Huawei pyristelee: Non-spying-sopimuksia valtioiden kanssa

Tietolaitevalmistaja Huawei kiistää toimivansa Kiinan hallituksen vakoilujärjestöjen hyväksi, mistä yhtiötä on syytetty. Huawein Länsi-Euroopan toimintojen varajohtaja Tim Watkins vakuutti tänään, että yhtiö on yksityinen eikä luovuta tietoja Kiinan hallitukselle.

Kiinan jättiläisyhtiön Huawein hallituksen puheenjohtaja Hua kertoi tänään tiistaina yhtiön aikovan allekirjoittaa niin kutsutut ”ei-vakoilla” -sopimukset muiden hallitusten, myös Yhdistyneen kuningaskunnan, kanssa. Hua korosti erityisesti, että yhtiö on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltojen merivoimien rikostutkimuspalvelun NCIS:n kanssa ”avoimella ja rehellisellä tavalla”. Yhdysvallat on aiemmin varoittanut liittolaisiaan käyttämästä Huawei-tekniikkaa 5G-tietoliikenneverkoissa.

”Huawei ei ole velvollinen tekemään yhteistyötä hallituksen kanssa sillä tavalla, kuin amerikkalaiset ovat väittäneet”, Tim Watkins vastasi BBC:n kysymykseen.

Näin siis kiinalaisyhtiö itseensä kohdistuneista epäilyistä.

Asiasta uttisoi mm. Sputnik News tänään.

4 Comments

 1. Jussi
  14.5.2019 21:05

  Ko. asia on 1000 x monimutkaisempi. Lisäksi luottamus BBC:n uutisiin taustavoimineen meni jo 11.9.2001, kun se raportoi live matalamman 47 kerroksisen WTC 7 tornin romahduksen 20 minuuttia ennen kuin se romahti. Se torni seisoi ehjänä näkyvissä live-reportterin olkapään takana, kunnes kuvayhteys reportteriin kummasti katkesi. Miten he tiesivät etukäteen, että torni 7 AKA ”Solomon Building” romahtaa samana iltapävänä, ilman edes mitään väitettyä konetörmäystä tai muuta vahvaa tekosyytä?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.5.2019 22:30

   Käytin lähteenä Sputnik Newsiä, en BBC:tä.

   Vastaa
 2. Jussi
  16.5.2019 06:58

  OK Pekka, en tarkoittanut että BBC olisi lähteesi, vaan näin tilaisuuden purkaa vihaani BBC:tä kohtaan (johon aikoinaan itse sokeasti luotin). Sputnik on monesti hyvä lähde ja kertoo sellaista minkä lännen ainoa uutisten alkulähteet omistava globari ja saakelinpalvojasuku hyppää tarkoituksella yli. USA:ssa on ollut ja on edelleen kohu ja vääntö varsinkin 5G:n terveysvaaroista, sekä mahdollisesta käytöstä eri asteisena aseena ml. satelliitit ja ylipäänsä DEW eli Directed Energy Weapon (esim. EM, Particle Beam ja ennenkaikkea Scalar Weapon). Lisäksi kauko-ohjauksella voi toisaalta auttaa turvallista autoilua, mutta sillä voisi myös kauko-lukita ovet ja viedä matkustajat pakolla minne tahansa vaikka vankileirille tai ohjata vaikka bussi vaikka vuoristorotkoon. Ja onhan se osin mahdollista jo <= 4G:ssä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.5.2019 15:53

   Sputnikin hyvä puoli on, ettei ole epäselvyyttä mihin suuntaan ne vedättää. Vapaan maailman media kirjoittaa joskus totta, sitten taas ei.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top