Hallitusohjelma julkistetaan – katso tiedotustilaisuus suorana klo 17

Hallituksen muodostajan Petteri Orpon (kok) johdolla käydyissä hallitusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos tulevan hallituksen ohjelmasta ja ministerien paikkajaosta.

Petteri Orpo ja muut neuvotteluihin osallistuneet puheenjohtajat Riikka Purra (ps), Anna-Maja Henriksson (rkp) ja Sari Essayah (kd) kertovat hallitusohjelman sisällöstä ja tavoitteista perjantaina klo 17.

Petteri Orpo sanoi kaksi viikkoa sitten, että ”ministerien määrää ei tulla vähentämään” mutta tuskin lisäämäänkään eli seuraavassakin hallituksessa on 19 ministeriä. Määrä vaikuttaa suurelta mutta laajeneva kansainvälinen yhteistyö, esimerkiksi EU:n ja NATO:n puitteissa ei anna mahdollisuuksia millekään minikabinetille – itse asiassa tarvetta olisi varmaan laajentaa valtioneuvoston kokoa mutta ”säästöhallitukseksi” nimeytynyt Orpon ministeristö ei myöskään kasva.

Hallitusohjelmasta on tihkunut medialle tietoja etukäteen. Tietojen mukaan ainakin asumistuki on kovasti tapetilla, sekä paikallinen sopiminen työnantajien ja työntekijöiden välillä. Myös työttömyystukiin ollaan tekemässä ilmeiseti ”heikennyksiä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top