministerit saa mennä viivalle:-), lisäksi mm. El Salvadorin presidentti käyttää ennaltaehkäisevänä HCL ja kertoo tietävänsä sen olevan maailman johtajien laajassa käytössä. Näkyy kirjallisuudessa soveltuvan vuosien jatkuvaan käyttöön.
  Onko lääkenimi ”hydroxychloroquine” hallitukselle ylivoimaisen vaikea vai mistä se huopatossu puristaa?
  Saatte luvan sanoa HCL. Ainakin aine on halpa ja helppo valmistaa, vaikka Suomessa ylivoimainen julkistaa. Sivuvaikutuksen se parantaa ja ehkäisee muutkin flunssat ettei tarvi testauksesta vouhottaa – säästäisi meille taloudellisesti kallista aikaanne.
  Testataanko ministerikelpoisuudessa reaktioaikaa?
  Pitääkö osata perustuslain alkeet?
  Saisikohan El Salvadorin predidentiltä lähikoulutusta tai videon Hydroxychloroquine lääkkepurkin käytöstä?
  ”President of El Salvador Announces That He is Taking Hydroxychloroquine, Says ‘Most World Leaders’ Doing the Same”
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/president-el-salvador-announces-taking-hydroxychloroquine-says-world-leaders/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailypm&utm_content=daily

  Vastaa
  1. Useful Idiot
   3.6.2020 00:13

   ”Yale Epidemiologist: Hydroxychloroquine Should Be ’Widely Available And Promoted Immediately’ As Standard Treatment”,
   https://www.zerohedge.com/health/yale-epidemiologist-hydroxychloroquine-should-be-widely-available-and-promoted-immediately

   Asiat ovat kokonaan muuta kuin mitä läpimätä hallitus, läpimädät terveysviranomaiset ja läpimätä valtaVALEmedia uskottelee:

   ”German official leaks report denouncing corona as ‘a global false alarm’”,
   http://tapnewswire.com/2020/06/german-official-leaks-report-denouncing-corona-as-a-global-false-alarm/

   ”How the “Conspiracy Theory” meme is being used to cover up OPERATION COVID-19 and advance COVID-1984”,
   http://tapnewswire.com/2020/06/how-the-conspiracy-theory-meme-is-being-used-to-cover-up-operation-covid-19-and-advance-covid-1984/

   Vastaa
 2. Useful Idiot
  2.6.2020 21:49

  Näin viherkommunisti-hallitus pettää sekä omat äänestäjänsä että muut suomalaiset – EU-monsterin pelastamiseksi:

  ”Wollt ihr den totalen Krieg?”,
  https://oikeamedia.com/o1-138900

  Vastaa
 3. Kuka korvaa amatöörien tuhot?
  3.6.2020 01:43

  Missähän pienessä luolassa ne on elämänsä hovarisimoilleet kun maailman ymmärrys puuttuu. Ja ajatus ei, se vaan ei kulje. Seniili demarien pressaehdokas Joe voittaisi älykkyystestissä, vaikkei muista vastatessa enään kysymystä. Pitäs olla ajatusten eteenpäin työntäjä apuna ja englantia minuutissa väsähtämättä lukemaan pystyvä vapaan median julkaisuja ääneen lukeva ylioppilas avustajana. Kauden saldo on pitkä askel huonoimpaan mahdolliseen suuntaan, turha työttomyyden nosto, turhat konkurssit, turhat kuolemat eri sairauksiin samalla kun sairaalat tyhjinä, tehokkaan halvan lääkkeen pimitys, muiden paitsi omien varojensa lupaus turhan mutta vaarallisen rokotteen kehitykseen ja kilpailukyvyn turha romahdus. Jos tehtävä oli tehdä aina suomalaisille, maan ja lasten tulevaisuudelle aina huonoin mahdollinen valinta, niin siinä ovat onnistuneet. Niin ja ketkä edustivat Barcelonassa Suomea 1995 ja LAHJUKSIA VASTAAN avasivat siirtolaisvirralle tien? Missä nimilista viipyy?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top