Henkilöliikenne laivoilla alkaa rajoituksin, lipunmyynti avattu

Hallituksen linjaus sallii henkilöliikenteen Suomen ja ulkomaiden välillä torstaista 14.05. alkaen, ja laivayhtiöt Tallink ja Viking myyvät jo lippuja. Päätös koskee työmatkaliikennettä ja välttämättömiä matkoja.

Laivamatkustuksen avaaminen koskee Schengen-maiden kansalaisia työmatkojen ja välttämättömän matkustamisen suhteen. Vapaa-ajan matkat eivät edelleenkään ole sallittuja. Henkilöliikenteen rajavalvonta jatkuu 14.05. jälkeenkin. Lippuja 14.05. alkaville ja sen jälkeisille matkoille voi jo ostaa laivayhtiöiltä, edellä mainituin kriteerein.

Tallink kertoo, että sen laivoilla ja terminaaleissa on toteutettu toimenpiteitä virustartuntojen minimoimiseksi, mm. pintoja desinfioidaan säännöllisesti ja hygieniatasoa on nostettu. Laivoihin otetaan myös matkustajia enimmillään puolet kokonaiskapasiteetista tarpeellisen väljyyden varmistamiseksi. Laivojen henkilökunta käyttää ruokailutiloissa kasvosuojaimia toistaiseksi.

Tallink on avannut lipunmyynnin eilen tiistaina Suomeen tuleville matkustajille, ja Star-pikalaiva aloittaa uudelleen Helsingistä Tallinnaan -reitillä perjantaina 15. toukokuuta. Star palvelee viikonloppuliikennettä.

 • 15.5.2020 klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
 • 17.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki
 • 20.5.2020 (Helatorstai) klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
 • 24.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki
 • 29.5.2020 klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
 • 31.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki

Tallinkin Megastar liikennöi Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.

Yhtiön seitsemästä aluksesta neljä liikennöi Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan sekä Viron välillä. Suomen mantereen ja Ahvenanmaan välillä voi edelleen matkustaa normaalisti.

Viking Line liikennöi 31.5.2020 asti:

 • Turku–Ahvenanmaa–Tukholma: M/S Viking Grace ja M/S Amorella liikennöivät seuraavan aikataulun mukaisesti.
 • Maarianhamina–Kapellskär: M/S Rosella liikennöi Maarianhaminasta Kapellskäriin tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin seuraavan aikataulun mukaisesti.
 • Helsinki–Tallinna: M/S Gabriella liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä seuraavan aikataulun mukaisesti.

Viikingin liikennöinti Helsinki–Tukholma-reitillä on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti. Risteilyliikenne Tukholmasta Maarianhaminaan M/S Viking Cinderellalla on keskeytetty ainakin 15.6.2020 asti. Risteilyliikenne Viking XPRS:llä, joka normaalisti liikennöi Helsingistä Tallinnaan on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti.

Lauvayhtiöt ovat ottaneet hallituksen päätökset tyytyväisinä vastaan:

”Olemme tyytyväisiä Suomen hallituksen päätökseen, jonka johdosta monet Suomessa työskentelevät virolaiset voivat palata töihin tai perheensä luokse ensi viikosta lähtien. On selvää, että virustilanteen parantumisen myötä meidän on aloitettava talouden ja työelämän uudelleen käynnistäminen. On myös tärkeää asteittain ja hallitusti poistaa liikkumisen rajoituksia yhteiskunnan uudelleen käynnistämiseksi erityisesti Itämeren alueella, jossa olemme tiiviisti sidoksissa naapurimaihimme”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Olemme iloisia, että matkustusrajoituksia on asteittain alettu purkaa. Sallimalla välttämätön matkustus naapurimaiden välillä ylläpidetään yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, mikä on erittäin tärkeää. Voimme toivoaksemme palata normaaliin liikennöintiin jo kesän korkeasesongiksi. Teemme läheistä yhteistyötä vastuuviranomaisten kanssa varmistaaksemme, että laivoillamme voi matkustaa turvallisesti. Odotamme lähimatkailun suosion kasvavan. Matkustus kohteisiimme halki kauniin saariston tulee uskoaksemme kokemaan renessanssin”, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo.

Hallituksen mahdolliset myöhemmät päätökset saattavat vaikuttaa liikennöimiseen.

 

 

 

2 Comments

 1. OSTETAAN KOTIMAISTA NAUDANLIHAA
  6.5.2020 15:04

  Terveiden karanteenien purun hidasteluun ei liene terveydellistä eikä taloudellista syytä. USA:ssa hotellit jo täyttymässä, lento- ja tieliikenne elpyvät kun työmatkaliikenne ja kuljetukset taas nousevat . Trump tukee alkavaa talousnousua luomatta byrokratiaa. Hän laskee veroja ja kaikkien taskuun jää enemmän. Yrittämistä koskevaa sääntelyä puretaan taustalla jatkuvasti. Yritykset palaavat ulkomailta ja omavaraisuus elpyy tulevaisuuden turvaksi. Karanteenikriisi todisti livenä miten haavoittuva globalismi on. Lokalismi on nouseva trendi ja terveen talouden turvallinen pohja. Maatalouden lähituotanto saa ansaitsemansa arvon. Ilmastorehellisyys palauttaa naudanlihan ja meijerituotteet kunniapaikalle ja kouluruokiin, eikä lapsia saa enään pelotella ilmastovalheilla. Koulukirjojen ilmastovalesivut saa kait jo opettajankin luvalla SIISTISTI repiä, rypistää ja heittää pallona kierrätykseen 😀 EU:n hallittu purku voi alkaa 🙂

  Vastaa
 2. TIETYÖT TEHTY KARANTEENIKRIISIN AIKANA?
  6.5.2020 15:14

  Onkohan karanteenikriisin aiheuttamaa tieliikenteen laskua käytetty tietöiden suorittamiseen minimoiden aiheutuvat liikenneruuhkat, vai onkohan ikuisen kirouksemme jatkamiseksi pakko reagoida avautuviin mahdollisuuksiin vasta liian myöhään?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top