Helsingin poliisi aloittaa esitutkinnan työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtionvarainministeriön viestintähankinnoista

Helsingin poliisilaitos on saanut päätökseen työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön viestintäkoulutushankintoihin liittyvän esiselvityksen. Koulutushankinnoista tehtiin poliisille useita tutkintapyyntöjä.

‒ Esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta ja poliisi aloittaa esitutkinnan. Epäiltynä on tällä hetkellä yksi virkamies, joka on esiselvityksen perusteella laajasti osallistunut koulutushankintoihin. Esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä petosta ja virkavelvollisuuden rikkomista, kertoo esiselvityksen tehnyt rikoskomisario Teemu Jokinen.

Poliisi kuitenkin korostaa, että kysymyksessä on vasta rikosprosessin ensimmäinen vaihe eli rikosepäily, vaikka esiselvityksessä löytyi konkreettiset perusteet esitutkinnan aloittamiselle. Esitutkinnan aikana rikosnimikkeet tai koko rikosepäily voi muuttua olennaisestikin.

Asiasta ei ole tällä hetkellä muuta tiedotettavaa.

6 Comments

 1. Valtio ilmaisen Linuxin käyttäjäksi - eroon jumitiloista
  23.6.2020 16:05

  Ihmetellä sopii miksi valtio maksaa mikrosoftin bugisopasta, jolla koneet jää jatkuvasti käyttäjään reagoimattomaan jumitilaan, eikä käytä ilmaisia jo helppokäyttöisiksi kehittyneitä Linux-tuotteita. Nettopalkastanne on poissa verona maksu siitä, että asioidenne käsittely ei etene koneiden jumittamisen vuoksi.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   23.6.2020 19:56

   Kaiken lisäksi Linux (esim. Ubuntu) on yksinkertainen käyttää, nopea aikä ole altis hyökkäyksille. Vahinko että sitä saa vain erikoisliikkeistä, jotka kylläkin ovat luotettavia.

   Vastaa
 2. Janis Petke
  23.6.2020 16:10

  ei korppi korpin silmää noki

  Vastaa
 3. Tiukkaa on
  23.6.2020 16:30

  Uskon että Kulmunista tulee seuraava EU-komissaari.

  Kulmunin EVM sopimus tulkinnat ”tiukasta talouskurista” ovat vailla vertaa

  Vastaa
 4. Anna-Maria Korhonen
  23.6.2020 18:42

  Veikkaan, että seuraaviin vaaleihin mennessä kaikki ministerit on vaihdettu ja jopa kahteen kertaan. Kukaan ei muista enää, mitä äänestäjille luvattiin ja Suomi on saatu suhmuroitua parin miljoonan kehitysmaalaisen asuttamiseen, Italian, Espanjan, Portugalin ja Irlannin tukipaketteihin sekä moniin muihin päättömyyksiin.

  Vastaa
 5. Orang Utang
  23.6.2020 20:23

  – Miksi juuri tämä virkamies?
  – Miksi juuri nyt?

  Jos tutkinnassa ilmenee, että epäilty henkilö on väärästä puolueesta ja hänen tilalleen pitäisi saada “oman puolueen mies”, niin silloin asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.
  – Jo sellainen ajatuskin on tuomittava ja viran menetyksellä rangaistava.

  Korruptoitunut poliittinen koneisto pitää varastossa aiheita, joilla kaadetaan sekä vastapuolen henkilöitä että omia.
  – Etenkin kuumassa vaalitaistelussa oman puolueen ehdokkaat ovat ehdokkaan vaarallisin vihollinen, koska puolueen kokonaisäänimäärä on “vakio” ja taistelu taivaspaikasta käydään sisäisenä otteluna.

  Vaikka vastapuolen rikollinen toiminta tiedettäisiin todisteita myöten perin pohjin, ei asiaa viedä eteenpäin syyttäjälle tai julkisuuteen. Ei, tällainen tieto vastustajasta on kullanarvoista kauppatavaraa, kun neuvotellaan “tärkeistä” asioista.
  – Moni on valmis tekemään Soinit silmää räpäyttämättä, jos ura tai virka on vaakalaudalla.

  Mitä pitemmälle hallinnon korruptio etenee, sitä alemmalla virkamies- ja poliitikkotasolla kiristämisestä tulee tavanomainen neuvottelukeino.

  Kansainvälisessä politiikassa kiristäminen on tavanomainen ja normaali tapa ohjata päätöksentekoa, (koska valtioiden kesken tai EU:n sisällä ei ole lakia,) mutta siitä toiste lisää.

  Laita seurantaan: vaihtuuko virkamiehen puoluekanta “sopivaan” tämän prosessin seurauksena.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top