Hezbollah julistaa: Hyökkäys Israeliin voi alkaa vaikka heti!

Syyrian sotanäyttämöllä aktiivista roolia al-Assadin hallinon tärkeänä tukijana näytelleen Libanonissa toimivan Hezbollah-puolueen pääsihteeri Hassan Nasrallah on puhunut kovia: Hänen mukaansa Israelin mahdolliseen tulevaan iskuun Syyriassa voidaan vastata hyökkäämällä Israeliin. Kostoiskuun osallistuisivat Iran, Syyria ja Hezbollah.

Hezbollahia pidetään yleisesti Iranin proxyna, ja sen nimi tarkoittaa jotain sellaista kuin ”Jumalan puolue”. Tämä heijastuu myös jonkinverran pääsihteerin juttuihin. Nasrallah antoi lausuntonsa Al Maydeen -kanavalle myöhään lauantaina (26.01.).

Masdarin mukaan Israelin ”Northern Shield” operaatiossa on löydetty ja tukittu muutama Libanonista rajan ali Isrealiin johtava tunneli, joita arvellaan Hezbollahin hyökkäys-tarkoituksessa kaivamiksi. Iranin islamilaisen vallankumouskaartin korkea upseeri vieraili viimevuonna Hezbollahin kontrolloimalla Israeliin rajoittuvalla alueella Syyriassa, ja hänen kerrotaan kurkkineen rajan yli ja puhuneen kovia.

Al-Masdar 27.01.2019: Nasrallah says Hezbollah, Syria, Iran can strike Israel at any time.

5 Comments

 1. Tarkastelupiste
  27.1.2019 20:22

  Tässä kohtaa on hyvä muistaa että paikalta stetussa kartassa ei ole ”Persianlahtea”. Sielä ei myöskään ole merkitty sellaista valtiota kuin ”Israel”. Sielä on vain yksi ainoa maa: Palestiina (Filistain). Eli palestiinalaiset ovat filisealaisia.

  Kuvitellaan että matut ryhtyvät täälä määräämään ja ampumaan ihmisiä. Se nostattaa raivon niitä kohtaan. Sen jälkeen ne alkaa häätämään ihmisiä systemaattisesti pois kodeistaan ja terrorisoimaan kantaväestöä. Juuri näin juutalaiset tekevät Palestiinassa. Ne ovat sen alueen teroristit. On siis helppo ymmärtää miksi maa-alue joka oli aikoinaan Brittien autonominen alue, on Palestiinaa. Eikä sellaista valtiota kuin ”Israel” ole olemassa.

  Ja nyt kantaväestö ajaa maahansa tunkeutunet terroristit pois. Siinä se.

  Ihmiset jotka ovat käyneet tuola lomamatkoillaan voisivat vähän sivistää tuttaviaan. Silloin tällaiset ”sodanjulistukset” olisivat oikeassa kontekstissa eivätkä tuntuisi sodalta lainkaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.1.2019 22:45

   Tämä Hezbollah-pomon kannanotto saattaa ajoittua tämän Holokaustin muistopäivän mukaan?

   Vastaa
 2. Kansalainen Kari
  27.1.2019 22:57

  Tarkastelija tuossa edellä on täysin oikeassa toki. Sitten on tosin kysymys siitä onko jokin osapuoli hullumpi toistaan tai kummat ovat vaarallisempia globaalille sivistykselle tai ihmiskunnan tulevaisuudelle.

  Molemmat ovat tosin uskossaan kiihkoilevia ja varmasti vaarallisia.

  Valitse siinä sitten. Sika-Soini sanoisi ehkä jotain rutosta ja kolerasta. Minä en sano.

  Tyydyn toteamaan että kun on tahallisesti luotu pysyvä konflikti, on sitä vaikea purkaa… ainakaan inhimillisen keinoin.

  Pahimmat virheet on tosiaan tehty jo kauan sitten.

  Vastaa
 3. Nestori Lundahl
  28.1.2019 02:26

  Antaa mennä vaan!
  Saadaanhan viikoksi kiinnostavia uutisia.

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  28.1.2019 18:33

  Tänään joku kenraali Salami Iranissa on luvannut ”pyyhkiä Israelin maan pinnalta”. Sielläpäin siis huomioidaan Holokaustin muistelupäivä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top