Helsingin keskustassa ei saa ampua omia raketteja

Helsingin poliisi valvoo 31.12.2019 vuoden vaihtumista Helsingin keskustassa. Poliisi näkyy iltapäivän ja illan aikana Helsingin ydinkeskustassa, etenkin Kansalaistorilla, jossa järjestetään kaksi kansalaisille suunnattua tapahtumaa, ensimmäinen kello 17 alkaen, toinen kello 23 alkaen.

Omalla autolla keskustaan ei kannata lähteä, vaan suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä, painottaa komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta.

Vuoden vaihtuminen on yksi vilkkaimpia iltoja ja öitä poliisin työssä Helsingissä

Poliisi muistuttaakin uudenvuoden juhlijoita turvallisuudesta. Alkoholin nauttimisessa on hyvä muistaa kohtuus ja se, että alkoholia saa pitää hallussaan ja käyttää vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vanhemmilla on vastuu lasten ja nuorten juhlimisesta.

Ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille, sillä päihtyneenä harkinta saattaa pettää tai puuttua kokonaan.

Vastuuntuntoinen kaveriporukka estää päihtynyttä käsittelemästä ilotulitteita. Tällä tapaa vältytään onnettomuuksilta, ja juhlamieli säilyy loppuun asti hyvänä, Sinivuori muistuttaa.

Suojalasien käyttö on pakollista ilotulitteiden ampujille ja suositeltavaa myös katsojille. Ilotulitteita saa käyttää 31.12.2019 klo 18 – 1.1.2020 klo 02. Ydinkeskustan alueella omien ilotulitteiden ja paukkupommien käyttö on ehdottomasti kielletty.

Erityistä huomiota ilotulitteiden käyttö vaatii silloin, kun lunta ei ole lainkaan. Raketit ja padat on tuettava huolella, jotta ilotulitteiden lähettäminen on turvallista.

– Viime vuosina olemme poliisissa havainneet hyvänä suuntauksena sen, että ihmiset ampuvat vähemmän omia ilotulitteita ja tulevat mieluusti katsomaan järjestettyjä ilotulitustapahtumia.

Helsingin poliisilaitos toivottaa turvallista vuodenvaihdetta!

1 Comment

  1. Janis Petke
    30.12.2019 15:53

    Entäs kaverin? ;-D

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top