Hallitus väittää, ettei se ole antamassa paperittomille oleskelulupaa

Valtiovarainministeri Annika Saarikko vakuutti, että hallitus ei valmistele erityislupia laittomasti maassa oleville maahan jäämiseksi ja, ettei hän kannata sellaisia itsekään.

Sisäministeri Krista Mikkonen taas selitti, että asiaa ei valmistella vaan selvitetään. Täytyy kyllä sanoa, että selvityksen ja valmistelun ero on se kuuluisa ”veteen piirretty viiva”.

”Vihreät eivät lopeta jankutustaan ennen kuin hallitus hajoaa”

Erään hallituspuolueen vaikutusvaltaisen edustajan mukaan hallitusneuvotteluissa tuo selvitysmahdollisuus lipsahti sinne, ja nyt Vihreät käyttävät tätä hyväkseen. Tosin se ei anna hänen tulkintansa -eikä myöskään Keskustan tai SDP:n tulkinnan- mukaan mahdollisuutta viralliseen valmisteluun, saatikka moisen asian esittämiseen eduskunnalle. Edustajan mukaan Vihreät eivät lopeta jankutustaan asiassa ennen kuin hallitus hajoaa.

PS kysyi ja kysyi asiasta mutta vihreät eivät suostuneet myöntämään, että muu hallitus Vasemmistoliittoa lukuunottamatta on vastaan. RKP:n kanta taas määräytyy hallituksen muun enemmistön tahdon mukaisesti.

PS muistutti myös, että kuitenkin laittomasti maassa olevat saavat nykyisen lain mukaan ilmaisen asunnon, ruuan ja lääkkeet, mutta Suomessa on tuhansia kantasuomalaisia ilman asuntoa. Sadattuhannet joutuvat miettimään päivittäin ostavatko ruokaa vai lääkkeitä. Viime mainitut asiat koskevat ennen muuta iäkkäitä kansalaisiamme, jotka ovat kymmeniä vuosia tehneet työtä Suomen hyväksi ja maksaneet veronsa.

Ministeri Krista Kiuru sanoi, että vetovoimatekijöitä pitää katsella tarkkaan, mutta hän syytti Perussuomalaisia, että nämä lisäsivät vetovoimatekijöitä edellisessä hallituksessa, Tosin hän ei perustellut mitä hän sillä tarkoitti, ja sai aikaan persujen ryhmästä varsin äänekkään vastalauseiden ryöpyn.

Kokoomus peräsi sitä mitä hallitus on tehnyt laittomien poistamiseksi

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi, että Irakin kanssa keskustelemme. Kokoomuksen mukaan hallitus kaavailee 3000:lle laittomalle sittenkin maahanjäämisoikeutta.

Ministeri Mikkosen mukaan muilla on jotain käsittämätöntä tietoa mitä hänellä ei ole.  Mikkonen lupasi, että kun sisäministeriön selvitys tulee niin katsotaan mitä muissa maissa on tehty näissä asioissa.

Vihreiden unelma: Hillitön uus-äänestäjien virta

Jos annettaisiin paperittomille lupa jäädä niin se romuttaisi koko turvapaikkajärjestelmän” sanoi KD:n Päivi Räsänen.

Mikkosen mielestä on hienoa, että pakolaiskiintiö nostettiin korkeammaksi kuin koskaan, eli 1500:aan kiintiöpakolaisen.

Demarien Elina Heinäluoma vakuutti, että ”on aivan selvää, ettemme ole päättämässä mistään kertaluonteisesta 3000 hengen oleskeluluvasta.

Myös Persujen mukaan romukoppaan ollaan heittämässä turvapaikkajärjestelmämme mutta saammeko nykyisille luvattomille siirtolaisille teknisen valvonnan ?

Mikkonen ei kertonut tuleeko tekninen valvonta vai ei, mutta ehkä joku ilmoittautuminen päivittäin.

Seppo Huhta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top