Hallitus oppositiossa, vieraslajit luupin alla

Eduskunta keskusteli, huusi, supatteli ja väitteli Case-Mäenpäästä neljä ja puolituntia.

Tuntuu siltä, että päivä päivältä -ennen kuin eduskunta lähtee kesätauolle- niin kierrokset kovenevat. Kun Perustuslakivaliokunta oli  -poikkeuksellisesti äänestänyt aina lähes 100 prosenttisen yksimielisen valiokunnan kokouksessa- äänin 12-5 sen puolesta, että kansanedustaja Juha Mäenpään syytesuojan purkamisesta eduskunnan tulee äänestää, eli kansanedustajat päättävät lopullisesti perjantaina murretaanko syytesuoja edustaja Mäenpään osalta. Sen murtaminen kuitenkin edellyttää 5/6 enemmistöä ja, kun Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet, että he äänestävät 39 edustajallaan syytesuojan purkua vastaan niin,vaikka hallituksella on eduskunnassa takanaan 117 edustajaa ja, kun Kokoomus on antanut omilleen vapaat kädet ja KD vastustaa syytesuojan purkua niin hallitus häviää pomminvarmasti. Syytesuojan murskaaminen vaatisi vähimmillään 166 edustajaa ja todennäköistä on, että kannattajien määrä jää jonnekin vahän yli 150 edustajaan.

Itkupotkuraivareita

Vaikka keskustelun alkupuolella hallituspuolueiden edustajat pyrkivät olemaan aivan korostetun rauhallisia jopa kehonhallinnan kautta, niin näkyi ja kuului selvästi yhtäältä turhautuminen ja toisaalta raivo, koska kaikki tiesivät, että hallitus tulee tämän häviämään, vaikka kuinka kiihkeästi janoisi voittoa ja ilmeisesti kostoa.

Perussuomalaiset vaikuttivat päällisin puolin myös erittäin rauhallisiltä ja heidän käyttäytymisestään ja puheistaan huokui se, että he tiesivät voittavansa. Vanha sanonta piti taas, eli ”voittajan on helppo hymyillä” sittenkin, vaikka äänestys on vasta ylihuomenna.

Hallitus käänsi takkia sujuvasti

Kun asetelma oli edellä kuvatun kaltainen niin hallitupuolueiden edustajat hyökkäsivät tavalla, jota opposition edustajilta normaalisti kuullaan, ja aivan kuin pari kokoomusedustajaa ja yksi keskustalainen olisivat olleet ministereitä joiden ”arvomaailmaa” hallitus röykyytti.

Keskusteluun vedettiin orjakaupat, BLM-liike ja kaikki mahdollinen millä oikeata oppositiota voitiin kuvitella haavoittaa. Hallituspuolueista kuului kirjava määrä ehdotuksia mm.,  että kansanedustajalla ei saisi olla ollenkaan syytesuojaa. Kun syytesuojan tarkoitus on suojella kansanedustajan ja hänen edustamiensa ihmisten sananvapautta, niin sekin oltiin valmiit viemään.

Kansanedustajan syytesuojan murtaminen on yhtä korkean muurin takana kuin perustuslain tai sen osien muuttaminen, eli siihen tarvitaan 166/200 kansanedustajaa.

Vähän sivustaseuraajaa nauratti,kun kansanedustajat syyttivät toisiaan siitä, että eivät ole aina käyttäytyneet arvokkaasti toisiaan kohtaan, eikä ehkä aina muutenkaan, niin nytkin tuossa keskustelussa tuli uusia haavoja. -Ei sentään kaatuneita.

Esimerkiksi muan ruotsinkielinen aatelisedustaja -jolle on aina ollut oma ryhti ja toisten tahti eli tämä arvokas käytös tärkee mitä hän monen ihella jälleen vaati, jäi kiinni varsin rumasta tempusta, kun Arja Juvonen kertoi tämän herran repineen Juvosen edesssä suuressa salissa Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin, Juvonen kertoi loukkaantuneensa mutta ehkäpä se on niin, että ”aateluus velvoittaa” ja tämä PS-edustaja kuulu samaan säätyyn kirkkonummelaisten arkkitehdin kanssa.

Toiset sähäkkäämpiä kuin toiset

Varsinkin vihreiden edustajat puhuivat rasismista jos ei joka lauseessa niin ainakin virkkeesssä, -kuinkas muuten. Olen muuten pannut merkille, että mitä enemmän Vihreät muuttuvat maahanmuuttopuolueeksi niin sitä enemmän Perussuomalaiset taas pyrkivät kattamaan yhteiskunnan koko kirjoa. Oiskohan ne sopineet tuosta ? No, ei kai sentään.

Valtakunnansyyttäjä sekä kristillisten että persujen hampaissa

Perussuomalaiset ihmettelivät ennen muuta sitä, että tuolloin, kun Juha Mäenpää -siis viime vuoden kesäkuussa- puhui budjettivalmistelu keskustelun yhteydessä ”vieraslajeista”, niin siihen, ei puuttunut istuntosalissa kukaan, ei puhemies, eivät muut kansanedustajat mutta valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen otti asian omakseen myöhemmin.

Toiviainenhan on tunnettu kahdesta asiasta eli siitä, että hän nimityksensä jälkeen kertoi kuinka hänen tärkein tehtävänsä tulee olemaan vihapuherikosten esiinnosto. Toinen syy vasemmistodemarina tunnetun Toiviaisen meininkien kummasteluun on se, että rikoslaista ei löydy sellaista rikosta kuin ”vihapuhe”. Joku koiranleuka saattaisi sanoa, että Toiviainen jahtaa olematonta.

Kristilliset toivat esiin myös Toiviaisen toimet heidän entisen puheenjohtajan ja ex-ministerin puheisiin puuttumiseen taanehtivasti. Joku huomauttikin, että onko niin että entiset kansanedustajat, jotka eivät ole enää täällä, saavat ruveta pelkäämään kymmenien vuosien vanhojen sanomistensa esiinnostoa ja niistä tuomioita, -ja haku käy edelliselle vuosituhannelle.

Niin voitte varmaan arvata ketkä Toiviaista kiihkoisimmin puolustivat: Vasemmistoliitto ja demarit tietenkin. Mutta maailma muuttuu. Eipä olisi uskonut, että Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja puolustaa suuriäänisesti laillista yhteiskuntajärjestystä, -eipä olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten. Sen verran kuumaksi keskustelu kävi,vaikka salissa onkin miellyttävä lämpötila, että puhemies joutui huomauttamaan ennen muuta omilleen asiallisesta menosta ja huutamisesta.

Seppo Huhta

3 Comments

 1. Juha
  25.6.2020 08:21

  Heh. Kommunistit ovat aina vastustaneet sananvapautta.. hyvä esimerkki löytyy Neuvostoliitosta, jossa toisinajattelijat vietiin Siperiaan leirille.

  Suomen työtä tekevä väestö kuvittelee että yliopistokommunistit ovat heidän asiallaan. Kannattaa tarkistaa mistä vasemmisto aatteensa ajatukset ovat lähtöisin.. ne ovat pääsääntöisesti tuontitavaraa kommunistisista aivopierupajoista..

  Esim Eskimo jäätelön nimenmuutos tehdään Suomen työläisten puolesta… ööö todellakin..

  Vastaa
  1. Jatkumoa
   25.6.2020 11:14

   Ei sen puolen, koko vihapuhe- ja maalitushysteria, kuten myös venäjä- ja pietaritrolli sekä putinistihöpinät ja mccarthyismimäiset viholliskuvat tuotiin pramille porvarihallituskaudella lähinnä kokoomuksen esiin nostamina. Kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen vaati jopa anonyymin nettikeskustelun rajoittamista ja kummasti 2015-2019 nettifoorumien sensuuri kiristyikin kun väärän narratiivin keskustelua suitsittiin kovalla kädellä polpon toimesta.
   Myös mielensäpahoittamiskulttuuri nosti päätään jo porvarien hallitessa. Kultuurimarxismiin kuuluvat siis uusliberalistioikeisto kokoomus ja kepu siinä missä SDP ja vasuritkin.

   Vastaa
 2. Tri Holmes
  25.6.2020 19:11

  Oliko paikalla ne 84 ”avustajaa” jotka hallitusta ohjailee? Vai ujostuttiko näitä erittäin salaisia ”asiantuntijoita”? Nimilista esiin !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top