Heinävedellä levitetty rotanmyrkkyä: Lemmikkieläimiä uhreina, poliisi kaipaa vihjeitä

Poliisille on tehty ilmoituksia, joiden mukaan Heinävedellä Karvion alueella on syyskuun ja marraskuun välisenä aikana todettu kolmessa koirassa ja yhdessä kissassa oireita, jotka viittaavat eläinlääkärin mukaan rotanmyrkkyyn.

Yksi koira on jouduttu lopettamaan, mutta nämä muut eläimet ovat selvinneet lääkekuurin ansiosta. Eläinten omistajien pihapiireissä ei ole käytetty rotanmyrkkyä, joten on syytä epäillä, että rotanmyrkkyä on tahallisesti laitettu kotieläinten saatavaksi.

Poliisi kehottaa Heinäveden Karvion alueella kotieläinten omistajia tarkkaavaisuuteen. Poliisi pyytää havaintoja tai tietoja kyseiseen asiaan liittyen joko puhelimitse numeroon 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

1 Comment

  1. syy-seuraus
    20.11.2020 11:06

    Ihmiset unohtavat usein että esim. kaavoitetulla alueella kaikki lemmikit on pidettävä kytkettyinä. Myös kissat. joku on taas pahastunut sitä että hänen pihalleen on käyty tekemässä jätöksiä tai juoksenneltu. Ja näin yleensä asiat saavat alkunsa.

    Ihmiset eivät myöskään ymmärrä miten tyhmää on pitää koiraa iri lenkkipoluiilla. Kuinka monta pyöräilijää tai lenkkeilijää, itseni mukaanlukien, irti ollut koira on purrut. varmsti tuhansia. ja joka kerta omistajat selittävät että ”ei se ole ikinä ennen tehnyt noin. Se on ihan kiltti”.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top