Hallitus tiellä diktatuuriin?

Hallitus ja ennen muuta pääministeri Sanni Marin antovat ymmärtää, ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen suorastaan vaati, että nykyistä hallitusta ei saa saa välikysymyksellä kaataa, eli nyt on luovuttava demokratiasta ja valtiosäännöstä. -Pöyristyttävää.

Mutta tämä toistui niin monessa hallituspuolueen puheenvuorossa, että ilmeisesti tämä välikysymyksen jopa väitetty epäisänmaallisuus oli hallituksen viisikosta käskytetty hallituspuolueiden eduskuntaryhmille.

Täytyy myöntää,että toki monta kertaa eri hallitusten ja oppositioiden toimesta hallitsijat ovat pitäneet jotakin välikysymyksen aihetta huonona tavalla tai toisella, mutta en muista että koskaan aikaisemmin hallitus olisi -niin kuin tänään- katsonut, että on loukkaus ja suuri vääryys, kun opposoitio uskaltaa arvostella näin hallitusta ja kehtaa tehdä välikysymyksen. Hakematta tulivat Marinin ja Vanhasen puheista mieleen keskiajasta kertovat romaanit ja elokuvat, kun ruhtinaat olivat -omasta mielestään -pilvienkin yäpuolella.

Vanhanen kuittasi keskustelun lopuksi, että hallitusta ei kertakaikkiaan voi kaataa. Ja perusteena hänellä oli mm. se, että miten oppositiolla muka on kyky saada aikaan heti uusi hallitus, joka hänen mielestää koronan vuoksi pitäisi koota muutamassa päivässä. Näin tosin ei ole, koska toimitusministeristö jatkaa siihen asti kunnes uusi hallitus nimitetään.

Eli yksi eduskuntamme pitkäaikaisimpia kansanedustajia, historialtaan mm. ministeri, pääministeri kunnanvaltuutettu ja omasta mielestään demokraattisen ”keskustalaisen kansanliikkeen” entinen puheenjohtaja vaatii hallitukselle koskemattomuutta ja diktatoottorin oikeutta jatkaa -de facto – niin kauan kuin haluaa. Tämä on samaa mistä Trumpia on jo nyt syytetty, vaikka ei hän olekaan sanonut asemastaan samaa mitä Vanhanen Marinin hallituksesta,  -siis että sitä ei saa vaihtaa.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Mitä ilmeisimmin edustajat olivat ottaneet mallia viimeöisestä Yhdysvaltain presidentinvaalien TV-väittelystä, koska enpä muista tuollaista jatkuvaa tuntikausia kestänyttä möykkää ennen istuntosalissa kuulleeni. Nämä ”koulukiusaajat” olivat oikein piruja toisilleen. Jos meno kiihtyy samaa vauhtia niin kohta ne ne lyö ja potkii toisiaan ja ovat toistensa kurkuissa niin kuin olemme nähtee uutisfilmejä etelän maiden parlamenetista.

Ryhmäpuheenvuoroissakin pidäteltyä raivoa

Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Kristillisten ja Liike nytin yhteisen välikysymyksen esimmäisen puheenvuoron käytti Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo :

”Naisten ja nuorten työttömyys on kasvanut. Työpaikkoja nyt ! Hallitus rakentaa koko 2020-luvun velan varaan. Budjettiriihestä ei yhtään uutta työllisyystointa. Pääministeri on on syyllistänyt yritykset, vaikka suomalaiset yritykset ovat vastuullisimpia maailmassa.” (Kurvinen nyökkäili-kun Orpo kysyi häneltä, että on Marinin kanssa yhtämieltä yritysten vastuuttomuudesta).

Ensimmäinen hallitus Suomessa joka haluaa työllistää kymmenen vuoden kuluttua. Tänä vuonna 100 000 uutta työtöntä. Hallitus on vastoin omaa ohjelmaa jättänyt senkin huomioimatta. Opposito haluaa nostaa ulosoton suojaosaa ja haluaa +75 v ihmisille super”remonttirahaa” eli kotihoidon ostoon tuntuvat  3 mrd.euron veronalunnukset. Orpo toivoi,että meillä olisi tämä asia kuin Ruotsissa.

Nina Malm SDP: ” Hallituksen tie on valoisa vastuullinen. Perussuomalaiset on menemällä kokoomuksen välikysymykseen mukaan kuitannut melkoisen vekselin. SDP arvostaa työtä.” ( huuto salista :”ja sen,kun vielä näkis”)

Riikka Purra PS: Elvyttämistä ei ole kyseenalaistettu mutta elvytystä ei käytetä viisaasti vaan rahaa pitää käyttää hankkeisiin jotka työllistävät. Pragmaattista politiikka hallitus ! EU:lle on koronan varjolla menossa miljardipaketti. Perussuomalaisia huolettaa, että palveluilta putoaa pohja. Hallitus ! Tuottavuutta ja työtä ja sellaista palkkaa jolla tulee toimeen ilman sosiaaliapua. Monien muiden ongelmien lisäksi maahanmuutto tulee äärettömän kalliiksi ja liian kunnanhmoinen ilmastopolitiikka on myös työllisyyttä heikentävä asia.

Elina Lepomäki Kokoomus : Hallituksen velkaviisikko sysää Suomen vapaaseen pudotukseen. 75 %:n työllisyystavoite on hylätty. Hallituksen toimet ovat vähentäneet työllisyyttä, eivät sitä kasvattaneet. Maakuntahallinto ”ketteryyden vastakohta”.Missä on Sanna Marinin yhteiskuntavastuu ? Sosialismin marssin voi vielä pysäyttää (”Kokoomus haluaa 30-luvulle”-Arhinmäki). Ei vaan Kokoomus haluaa ”vireää kansankapitalismia”. Syrjimätön sosiaaliturva. ( siis kantasuomalaisetkin ? ) Marinin johdolla olemme joka päivä köyhempiä kuin eilen .

Antti Kurvinen Keskusta: Korona on pidettävä kurissa. Kokoomus on vastuuttomalla tiellä ja vetänyt mukaan muun opposition. Kokoomus on siirtynyt ”fantastisuudesta” (Jyrki Kataisen aikoinaan runsaasti puolueestaan ja hallituksestaan käyttämä ilmaisu) itkuun. Keskusta haluaa Suomen kulkevan yli koronan mahdollisimman vähin vaurioin. Kyseessä on tässä välikysymyksessä jopa Kokoomuksen mittapuulla äärettömän härski esitys siis 800 milj.euroa veronalennuksia. Onko Jussi Halla-aho edes lukenut koko välikysymystä. Ja oppostio haluaa leikata kotihoidon tuen pois.

Jenni Pitko Vihreät: (puhuu vasemmiston pöntöstä, tämä kertoo vihreiden nykyisen asemoitumisen eduskunnan puoluekartallaä) Me emme halua kurjistaa. Palkkatukea yli 55 vuotiaille ja yrityksille. On toimittava niin, että ilmastovelkaa ei jää tuleville sukupolville. Kun mielenterveyspalveluihin satsataan niin saadaan 9000 kuntoutunutta mielenterveyspotilaista työmarkkinoille seuraavan kymmenen vuoden aikana. On vastuutonta, kun yritetään kaataa hallitus, kun on koronakin.(Eli ei ole oikeutta välikysymykseen oppositiolla, kun kerran vihreätkin niin sanoo).

Merja Kyllönen Vasemmistoliitto: Kuuntelen surullisena oikeisto-opposition uhkakuvien maalailua. 387 000 työtöntä, tosin edessä voivat ovat vielä vaikeammat ajat. Vain elvyttäminen auttaa. Tuottavuutta ja osaamista pitää vahvistaa.

Anders Norrback RKP: Tämä toisen polven kansanedustaja, eli Ole Norrbackin poika, toisti kaiken minkä hallituspuolueiden edustajat olivat sanoneet mutta ilmeisesti maski oli tukehduttaa hänet, koska ääni värähteli ja kurkku korahteli niin, ettei selvää meinannut saada. Pelkäsin (myöhemmän keskustelun perusteella mni muukin) ,että edustaja kuukahtaa kesken kaiken.

Peter Östman Kristillisdemokraatit: Hallitus ei ole luonut oikeita työpaikkoja kuin vaan vain paperilla. Ikävät päätökset on ulkoistettu. Aktiivimalli II synnytettiin (mitä siis Ykköstä vastaan lakkoiltiin eli siis jos vihervassut lyö työmiestä niin se on oikein mutta kun sen teke icke- sosialisti niin se on väärin). Ansiosidonnaisen täytyy kuulua kaikille jotka täyttävät asianmukaiset ehdot. Kilpailukyky on syöksynyt: Muistetaan, että kaikkien muiden lisäksi Viking Line tilasi uuden laivan Kiinasta. Mitä on tapahtunut varsin hyvälle Suomen kilpailukyvylle.

Hjallis Harkimo Liike Nyt: Hallituksen koronanhoito on käsittämätöntä poukkoilua. Koko ajan yritykset ja kansalaiset elävät syvässä epätietoisuudessa. Pääministerin puheet ovat luoneet turhaa ja syvää vastakkainasettelua, hän on siirtämässä vastuunsa yrityksille. Rahat eivät riitä läppäreihin ja kirjoihin mutta samaan aikaan oppivelvollisuutta pidennetään. Ruotsissa on paremmat demarit kuin meillä. Suomi hoitaa työttömyyttä, Ruotsi hoitaa työllisyyttä ja talous meillä huonee, Ruotsissa paranee. Asiasta kyllä puhetta piisaa mutta näytöt puuttuvat .

Kun pääministeri Sanna Marin pääsi vihdoin ääneen niin hän oli selvästi tuohtunut ja purki useampaan kertaa kiukkuaan Petteri Orpoon näin sanoen : ” Petteri Orpo on valittanut, että päämisterim on ylimielinen. Olenko minä ylipääsemätön ongelma Kokoomukselle.

Niin, politiikka on tullut selvästi takaisin politiikkaan ja politiikot ovat kuin nälässä olleita villikissoja ja -koiria.

Seppo Huhta

7 Comments

 1. Orang Utang
  30.9.2020 22:37

  Kanadassa, maailman ensimmäisessä jälki-nationalistisessa valtiossa, korona-epidemia on äitynyt niin pahaksi, että kun parlamentti alkoi tutkia pääministeri Trudeau’n korruptiota, sen toiminta piti lakkauttaa … niin toistaiseksi, mutta eihän koronasta koskaan voi olla TÄYSIN varma.

  Jos parlamentti ei asetu eliitin laittomuuksia vastaan, niin miten voimme odottaa kansan asettuvan parlamentin laittomuuksia vastustamaan? … Edes vaaleissa!

  Vastaa
 2. Orang Utang
  30.9.2020 22:45

  Ruotsi Varautuu Valtion Romahdukseen

  Oletko huomannut yhteyden Suomen johdolla pidetyillä Suomi-Ruotsi kuningaskunnan (jonka kuningas on Sauli Ensimmäinen Suuri ja hänen neitsytvaimonsa kuningatar) sotaharjoituksilla ja Suomen pääministerin esiintymisellä Brysselissä Ruotsin edustajana:
  – Molemmat tapahtumat ovat osa samaa harjoitusta.

  Ruotsin hallitus harjoittelee toimia, miten toimia, jos ja kun valtio romahtaa. Sotaharjoituksen tarkoituksena oli selvittää skenaariota, jossa Suomi ottaa Ruotsin hallinnon haltuunsa ja esiintyy sen nimissä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

  Vastaa
 3. pöh
  30.9.2020 23:53

  ”Anders Norrback RKP: Tämä toisen polven kansanedustaja, eli Ole Norrbackin poika, toisti kaiken minkä hallituspuolueiden edustajat olivat sanoneet mutta ilmeisesti maski oli tukehduttaa hänet, koska ääni värähteli ja kurkku korahteli niin, ettei selvää meinannut saada. Pelkäsin (myöhemmän keskustelun perusteella mni muukin) ,että edustaja kuukahtaa kesken kaiken.”

  ”Keskustelun” hauskin anti 😀
  Aika lähellä oli taju mennä myös Vartiaiselta.

  Vastaa
 4. Viracocha
  1.10.2020 00:30

  Belgiassakin meni 500 pv, ennenkuin saatiin vihervassarihallitus kasaan… Muuta ei yksinkertaisesti sallittu.

  Vastaa
 5. Juha
  1.10.2020 07:55

  orpo toi maahan 50 000 ”sotaorpojen” ”poikalasten” ”työvoimareservin” , joka on nyt kasvanut miehen ikään.. näiden elättämiseen, majoittamiseen ja viihtymiseen kuluu 100 000 euroo per lärvi.. yhteensä se 5 miljaardia.. näille täytys järjestää nyt duunia.. siitähän tässä orpon kiukuttelussa oli kyse.

  Saddam Hussein aikoinaan järjesti valtiollisia työllistämisprojekteja, joista Bagdadin nykyaikaistaminen oli yksi isoimmista hankkeista.. kaupungin silhuetti oli sakeanaan parittelevia nostokurkia.. vanha raksakaverini oli myös siellä rakentamassa palatseja, jotka sittemmin jenkit pommitti soraksi. Kaveri kertoi kuinka aamuisin hakivat vetreimmät hiekkaerämaiden asukit erään aukionlaidasta päiväksi raksalle töihin. Kuorma-auton perälava auki ja innonkaimmat kyytiin.. työvoiman valintakriteerinä oli se että kuorma-auto ajoi hölkkävauhtia pois, joten vain nopeimmat elivät..

  Sama meininki siis Suomeen.. rakennetaan 5 miljaardilla palatseja stadiin.. ja Kela ym korvaukset pois..

  Vastaa
 6. Puolueeton
  1.10.2020 09:31

  Jutun lainatuissa puheissa ei mitään teräviä kommentteja tullut esiin. Huolestuttaa suomalaiset, jotka äänestivät liikaa yksinkertaisia pyrkyreitä eduskuntaan, vaikka ehdokkaina oli järkevääkin väkeä. Valtamedia on osasyyllinen mielistellessään nuoria ideologisia pyrkyreitä ja eikä kiinnostu kokeneista rauhallisista älyköistä.
  Vanhasen ja Marinin vaatimukset, ettei hallitusta saa kaataa, johtuvat pelosta, kepussa voisi liian moni haluta kaataa hallituksen. On kysymys pelkästä halusta pysyä ministerin pallilla, jota ei voi pitää diktatuurina, koska pallilta voi vielä Suomessa pudota pelkässä äänestyksessä ilman kahakoita.

  Vastaa
 7. 500 lääkäria: covid19 tavoite NWO diktattuuri
  1.10.2020 10:26

  Vaikka koko Suomi on todisteitta hurahtanut valtamedian ja hallituksen syöttämään korona-uskontoon, ei näin ole koko maailmassa. Massiiviset mielenosoitukset perustuslain vastaisesti riistettyjen vapauksien ja perusoikeuksien/ihmisoikeuksien palauttamiseksi sensuroidaan mediassamme. COVID19 on globalistien suunnitelma ajaa läpi yhden maailmanhallituksen NWO-diktatuuri, minkä 500 lääkäriä julkaisi, mutta jälleen sensuroitiin Suomen mediassa:

  https://prepareforchange.net/2020/09/29/ultimate-proof-covid-19-was-planned-to-usher-in-the-new-world-order/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ultimate-proof-covid-19-was-planned-to-usher-in-the-new-world-order

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top