Huominen NATO-huippukokous: Zelenski osallistuu teleyhteydellä, Stoltenberg ehdottaa lisäapua Ukrainalle

Puolustusliitto NATO:n huominen ylimääräinen huippukokous Brysselissä tulee olemaan kiintoisa:

Puola on jo ilmoittanut nostavansa pöydälle Ukrainaa koskevan ehdotuksen rauhanturvatoimista. Pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo ehdottaa lisää sotilasväline-apua Ukrainalle, ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky osallistuu kokoukseen teleyhteyden kautta. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on paikalla, ja osallistuu Brysselissä myös pidettävään EU-huippukokoukseen 25.03. Suomesta tähän EU-kokoukseen osallistuu pääministeri Sanna Marin.

Lisää apua Ukrainalle

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg ehdottaa lisäapua Ukrainalle, mukaan lukien kemiallisilta ja biologisilta aseilta suojaavaa varustusta. Asiasta sovittaisiin puolustusliiton huippukokouksen aikana Brysselissä torstaina.

Stoltenberg kertoi toimittajille Brysselissä odottavansa jäsenmaiden sopivan huomenna lisäavusta, mukaan lukien kyberturvallisuusapu ja laitteita, jotka auttavat Ukrainaa puolustautumaan kemiallisilta, biologisilta, radioaktiivisilta ja ydin-uhkilta.

Zelenski videoyhteydellä NATO:n huippukokouksessa

Ukrainan presidentti Vladimir Zelenskin tiedottaja kertoi Sergei Nikiforov kertoi presidentin osallistuvan videoyhteydellä NATO:n ylimääräiseen huippukokoukseen 24. maaliskuuta Brysselissä. 

Luettavaa:

Puola ehdottaa NATO:lle rauhanturvaoperaatiota Ukrainaan

1 Comment

  1. Puolueeton
    23.3.2022 22:37

    Sotaa halutaan pitkittää, vaikka tulisi tehdä kaikkensa sodan lopettamiseksi.
    Älykkyyshän ei politiikassa ratkaise vaan vihan lietsominen ja vääristelevä propaganda, jossa pahaan suuntaan muuttunut läntinen sivilisaatio on jo voittanut kommunistisen Neuvostoliiton. Todellisia tapahtumia salataan, jota tehtiin kommunismissa, mutta lisänä lännessä on luonnottomuuksien ja valheitten levittäminen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top