Hilkka Kemppi avaa Keskustan varapuheenjohtajakilpailun

Toisen kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi Hämeen vaalipiiristä pyrkii Keskustan varapuheenjohtajaksi syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Viime aikojen vastakkainasettelu, ja oikealta ja vasemmalta nousevat ääriteot ovat saaneet kokeneen keskustavaikuttajan sisuuntumaan, Kemppi kertoo Extralle.

 Suomeen tarvitaan puoleensa vetävää Keskustaa. Haluan olla mukana nostamassa Keskustaa kärkipuolueiden joukkoon ja varapuheenjohtajan paikka olisi siihen työhön minulle luontevin tehtävä. Keskustan tulee olla johtava yleispuolue, eikä kynnysmatto, Kemppi tiivistää.

Keskustan uusi suunta on etsittävä yhdessä, mutta yli satavuotias arvopohja kantaa kyllä. Kokonaisvaltainen kestävyys on otettava politiikan ytimeen, Kemppi uskoo. Huoltovarmuudesta, paikallisuudesta, sivistyksestä, ympäristöstä ja perheiden pärjäämisestä on pidettävä huolta, Kemppi näkee. Tähän yhteiseen näkemykseen on monen puolueen yhteinen näkemys.

Presidentinvaalit ovat lähiajan iso mahdollisuus Keskustalle

En halua vielä ottaa suoraan kantaa olisiko Olli Rehn se keskustan ehdokas, mutta onhan hänellä pitkä kokemus puolueestamme ja talouspolitiikasta, Kemppi sanoo.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on ollut puolueen leipälaji. Olemme jatkossakin takaamassa vakautta ja suomalaisten turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Vaalien myötä avautuu jälleen mahdollisuus keskusteluun EU-suhteestamme, kansainvälisyydestä ja Suomen roolista Nato-maana, Kemppi toteaa.

Kemppi on toiminut aikaisemmin Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana ja siksi keskustelumme väistämättä ohjautuvat tulevaan. Kolme vuotta puolueen johtotehtävissä työskennelleenä kokopäiväisesti ja nyt toimiessaan Keskustan eduskuntaryhmän työvaliokunnassa hän korostaa nuorten tärkeyttä puolueessa.

Haaveilen ulospäin avautuvasta Keskustasta, johon myös maltilliset nuoret ja nuoret aikuiset löytävät tiensä. Nuorisokannatuksen nostamiseksi on tehtävä puolueessa selvä toimintasuunnitelma eikä se voi jäädä yksin nuorisojärjestön vastuulle. Myös seutukaupunkikannatuksen romahtaminen viime vuosina on huolestuttava kehitys. Nähdäkseni Keskusta pystyy tarjoamaan läpi Suomen uskottavan vaihtoehdon vallalla oleville puolueille.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin mielestä Kemppi olisi aikaansaava, rohkea ja idearikas varapuheenjohtaja. Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää Kemppiä tehtävään yksimielisesti.

Varapuheenjohtajan tehtävä on keskittyä puheenjohtajan tukemiseen, Keskustan vahvuuksista ammentamiseen, puolueen puutteiden arvioimiseen sekä tulevaisuuden rakentamiseen. Uskomme Hilkalta löytyvän muun muassa näitä vahvuuksia, piirin puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg kuvailee Kempin toimia.

Uusi varapuheenjohtaja valitaan syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa Turussa 23.9., kun puolueen yksi varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä ennenaikaisesti.

Artikkelikuva ©JohannesErkkilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top