Hätä on nyt, mutta lakiin menee viikko

Tämä kävi ilmi eduskunnan kyselytunnilla, kun Perussuomalaiset penäsi sitä miksi hallitus ei laita rajoitustoimia koronan leviämisen pidättelemiseksi voimaan heti ?

Tämä ei käy ennen hallituksen esitystä, eikä tietenkään ennen, että eduskunta sen hyväksyy. Ja hallitus on yhdessä opposition kanssa sopinut, että maahan tulee uusia rajoitustoimia alkaen 8. maaliskuuta kolmeksi viikoksi, eli ne kestäisivät 29. maaliskuuta saakka.

Ja ne pitävät sisällään mm. sen, että myös yläasteikäiset ajetaan takaisin etäopetukseen. Vasemmistoliittolainen opetusministeri kyllä lupasi, että sen jälkeen ei enää ylä-astelaiset, toisen- ja korkea-asteen opiskelijoiden tarvitse palata etäopetukseen, eli Jussi Saramo vannoi suorassa lähetyksessä koululaisille ja opiskelijoille, että tuo kotikoulu olisi ”viimeinen taisto”.

No, se jää nähtäväksi.Tietysti kaikki toivomme sitä kaikki.

Ravintolat kiinni ja rajat kiinni

Hallitus ilmoitti, että suurin syy sittenkin on laittaa ravintolat kiinni -noutoruokaa saa hakea- mutta kysymykseen saako myös alkoholia hakea, siihen ministeri Kiuru tai kukaan muukaan ministeri ei vastannut. Hallitus sensijaan vakuutti, että rajat menevät kiinni tiukemmin kuin tähän asti. Tosin Brysselin byrokraatit ovat voihkineet Shengenin perään, mutta näyttää siltä että -toistaiseksi- suvereenit Unionin jäsenmaat tekevät mitä viisaaksi katsovat kansalaisten hengen ja terveyden puolustamiseksi. -Se kyllä voipi EU-palatsien virkamiehia kovasti harmittaa, kun tiukan paikan tullen ei ole minkäänlaista toimivaltaa, kun ei niitä ”divisioonia” ole, eikä edes EU:n omaa armeijaa jota voisi komentaa.

Toki vihreät vaativat,että turvapaikanhylyn saaneet luokiteltaisiinkin ”työntekijöiksi” ja ”opiskelijoiksi” mutta, kun ei niitä töitä ole nytkään lähes puolella miljoonalla täällä olevalla, ja seuraavat uudet opiskelumahdollisuudet avautuvat vasta yli puolen vuoden päästä, niin menee Marialta tuo hanke ”ohi” ainakin syksyyn saakka.

Jalkapantoja tarvitaan

Mininisteri Krista Kiuru (SDP) kertoi, että suurin ongelma on tottelemattomuudessa, eli karanteenin ”ohjatut” ihmiset eivät pysy siellä.

On pakko kysyä,että jos tämä on suurin ongelma, niin ei kai voida perustaa jotakin kyttääjien armeijaa, ja ei siihen edes tämän Marinin hallituksen lainarahat riitä: Ainoa keino on, kun ei uskota vaan niskuroidaan, niin laittaa panta jalkaan. Toki tämäkin edellyttäisi nopeaa uutta lainsäädäntöä, jotta karanteenista karkaaminen tehtäisiin rikolliseksi ja laki tarvitaan myös sen pannan määräämiseen.

Mutta oikeasti maski/plexipakko olisi vielä tähdellisempi, ja myös sen rikkomisen sanktiointi. Ongelmana on kuitenkin se, että maskittomuus näyttää olevan suorastaan ”urheilua” varsinkin 2015 tänne tulleille nuorehkoille miehille ja ulkomaalaistaustaisille teineille. Ja heidän rankaisemisensa -yhtään mistään- on maamme nykyiselle hallitukselle ylivoimaista.

Pakkotestaus rajoille

Edustaja Jussi Halla-aho kysyi tiukkojen testausten perään. Ja ministeri Kiuru lupasi, että rajoille on tulossa pakkotestaukset. On sanottava, että jo oli aikakin. Ylipäätää on suuri ihme, että olemme selvinneet näin ”vähin” vaurioin ilman, että mitään koronan levittämiseen liittyvää olisi määrätty rangaistavaksi, mutta nyt suosituksista siirrytään enemmän kieltoihin ja jopa rangaistuksiin.

Seppo Huhta

Otsikkokuva: Lento Skopjesta Turkuun Turun lentoasemalla.

8 Comments

 1. pöh
  26.2.2021 00:20

  Suomessa ei ole mikään hätä, mutta totta on se että täällä ei pystytä estämään vaikka joku tahallaan levittäisi ebolaa, kuten HIV:n levittämistapauksista olemme nähneet. Tuomiot ei pelota niitä jotka sen haluaa tehdä.
  Hallitus on saamaton ja surkea, mutta vielä enemmän vahinkoa luo ne koronalla paniikkia luovat pääosin media, siitä ei hyvä seuraa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2021 10:48

   Koronan vaarallisuus ei johdu yksin kuolleisuudesta. Parantuneilla havaituista jälkiseurauksista on ollut hyvin huolestuttavaa tietoa.

   Vastaa
 2. pöh
  26.2.2021 00:28

  Ja vielä siitä testauksesta. Miksi siitä jauhetaan? Ne testien valmistajat itseklin sanoo että se testi on kuin bingolappu, joskus osuu joskus ei. Ovat myös sanoneet ettei niitä edes pitäisi käyttää minkään päätöksen tekemisessä.

  THL myös kirjaa negatiiviset testitulokset positiivisiksi, jos oireet täsmää lääkärin mukaan koronaan.

  Miettikää hetki ihan ilman paniikkia, niin eihän tässä koko touhussa ole yhtään mitään järkeä.

  p.s. nyt oli levinnyt korona saattohoidossa olevien osastolle, eli kohta tulee tilastoihin taas piikki koronaan kuolleisiin. toki olisivat kuolleet muutenkin parin päivän sisään, mutta saadaan hyvä paniikki luotua ja siirrettyä vaalejakin kun heidät merkataan koronaan kuolleiksi.

  Vastaa
 3. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  26.2.2021 05:20

  Kaikille maskifanaatikoille tiedoksi, myös silmät pitää suojata. Muuten virus leviää silmien kyynelkanavien kautta elimistöön. Suosittelen tuohon aurinkolaseja , joiden teho virusta vastaan on samaa luokkaa kuin paperimaskin. Jos virusta vastaan haluaa suojautua , käytä armeijan taistelukaasunaamaria.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2021 10:45

   On totta, että ilmassa leijuva virus voi tartuttaa henkilön myös silmien kautta. Suojavälineet, kuten ei rokutustaan, eivät yleensä anna 100%:sta suojaa. Idea on tartunnan todennäköisyyden vähentäminen mitättömälle tasolle.

   Vastaa
 4. Minä Vaan
  26.2.2021 11:36

  Niinkö? Minulla on MS-tauti. Todennäköisesti johtuu saamistani rokotuksista. Perustelen tämän sillä, että ko. tautia esiintyy nimenomaan siellä, missä rokotteita on jaeltu ja vastaanotettu kaikkein eniten.

  Jokainen miettiköön ja päätelköön ja päättäköön itse.

  Mutta jos ihan tavalliset rokotteet ovat aiheuttaneet tuollaista ja nyt tulevista arvioidaan, että ne on kymmenen tai sata tai tuhat kertaa pahempia…

  Mitä sitten, jos tulee flunssa? Mitä sitten, vaikka kuolisi siihen?

  Itse veikkaan, että tuhatvuotinen valtakunta loppui vähän päälle sata vuotta sitten ja sen jälkeen on paha kaiken aikaa pelkästään voimistunut.

  Saatan olla väärässä, mutta ainakin yritän pitää silmäni auki.

  Vastaa
 5. Sensuroimaton Totuus
  26.2.2021 11:43

  Hätä todellakin on mutta se ei johdu mistään viruksesta (jota ei ole edes pystytty eristämään vaan perustuu mielikuvitukseen)

  Hätä on MENETETYISTÄ KANSALAISOIKEUKSISTA JA VAPAUKSISTA. On täysin käsittämätöntä että ns.”kansallismieliset” tahot ovat lähteneet mukaan tähän eliitin kontrolloiman poliisivaltion loppurutistukseen.

  HÄVETKÄÄ !

  Vastaa
 6. juha.
  26.2.2021 21:17

  Voinhan olla väärässäkin, mutta jotenkin tulee ”Urkkia” ikävä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top