HS perustuslain yläpuolella

Perustuslakimme 10 §:ssä sanotaan, että ”jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu” ja lisäksi että ”kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton”. On totaalisen röyhkeää että mikään media vääntää oman ”journalistisen harkintansa” perustuslain yläpuolelle. Tämä on myös asettumista laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan, siis kapinaa, eli maanpetoksellista toimintaa.

Kysymys on tässä tapauksessa siitä, että Helsingin Sanomat -Vihreän Langan megapainos- julkaisi ministeri Wille Rydmanin ja hänen puolisonsa välistä yksityistä kirjeenvaihtoa seitsemän vuoden takaa, jolloin Rydman ei ollut edes kansanedustaja.

Kirjeenvaihdossa Rydman oli nimitellyt joitakin henkilöitä ei kovinkan kauniisti. No, aivan sama yksityisyys on perustuslailla suojattu ja piste. Totisesti jollakin Hesarilla, eikä muillakaan ole minkään valtakunnan oikeutta murtaa perustuslainsuojaa. HS perusteli peruslain yäpuolelle asettumistaan sillä, että oli kirjoitettu rumasti ja ministeri on vastuullisessa asemassa. Totta kai on, mutta joku kolmekymppinen kunnallispolitiikon alku ei ole ja sitä paitsi mihin me vedämme rajan. Kuinka on rouva HS:n päätoimittaja, joka tuollaisia perusteluita heittelitte, niin eikös myös teidän roolissanne oleva ole varsin vaikuttavassa asemassa, kun on yhdessä maailman luetuimmassa lehdessä kakkospositiossa heti vastaavan päätoimittajan jälkeen

Muuten katsotaanko HS:ssa, että teillä todellakin on oikeus nousta, milloin sattuu huvittamaan, Suomen tasavallan perustuslain ja sen turvaamien kansalaisoikeuksien yläpuolelle ja mitä ilmeisimmin katsotte myöskin ”oikeudeksenne” valtiosäännön halventamisen. Nämä kaksi yhdessä yleisten, yhtäläisten, salaisten ja suhteellisten vaalien kanssa muodostavat suomalaisen kansanvallan peruskallion.

Helsingin Sanomat syyllistyy maanpetokselliseen toimintaan

Suomen perustuslain yhtäältä ja valtiosäännön kumoamisyritys/-yritykset toisaalta, ovat mitä röyhkeimmin nousemista laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan ja niin muodoin ne tarkoittavat kapinaa. Maanpetoksesta tulee rangaista 1-10 vuoteen vankeudella. Tässä tapauksessa, kun on kysymys valtavan laajalevikkisestä julkaisusta ja sen myös omistuksiensa kautta käsittämättömän suuresta vaikutusvallasta ja myös vastuun vuoksi raskauttavien asianhaarain (edellä mainitut) vallitessa ja yleisen lain kuuliaisuuden nimissä syytä mielestäni tuomittava vastuullisiksi katsottavat henkilöt, rva. päätoimittajan lisäksi, vähintään kahden vuoden vankeuteen, josta siis selviävät vuodella.

Ei nimittäin voi olla, ei varsinkaan näinä kansakunnan vaaran vuosina, kun Venäjä käy täysin perusteetonta sotaa ja uhkailee myös meitä, muslimimaat uhkailevat sodalla toista naapuriamme Ruotsia kirjasten polttelun perusteella (johon kantaruotsalaiset ovat syyttömiä) sekä Helsingin keskustassa riehui viikonloppuna 300 äärimuslimin (eivät edes väitä olevansa muita) vihamielinen mielenosoitus, että täällä alkavat maata viemään kohti sisällissotaa mitkään voimat. Kaikkein vähiten ulkoparlamentaariset tahot, kuten oppositiota tukeva Helsingin Sanomat.

Mutta, koska ylivoimaisesti suurin osa kansastamme kannattaa demokratiaa, eikä hyväksy väkivaltaa, saatikka perustuslakimme häpäisyä, niin on luotettava siihen, että Hesari joutuu vastaamaan tekosistaan.

Seppo Huhta1 Comment

  1. p.grandell
    31.7.2023 07:30

    hyvin ja oikeudenmukaisesti kirjoitettu, mutta meidän mädäntynyt oikeuslaitos vain hykertelee..

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top