Helsingissä merkittäviä liikenne- ja ilmailurajoituksia 17.07.-19.07.2019

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen oikeus- ja sisäministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikosta 17.7.2019 perjantaihin 19.7.2019.

Vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat merkittävää haittaa liikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 17.7. noin kello 13–24. Lisäksi kokousvieraat siirtyvät majoituspaikoista kokouspaikalle ja aiheuttavat liikennekatkoksia erityisesti Helsingin ydinkeskustassa noin kello 19­­–20.

Helsingin ydinkeskustassa liikenne häiriintyy vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle torstaina 18.7. noin kello 7–8. Lisäksi liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 11–17.

Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 19.7. noin kello 11–20.

Merkittävimmät liikennehaitat torstaina iltapäiväruuhkan aikaan – suositellaan ehdottomasti vaihtoehtoisia reittejä

Liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 11–17. Tällöin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia.

– Tuolloin Finlandia-talon ja lentoaseman väliset tiet tulevat ruuhkautumaan pahoin eli suosittelemme ehdottomasti käyttämään muita reittejä, kehottaa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

– Esimerkiksi, jos haluaa ylittää Mannerheimintien ruuhka-aikana, pitää varautua yli tunnin jonottamiseen, samoin kuin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä, lisää Lehtinen.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

– Liikennevaikutukset ovat tällä viikolla selvästi suuremmat kuin viime viikolla olleen ympäristökokouksen aikana. Kokouksessa on nyt kaksinkertaisesti enemmän ministereitä, selvästi enemmän liikkumisia ja saattueita. Saattueista on odotettavissa liikennekatkoksia myös Helsingin ydinkeskustaan.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:
Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/iupoliisi
HSL: HSL.fi

Ilmailua rajoitetaan Finlandia-talon ympäristössä

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen oikeus- ja sisäministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 17.7.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 19.7.2019 kello 21.

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

Kieltoalue on perustettu EU-kokouksen turvallisuusjärjestelyjen takia.

– Poliisi valvoo rajoitusta aktiivisesti ja puuttuu kaikkiin havaittuihin rikkomuksiin. Seuraamuksena on lähtökohtaisesti sakkorangaistus ja lisäksi rikoksentekoväline voidaan tuomita valtiolle menetetyksi, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla eivätkä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Droneinfo.fi-sivustolta internetissä löytyvät tarkat tiedot tilapäisestä lentorajoitusalueesta. Huomio! Tietoa ei löydy Droneinfo-sovelluksesta.

– Toinen vaihtoehto on käyttää muita tietolähteitä, joista mainittakoon epävirallinen aviamaps.com-sivusto ja Aviamaps-sovellus, jotka kertovat ajantasaisen tiedon. Me viranomaisetkin olemme havainneet ne toimiviksi ja luotettaviksi tietolähteiksi koskien tilapäisiä lentorajoitusalueita, opastaa Hätönen.

Helsingin poliisilaitos kertoo tilapäisestä lentokieltoalueesta EU-kokousten aikana luotettavasti Twitterissä: www.twitter.com/helsinkipoliisi

Lähde: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top