Huonoilla valinnoilla on hintansa

On mielestäni hyvä aika vähän puhua valinnoista ja miten vastuuttomuus korostuu valinnoissamme koska ne peilaavat yhteiskunnan tilaa ja hyvinvointia.

Yhä enemmän sitä törmää hälläväliä asenteeseen, vastakkainasetteluun, kilpailuun ja täysin lapselliseen käytökseen aikuisten kesken. Tämä asetelma ruokkii mahtavalla tavalla demokratiaa ja antaa sille aina vain lisää valtaa. Miksi? Koska sen kautta levitetään juuri sitä massahysteriaa ja negatiivista mielentilaa, asennetta sekä tietenkin itsekeskeisyyttä ja välinpitämättömyyttä, joka taas varmistaa sen, että valta, resurssit ja rikkaudet pysyvät niillä, jotka sen anastivat ihmisiltä.

Demokratia on keskenkertaisuutta

Demokratiassa ei ole juurikaan tilaa viisaudelle ja älykkyydelle koska se on laumapohjaista. Karkeasti sanottuna mitä lauma haluaa se toteutetaan ja siitä tehdään lisäksi ainoa totuus. Tätä lauman totuutta sitten viljellään kuin ruttoa konsanaan korruptoituneen poliittisen järjestelmän ja erityisesti median kautta, jotka uutisoivat ja tekevät mitä vaan rahasta ja vallasta. Kun tähän yhtälöön lisää sen, että ainakin yli 50% kansasta on liikkeellä hälläväliä ja oma napa ensin asenteella jää meille käteen yhteiskuntamalli, joka ei tunne sanoja kuten yhteisöllisyys, rakkaus tai älykkyys.

Koulutusjärjestelmä evoluution esteenä

On hyvä muistaa kun älykkyydestä ja elämän taidoista puhutaan, että koulu ei tee älykkääksi vaan koulujen kannalta voi vain todeta, että seura tekee kaltaisekseen. Jos järjestelmä, koulutus ja kouluttajat eivät ole päteviä tehtäviin niin mitään älykkyyttä edistävää se ei tuota. Riski on sen sijaan valtava ja ilmeinen, että tiedonsiirto ihmisestä toiseen on itse asiassa perin pohjin korruptoitunutta ja sitä mitä opetetaan voidaan kaiken lisäksi helposti manipuloida ja vääristää.

Pahin asia mitä yhteiskunta ei koulutuksen heikosta toteutuksesta ymmärrä ja sisäistä on yleisesti ottaen tämän järjestelmän ja siinä toimivien ihmisten vastuuttomuus ja se, että he alentuvat pelolla johdettaviksi. Koulutus on peili tulevaisuuteen, sen oppeihin ihmiset (jotkut enemmän kuin toiset) perustavat oman maailmankuvan ja vaikka jokaisella ihmisellä on myös vastuu omasta elämästä on koulutus kuitenkin merkittävä hyve tai pahe riippuen sen toteutuksesta ja siksi on välttämätöntä varjella sen aitoutta ja korruptoitumattomuutta.

Heikot standardit ja hälläväliä asenne

Mikään ei ole täydellistä, mutta se, että elämää ja yhteiskuntaa pyöritetään todella heikoilla standardeilla ei johda mihinkään. Viimeistään vaikeina aikoina ihmisten pitää muuttaa oma asenne ja ymmärtää, että ideologialle ja idiotiikalle ei ole tilaa vaan nyt pitäisi pystyä hahmottamaan miksi tilanne on mikä se on ja varmistaa, että asiat muuttuvat. Jos sitä ei tee itsensä takia niin se kannattaa ainakin tehdä nuorten ja tulevien sukupolvien tähden.

Hälläväliä asenne elämää kohtaan ei minun kirjoissa ole koskaan hyväksyttävää koska siitä puuttuu kiitollisuus sitä mahdollisuutta kohtaan mikä on elämän kautta tarjottu meille. Toki sen ymmärtää, että ihminen, joka on katkeroitunut elämään näkee sen oikeudekseen heittää koko homma läskiksi, eikä siinä sinänsä mitään, mutta vastuuta ympäristöstä ja muista se ei kuitenkaan missään nimessä poista vaikka sitä olisi miten itsekeskeinen kusipää. Kuten ehkä arvaatte tästä löytyy aasinsilta lauman ja demokratian ongelmaan. Jos katkeruus, pelko, välinpitämättömyys ja pinnallisuus ovat keskeisiä teemoja (elämästä ja sen monimuotoisuudesta välittämisen ja nauttimisen sijaan) niin lauma päättää, että yhteiskunnan työ on voida pahoin ei hyvin.

Henkisesti sairailla ihmisillä on liikaa valtaa

Pointti ei tässä kirjoituksessa missään nimessä ole sanoa, että maailma tarvitsisi lisää hulluja itsekeskeisiä yksinvaltiaita johtamaan meitä vaan pikemminkin se, että onko se oikein, että henkisesti sairaat ja katkeroituneet ihmiset saavat ohjata ja vaikuttaa esimerkiksi äänestämällä siihen miltä maailma ympärillämme näyttää. Se ei ainakaan auta heitä parantumaan koska eivät osaa tehdä oikeita valintoja itsensä suhteen eikä se todellakaan palvele kaikkia niitä muita, jotka haluavat elämästä ja yhteiskunnasta tehdä hyvän. Todettakoon vielä se, että eikö olekin kumma, että muuten kyllä pistetään surutta sairaiksi leimatut tyypit ihan jopa lukkojen taakse, mutta nyky politiikasta ja yhteiskunnasta tuntuu, että mitä henkisesti sairaampi yksilö on kyseessä sitä todennäköisempää, että hän päätyy johtoasemaan tai politiikkaan. Siitä ei jää hyvä maku suuhun enkä minä ainakaan tällaista maailmaa halua ympärilleni, haluatko sinä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top