Hallitus tekee laittomista laillisia

Sanna Marinin hallitus keksii yhä vain uusia ja räävittömämpiä kepulikonsteja lisätäkseen maassa olevien ja tänne tulvivien laittomien turvapaikanhakijoiden määrää. Tämä kävi ilmi eduskunnan kyselytunnilla.

Hallitus on esimerkiksi ajamassa läpi lakiesitystä jonka mukaan täällä oleskelevan ns. kolmansista maista tulleen henkilön, jonka oleskelulupa päättyy, voidaankin sallia jäädä maahan opiskelijaksi. Ja toimentulosta ei tarvitse esittää todistusta kuin vuodeksi. No, vuoden lainan saanee -jollei ole omaa tuloa muuta kuin Kelasta- kohtuullisesti kavereilta, suvulta tai taustayhteisöltä kohtuullisen helposti.

Ja sitä paitsi, kun tarkoitus on saada uusia korkeakouluopiskelijoita, niin korkeakouluopinnot kestävät keskimäärin viisi vuotta, niin millä ne neljä vuotta eletään. Villi arvaus Kelan kustantamana. Jo aiemminhan hallitus kertoi, että sisäministeriö valmistelee, kuinka lakeja voitaisiin muuttaa niin, että täällä olevat ainakin 3000 karkotuspäätöksen saanutta saisivatkin pysyvän oleskeluluvan.

Vaikuttaa siltä, että Hallitus tekee kaikkensa, että Suomen vetovoimatekijät kasvavat vuosi vuodelta, ellei peräti kuukausi kuukaudelta.

Ilmeisesti vihervasemmisto pelkää kuollakseen kannatuksensa puolesta, ja uusäänestäjiä on saatava hinnalla millä hyvänsä. -Ja suomalaisen vero- ja velkataakka kasvaa. Tällä tuoreimmallakaan esityksellä ei ole mitään tekemistä työperäisen, siis ammatti-ihmisten maahanmuuton kanssa. Kysymyksessä on alaston valtapolitiikka.

Olisi hyvä tietää miten hallitus leipoo kieli-,  ammatti-, luku-, kirjoitus- ja tapataidottomista menestyviä korkeakouluopiskelijoita, ellei sitten ole tarkoitus siirtää peruskoulujen ”säälivitos”- mallia myös yliopitoihin.

Työministeri myönsi -de facto- hullun touhua

”Kyllä me koulutetaan myös maassa jo laillisesti olevia maahanmuuttajia. On kuitenkin ongelma ,että maahanmuuttajat etenevät hitaasti opinnoissaan. Mutta nyt keskitymme siihen, että saamme ulkomaalaisia opiskelemaan.”

Hyvä Isä! -Voiko enää tyhmempää strategiaa olla osaamisen , oppimisen ja työllistymisen kannalta. No, ei tietenkään vaan ihan paljaaltaan kysymys on mahdollisimman suuren joukon rahtaamisesta äänestämään punavihreitä.

Vielä yksi melkeinpä vitsi : Kokoomuksesta kysyttiin, että ihanko tosissaan sellainen henkilö jonka oleskelulupa on hylätty monesta eri syystä ja moneen kertaan, niin tällaiselle henkilölle hallitus myöntäisi oleskeluluvan ? Yksikään ministeri, ei edes pääministeri, suostunut vastaamaan vaan vetosivat siihen, että tämä on oikeastaan sisäministerin asia, joka -siis sisäministeri- ei ollut paikalla.

Ja sekös selitys oppositiota nauratti, ja näytti se muutamaa hallituspuolueen kansanedustajaakin huvittavan. Kaiken kaikkiaan tämänkertaisesta maahanmuuttokeskustelusta jäi sekava kuva, ja tuntui siltä että edustajat eivät -eivätkä ministeritkään- oikein jaksaneet keskittyä.

Olivatko syynä sitten päivän gallupluvut, jotka lupasivat kylläkin hyvää Kokoomukselle ja demareille, eivät kuitenkaan mairitelleet Keskustaa, olivat kohtuu raskaat persuille, ja kumahtelivat Vihreille jo lähes kolme vuotta jatkuneen alamäen jyrkkenemistä.

Seppo Huhta

Videolähetys/tallenne eduskunnan istunnosta 03.02. 2022.

Videolähetys+kuva: Eduskunta

3 Comments

 1. Suomi vajoo syvälle - eikä sitten enää nouse
  3.2.2022 18:45

  Saakelin hullut siellä hallitusessa ja etenkin niiden äänestäjät, jotka ovat hulluja, tyhmiä tai sokeita lampaita.

  Vastaa
 2. pöh
  3.2.2022 19:08

  Ei pitäisi olla yllätys, kun tälle hallitukselle lait ei ole merkinnyt mitään tähänkään asti.
  Totuuskin on valhe ja valhe on totuus, vasemmisto saa kaiken vinksalleen, eikä vaan Suomessa vaan ihan ympäri maailmaa.

  Vastaa
 3. Kalle "patriootti"
  5.2.2022 13:20

  Hyvä otos miten ”hallitus”hyve poseeraa 🤔

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top