Kuva: Jari Rantapelkonen

HPK:n Kiekkonaiset: ”Extreme-kiekkoa Enontekiöllä”

HPK Kiekkonaiset jatkoivat Lapland Tour – kiertueitaan ja tänä vuonna oli vuorossa todellinen ”extreme-kiekkoilu”, kun joukkue kohtasi ystävyysseuransa Tromsso A-Damlagetin

Enontekiön Hetassa pelatussa näytösottelussa noin -25*C – pakkasessa. Alkuperäisen 3 vs 3 – formaatin sijaan ottelu pelattiin 4 vs 4, jotta mukana olijat saatiin pysymään mahdollisimman hyvin liikkeessä, kun kummallakin joukkueella oli matkassa vain yksi vaihtopelaaja. Jään narskuessa lumen alla HPK Kiekkonaiset veivät kohtaamisen maalein 7-2. Ottelun päälle vielä otettiin ulkojäilläkin rangaistuslaukaukset ja tällä kertaa myös maalivahdit olivat mukana – heidän osaltaan tulos oli 1-0, kun HPK:n Pia Dukaric näytti, että myös maalivahdin mailalla saa aikaan komean vedon.

Kuva: Jari Rantapelkonen
Kasvokuvassa Natsumi Kurokawa HPK Kiekkonaisista. Kuvat: Jari Rantapelkonen

Tapahtumalla oli alunperin pakkasraja -15*C, mutta aamupalalla palaverissa päätimme, että kun pelaamaan ollaan tultu, niin pelataan vaikka hotellin mittari -25*C näyttikin. Hienosti veti molemmat joukkueet ja olihan se hienoa käydä katsomassa, millaiselta oikea talvikin näyttää, kertoi tapahtuman jälkeen HPK Kiekkonaisten markkinointipäällikkö Jyrki Rantanen.

Tapahtumaa edelsi myös näytöspeli norjalaisten kotimaisemissa sisähallissa ja sielläkin Kiekkonaiset veivät pisteet kotiin voittamalla tuloksella 11-5 (3vs3) ja rangaistuslaukauskilpailu meni puhtaasti 3-0 Hämeenlinnalaisten hyväksi. Lapland Tour on joukkueiden kehittämä yhteistyökiertue, jossa kohdataan harjoitusten, pelien ja näytösten kautta ja oman kehityksen lisäksi nostetaan myös tietoisuutta naisten jääkiekosta. Projekti on mukana IIHF:n Partnership for Progress – ohjelmassa ja siinä tällä hetkellä HPK ja Tromssa ovat ainoat naisten joukkueet.

Hyisissä oloissa pelatusta pelistä löytyy instagramista pieni klippi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top