Hallitus myönsi vihdoinkin, että jengirikollisuus on iso ongelma

Tämä kuului useaan kertaan hallituksen kyselytunnilla, aiemmin ministerit ovat myöntyneet tunnustamaan jotakin sen suuntaista mutta vihdoinkin myös vihreä sisäministeri Krista Mikkonen myönsi, että jengirikollisuus on ongelma mutta ei vieläkään sitä, että se on nimenomaan maahanmuuttajanuorten aiheuttama ongelma.

Perussuomalaiset tekevät katurikollisuudesta välikysymyksen hallitukselle. Myös Kokoomus ilmoitti yhtyvänsä PS:n välikysymykseen.

Mutta eivät persut malttaaneet odottaa tulossa olevaa välikysymyskeskustelua vaan aloittivat hallituksen höykyyttämisen jo kyselytunnilla.

Veijo Niemi PS: ”Maahanmuuttajien rikokset, mitä tehdään ongelmalle?”

Krista Mikkonen sisäministeri: ”Olemme lisänneet poliisien määrää,on myös lisätty resursseja oikeuslaitokselle ja on lisätty resursseja ennaltaehkäisevään työhön.”

Niemi: ”Koventakaa tuomiota ja karkottakaaa rikolliset ja poistakaa ”paljousalennukset”. Mitä aiotte tehdä pikaisesti?”

Mikkonen: ”Viime hallitus leikkasi poliisien määrää. Tämä hallitus on aloittanut alusta. On tärkeää, että on resursseja. Olemme lisänneet resursseja.(Tämän hallituksen aikana poliisien määrä on noussut runsaasta 7200 poliisista runsaaseen 75 00 poliisiin. Eli noin 4 %:a -Ruotsissa poliisien määrä on tuplaantumassa aivan lähivuosina).”

Mikko Kinnunen Kesk.: ”Nostan esiin koulupoliisitoiminnan. Oulussa toimiva koulupoliisi puhuttaa kaikkien alle 15 vuotitaat rikoksiin syyllistyneet. Voiko ministeriö lisätä koulupoliisitoimintaa?”

Mikkonen: ”On tärkeää, että nuoret tapaavat myös koulussa poliisin. Ja, kun poliisien määrä on nyt kasvussa niin esimerkiksi poliisien kouluvierailuja voidaan lisätä.”

MIKKOSEN MIELESTÄ MAAHANMUUTTAJIEN KATUJENGIT OVAT OIKEASTAAN PERSUJEN VIKA

Rikka Purra PS: ”Kyse on maahanmuuttopolitiikasta. Olette kertoneet, että siihen ei liity ongelmia. Nyt ei enää riitä riitä kotoututtamislisät. Mitä aiotte tehdä sen hyväksi, että pääkaupunkiseudun nuoret uskaltavat liikkua kaduilla?”

Sisäministeri Mikkonen: ”Poliisin määrä on tärkeä ja on PS:n vika, että ei ole tarpeeksi poliiseja, koska silloin kun Perussuomalaiset olivat hallituksessa niin poliisien määrä laski (tosin silloin ei ollut katujengirikollisuuttakaan ja hallituksessa olivat myös Keskusta ja Kokoomus)”

Sakari Puisto PS: ”Kauanko ajattelitte, että tämä kestää ja paljonko maksaa?”

Mikkonen: ”Alaikäisten ryöstöt ja väkivalta on kyllä lisääntynyt. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään maahanmuuttajista. Meidän täytyy huolehtia resursseista.”

JÄRJESTÖT MUKAAN MUTTA EI MAAHANMUUTTAJIEN JÄRJESTÖT

Suomessa on ainakin kymmeniä valtion ja kuntien avustuksia saavia maahanmuuttajien järjestöjä. Mutta ei ole tiedossa, että yksikään niistä olisi ollut aloitteellinen jengiväkivallan vastustamisessa.

Petteri Orpo Kok:” Turussa nuorisojengi kävi satunnaisesti ja vakavasti toisen nuoren kimppuun. Kokoomus lähtee mukaan perussuomalaisten välikysymykseen.”

Mikkonen totesi, että tällä hetkellä on 100 poliisia enemmän kuin viime vuonna. Tämä on myös järjestöjen asia. (mutta ei sanaakaan- maahanmuuttajajärjestöistä. Esimerkiksi Suomen somalit on varsin iso järjestö ja nauttii suurta valtionapua mutta ei mitään oma-aloitteellisuutta ole ollut havaittavissa sen taholta- vastuusta)

Kari Toivanen Kok: ”Nyt on tekojen aika esimerkiksi laittomien aseiden poistamiseksi kaduilta?”

Mikkonen: ”Laiittomista aseista on selvitys meneillään.”

Leena Meri PS: ”Olette todenneet, että ongelmia ei voi ratkaista maahanmuuttajien määrän rajoittamisella. Ettekö te ymmärrä, että ongelmia ei ratkaistu muulla kuin sillä ja rikollisten karkottamisella ja kovilla rangaistuksilla. Sitä ei ratkaista poliisien määrän lisäämisellä.”

Pääministeri Sanna Marin: ”Se on juuri niin, että ongelmaa ei ratkaista poliisien määrän lisäämisellä.”

Marko Kilpi Kok: ”Tämä on laajempi kokonaisuus. Milloin näette, että on tehtävä toimenpiteitä?”

Mikkonen : ”Olen kertonut, että laajasti poliisi on tehnyt työtä yhdessä muiden tahojen kanssa. Tässä on kyse tukitoimenpiteistä.”

Tosiasia kuitenkin, että ensiksi täytyy tunnustaa tosiasiat ja ongelmien juurisyyt, jotka perustuvat kulttuuriin, tapoihin ja uskonnollisiin syihin. Ja arjessa siihen, että vanhemmat juuri maahanmuuttajaperheitten isistä valitettavan suuri osa ei halua itse sopeutua, eikä edes sitä, että lapset sopeutuvat ja niin kauan kuin näihin perustavanlaatuisiin kysymyksiin ei tosissaan paneuduta, eikä ongelman laajuutta myönnetä niin kaikki on sätkimistä ja hiekka ja veri ”Ruotsin tiellä” pöllyää.

Seppo Huhta

3 Comments

 1. Päin seinää ollaan menossa kiihtyvällä vauhdilla
  25.11.2022 17:59

  Ei tohon mikään määrä poliiseja auta, jos pidetään yllä jatkuvaa kehitysmaalaisten muuttovirtaa tänne ja sen lisäksi jo nyt tulleet sikiää erittäin tehokaasti.

  Vastaa
 2. juu
  25.11.2022 18:40

  Hallitus ei ikinä myönnä että maahanmuutolla (kehitysmaista) olisi mitään tekemistä minkään negatiivisen kanssa.
  Tänään oli julkaistu tutkimus että maahanmuuttajanaiset työllistyy huonosti.
  Olen aivan varma, että vasemmistolaispuolueet keksii siihen syyksi rasismin.
  Sillä että pukeudutaan burkaan että just just silmät näkyy ja 10 kuukauden välein ollaan raskaana ei tietenkään voi olla mitään tekemistä asian kanssa.

  Vastaa
 3. murre iisakki riepunen
  27.11.2022 14:22

  Laittomasti maassamme maleksivien myötä rikollisuus sen kaikissa muodoissa räjähtänyt kasvuun, raiskaukset, tapot, väkivalta, ryöstöt myös pulverikauppa murjaaneja kiinostaa, mutta ei maahan tunkeutujien syyksi näitä voi, ei saa laittaa, rasismin, natsismin kaapua puetaan siitä paikasta niskaan. Tässä onkin yksi syy miksi esim.Yle viherpesua suorittaa, vielä tänä päiväkin jopa poliisin johdossa henkilöitä jotka eivä nää totuutta, eivät uskalla, eivät saa sanoa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top