Hämeen poliisilaitos varoittaa poliisipalvelujen heikkenemisestä

Budjettiriihi saattaa tietää poliisilaitoksille omanlaistaan ”vihreää siirtymää”. Viimeksi asiaa valotti Hämeen pollisin päällikkö.

”Puolivuotiskatsauksessa iloitsimme hyvistä tuloksista, nyt mietimme toiminnan karsimista”, kirjoittaa tänään Marko Viitanen, Hämeen poliisilaitoksen päällikkö. Jos katsaus taaksepäin on ilon aihe, tulevaisuus-ennuste ei ole sitä.

Joudumme varautumaan toiminnan sopeuttamiseen ja karsimiseen

Tämä on tylyä kuultavaa, oli kyse mistä julkisesta toiminnasta hyvänsä, ja järjestyksen ja turvallisuuden ollessa tarkastelussa, se on hyytävää.

”Kesällä Hämeen poliisilaitoksen tuloskehitys näytti hyvältä ja osin jopa erinomaiselta. Nyt syksyllä kuitenkin olemme tilanteessa, jossa joudumme varautumaan toiminnan sopeuttamiseen ja karsimiseen. Jos sopeuttaminen toteutuu, se tarkoittaa väistämättä palvelutason laskua”, kirjoittaa Hämeen poliisilaitoksen päällikkö Marko Viitanen.

Hämeen poliisi saattoi kesällä kertoa hyviä uutisia: Reagointi kiireellisiin hälytystehtäviin oli hieman edellisvuotta nopeampaa, ja katuturvallisuus oli parantunut. Liikenteeseen liittyvien tapahtumien määrällinen kasvu oli seurausta voimavarojen riittämisestä liikennevalvontaan aiempaa paremmin. Rikoslakirikkomuksissa oli kasvua vuonna 2020, mutta tämän vuoden alkupuoliskolla ne olivat jo hienoisessa laskussa, -ja niiden selvitysaste oli alkuvuotta 2020 parempi. Tutkinta-ajatkaan eivät venyneet pitkiksi. Viitanen antoi kiitosta Hämeen poliisin henkilökunnalle hyvästä suorituksesta.

Sopeuttamisen tiellä edessä toimintojen karsiminen

Katsahdettuaan onnistuneeseen puolivuotiskauteen Viitanen kertoo synkistä näkymistä: Hämeen(kin) poliisi varautuu supistamaan merkittävästi toimintaansa syksyn budjettiratkaisujen jälkeen, mikäli ratkaisut ovat poliisille epäsuopeita: ”Sopeuttamispäätösten jälkeen edessä on väistämättä poliisin palvelutason lasku. Se tulee näkymään alueen ihmisille.

Kiireellisiinhälytyksiin Hämeen poliisi pyrkii vastaamaan nykyisen tasoisesti, ja vakavien rikosten selvittämisen, mutta sana ”karsiminen” on mainittu. Poliisipäällikkö pyytäkin yleisöltä pitkämielisyyttä tehtäviä hoitavia ja lupaluukulla päivystäviä virkamiehiä kohtaan: ”Ei ole heidän vikansa, että asioiden käsittely kestää entistä kauemmin, rikoksia jää selvittämättä tai että kaikkia tehtäviä ei vain ehditä hoitamaan”, kirjoittaa Häneen poliisin päällikkö Marko Viitanen tänään.

Suomen sisäistä turvallisuutta käsitelleessä webbinaarissa (26.08.) poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tiivisti kaikkia poliisilaitoksia koskevan tilanteen:

Hallituksen kehysriihen päätökset 12.05. jättävät poliisille rahoitusvajetta 35-40 miljoonaa euroa, joka toteutuessaan tulee merkitsemään 450 poliisin vähentämistä, jos budjettiriihessä ei päädytä toisenlaiseen tulokseen. Kaikki poliisityön osa-alueet vaarassa, ja se tulee väistämättä näkymään kansalaisten arjessa. Sisäministeriön ja poliisihallituksen näkemys rahoitusvajeesta on yhtenevä.

Poliisitoimi rahoituskriisin kourissa, budjettiriihi lähestyy

7 Comments

 1. syrjäytettyjä
  6.9.2021 20:47

  Ei ne enää voi heiketä. meidän kylällä ei ole ollut poliisiasemaa kohta … 20 vuoteen. Eikä naapurikylässäkään eikä senkään takana. Naapurikaupunkiin pitäisi könytä jos haluaa passin tai hoitaa jotain muita asioita. Mutta milläs menet kun julkisetkaan ei kulje. Meiltä ei enää pääse edes Helsinkiin vaikka päätei kulkee linja-autoaseman vierestä.

  Toivottavasti ne poliisien virat vähennetään nettipoliiseista. Ne on muutenkin ihan turhia. Talousrikoksiin tarvitaan enemmän sekä ”liikkuvia” keräämään valtion kassaan rahaa. Niin kauan kun kansa ajaa 20km/h ylinopeutta, niillä on varaa ajaa. Turhat nurinat pois.

  Vastaa
 2. juha II
  6.9.2021 23:03

  Hallituksen älykääpiöt matkivat esikuvansa USA:n demokraatti-kommunistien ”Defund police” !

  Vastaa
  1. Puolueeton
   7.9.2021 09:26

   Ei ne mitään älykääpiöitä ole, useimmilla on jopa korkean tasoinen älykkyys. Vika on ajattelutavassa ja todellisuuden ymmärtämisessä.
   Suomessa vauvoista kuoli 1900 luvulla liki joka viides. On selvää, että heikoimmat ja huonoja mutaatioita (hyviä tai huonoja mutaatioita on jokaisen elimistössä) saaneista useat kuolivat. Nyt hyvän terveydenhoidon kehityttyä ”Vuonna 2003 Suomen imeväiskuolleisuus oli Eurostatin mukaan 3,0 tuhatta lasta kohden, mikä oli Euroopan unionin toiseksi alhaisin luku Ruotsin jälkeen.” Huonoja mutaatioita saaneet ovat selvinneet hengissä ja saaneet lapsia jo ainakin kolmanneesa polvessa. Näin meidän ja ruotsalaisten joukkossa haitalliset mutaatiot ovat periytyneet ja syövätkin yleistyneet.
   Aivomutaatioita tapahtuu kuitenkin eniten. Niiden ansiosta monelta todellisuuden taju katoaa ja periytyy, vaikka älykyyttäkin on. Todellisuuden tajun puute voi saada aikaan ylisuvaitsevaisuutta, ylialtruistisuutta ja huolia luonnottomasta ja todellisuuden vastaisesta tasa-arvoisuusdesta. Kun harhoja vielä opetetaan lapsesta alkaen, tilanne huononee entisestään.

   Sudet tappoivat äsken lampaita, vaikka sitä kasvattaja oli monin tavoin yrittänyt estää. Miksi susien sallitaan elää tiheään asutetuilla seuduilla, vaikka ne aiheuttavat pahaa eikä mitään hyvää? Kysymyksessä on jälleen ilkeät aivomutaatiot asiantuntijoiden luonnonvarakeskuksessa. LUKEen on päässyt henkilöitä, joiden todellisuuden taju on heikentynyt. Suden elämä on tärkeämpää, kuin suomalaisten eläminen rauhallisessa ympäristössä. Susi on selvästi vahinkoa aiheuttava eläinlaji eteläisessä Suomessa eikä ole millään lailla tarpeellinen Suomen luonnolle. Joillekin joko perinnöllisesti tai opetetusti harhautuneille susi on välttämätön luonnonvara asutuillakin seuduilla.

   Vastaa
   1. Obelix
    7.9.2021 12:09

    Puolueeton

    ”Ei ne mitään älykääpiöitä ole, useimmilla on jopa korkean tasoinen älykkyys. Vika on ajattelutavassa ja todellisuuden ymmärtämisessä.” Kettu se vika missään ajattelutavassa tai todellisuuden väärin ymmärtämisessä ole. Vika on siinä – ja iso vika onkin – että sen kommunisti-demokraattisen valta-pyramidin huipun alapuolelle ei pääse palvelijaksi millään tavalla, ellei ole vähintään 1. Psykopaatti, 2. Narsisti. 3taso, eli kääntyminen lusiferistiksi kuittaa kummasti psykopaatin ja narsistin vähäisetkin puutteet.

    Nim. murre iisakki riepunen kuvasi hyvin, miten Suomessa silkka pahuus ja ilkeys, sekä niiden aikaansaama tuhovoima ilmenevät tavallisia ihmisiä kohtaan, ihan heidän joka päiväisessä elämässään:

    ”Suomen vahvat yhteiskunnan tukipilarit moukaroidaan sileeksi, naurussa suin. Koulujärjestelmä, lasten ja nuorten ajaminen hoitopaikkoihin, vanhukset heitteillä, poliisit ahdingossa, maatalouden alasajoa päästöjen vuoksi vihreät haaveilee, metsä- ja puuteollisuus tuhotaan, ja paljon muuta…voi…voi.

    Ps. Henkilö joka on mukana tällaisessa aktiviteetissa, lue; politiikassa, jolla tuhotaan tavallisten ihmisten elämät, niin hän ei ole mikään hyvä ihminen, koska hyvä ihminen ei toimi niin, vaan niin toimii paha ja läpeensä korruptoitunut ihminen.
    Esim. Juuri tänään oli säätytalon edustalle kokoontunut ”jonkun” villitsemä väkijoukko vaatimaan pääministeri Marinilta ilmastotekoja….panee miettimään: Kukakohan olikaan viime kädessä tempauksen takana?

    Katsokaa alla oleva video, siinä ko. eliitin eurooppalainen / kansainvälinen expankkiiri ja- expalvelija kertoo, mistä kaikesta paskasta tässä on perimmiltään kyse. Video on suomennettu.

    Pss. Eikä Suomi ole tästä paskasta mikään erillinen linnake – muistakaa 1990-luvun Koiviston konklaaviin tekemiset!

    https://nykysuomi.com/2017/04/29/jouko-piho-eliittia-palvelleen-pankkiirin-jarkyttavia-tunnustuksia/

    Vastaa
 3. Arttu
  6.9.2021 23:44

  Rahat tarvitaan tärkeämpiin hankkeisiin. Juuri haettiin privatejet-lennoilla yli 400 afgaania, joille on loppuelämä maksettuna verorahoista. PolPo itsekin laittaa kovasti resursseja vihapuhetyöhön, joten leikattavaa rahoituksessa on reilusti!

  Vastaa
 4. murre iisakki riepunen
  7.9.2021 09:13

  Vihervasemmiston vaalima ” vihreä siirtymä ” tuhoaa loputkin maamme toiminnasta. Katujengien hallitsemassa yhteiskunnassa elämme. Rahtat ohjataan moraaliposeerausta kunnioittaen ulkomaille, siellä riittää pelastettavia, ” melkein presidentti ” Haaviston junailemat kyyditykset terroristien lereiltä luo synkän kuvan maamme tulevaisuudesta.
  Suomen vahvat yhteiskunnan tukipilarit moukaroidaan sileeksi, naurussa suin. Koulujärjestelmä, lasten ja nuorten ajaminen hoitopaikkoihin, vanhukset heitteillä, poliisit ahdingossa, maatalouden alasajoa päästöjen vuoksi vihreät haaveilee, metsä- ja puuteollisuus tuhotaan, ja paljon muuta…voi…voi.

  Vastaa
  1. Mikkis
   7.9.2021 12:59

   Vihreä siirtymä realisoituu Helsingissä kaukolämmön hintoihin 30% korotuksella: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/169339fd-3ad4-4ca8-b527-4ed7522c1a32

   Voimaloiden uusinta, kaukokylmä rakennelmat, jäteveden lämmöntalteenotto, yms. on kallista työtä. Raha kalliisiin hankkeisiin ei sada taivaalta vaan käyttäjät maksaa. Isot onnittelut Helsinkiin! Jokainen varmaan maksaa mielellään hyvän asian vuoksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top