Hurja väite: Colombon arkkipiispa syyttää USA:ta muiden valtioiden epävakauttamisesta, ja mm. ISIS:n perustamisesta

Colombon katolinen arkkipiispa, kardinaali Malcolm Ranjith, puhui uutisen mukaan hiljattain länsimaiden osallistumisesta Sri Lankan tilanteeseen, syyttäen Yhdysvaltoja epävakauttamisesta.

Arkkipiispa muistutti, että Amerikan Yhdysvallat on sijoittanut sotalaivansa strategisesti ympäri maailmaa avainasemiin, niin että laivojen sijainti sallii USA:n ottaa halutessaam haltuunsa jonkin vieraan valtion.

Kardinaali syytti myös Yhdysvaltoja pyrkimyksestä luoda konflikteja muissa maissa, myydäkseen sitten konfliktialueille valmistamiaan aseita. Hän selitti, että USA luo ristiriitoja maiden ja kansanryhmien välille korostamalla näiden eroavaisuuksia ja kärjistämällä ristiriitoja. Eminenssi totesi myös, että USA:lla on ohjelma luoda ristiriitaa eri uskontojen ja ryhmien välille aikaansaadakseen näitä konflikteja.

Edellä toistetun uutisoi hetki sitten usein käyttämämme eteläaasialainen tietopalvelu News1st. Seuraava on suora sitaatti heidän julkaisustaan:

Hänen ylhäisyytensä kardinaali Malcolm Ranjith uskoo, että ISIS-organisaatio on osa tällaista ohjelmaa.

Jukaisun mukaan katolinen arkkipiispa on suoraan syyttänyt USA:ta ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) luomisesta. Tähän mennessä vastaavia väitteitä on kuultu vain salaliittoteoreetikoilta.

Sri Lankan katolisiin pääsiäisenä kohdistuneen murhaavan iskun vastuulliseksi on ilmoittautunut kaksi vähäntunnettua paikallista islamistiryhmää, ja ”islamilainen valtio” IS. Sri Lankan viranomaisten tutkimuksissa on löytynyt terroristien yhteyksiä Intiassa toimiviin islamistisoluihin, ja epäiltyjen lähipiiri on oleskellut mm. Saudi-Arabiassa.

Korkean eminenssin puheeksi väitetty syytös USA:ta kohtaan esiintyy nopealla haulla vain yhdessä uutislähteessä. Ellei muuta löydy, väitettä jouduttaneen pitämään disinformaationa, jota on kyllä nähty ja kuultu juuri tämän aiheen ympärillä. Ollaan siis varovaisia, ennenkuin uskotaan.

5 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  13.5.2019 18:49

  The relationship between USA and ISIS
  Written by Staff Writer 13 May, 2019 | 9:05 PM

  Share:
  Colombo (News1st) – His Eminence Malcolm Cardinal Ranjith, the Archbishop of Colombo recently spoke about the intervention of western nations in Sri Lanka.

  While noting that the United States of America has strategically placed its warships across the globe in key positions. The Archbishop noted that their positions allow the US to take over any country at a moment’s notice.

  The Cardinal explained that countries such as the USA want to create conflicts in other nations in order to sell the weapons that they manufacture. He explained that they create these conflicts by identifying countries and groups with differences and highlighting these differences. His Eminence also noted that they implement a program that creates disharmony among various religions and groups in order to create these conflicts.

  His Eminence Malcolm Cardinal Ranjith believes that the ISIS organization is a part of such a program.

  Vastaa
 2. pasi
  14.5.2019 02:17

  Soros sijoittanut sotateollisuuteen? Obama ja Hillary yms. ostettu tekemään poliittiset päätökset?

  Vastaa
 3. Jussi
  14.5.2019 08:32

  Isisin perustamisen takana USA:n globarit, mm. Opama ja jo (6 maanpetoksesta hiljaisuudessa teloitettu) nimella ”no-name” tunnettu Zon Mak Kein (”yllattava aivosyopa”) puuhapetenä on ainakin yli puoli vuotta ollut tiedossa ja paljon kuvamateriaalia julkaistu. Teloituksesta on jo puoli vuotta. Kiitos paljastuksesta ja kuvista/todisteista kuuluu mm. taitavasti pelanneelle yksityiselle turva-alan firmalle Black Water.

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  14.5.2019 11:52

  Tutustukaa faktoihin:

  https://www.cnbc.com/2016/08/11/who-founded-isis-abu-musb-al-zarqawi-started-the-terror-group.html

  ”Donald Trumpin väite, jonka mukaan presidentti Barack Obama on ISIS: n perustaja, on vastoin todellisuutta.

  ”Hän oli ISISin perustaja, ehdottomasti”, Trump kertoi CNBC: lle torstaina , päivä sen jälkeen, kun hän oli toistuvasti esittänyt väitteen.

  Vuonna 2001 verenhimoinen uskonnollinen extremisti nimeltä Abu Musab al-Zarqawi perusti Irakissa terroristiryhmän, jota kutsutaan ”islamilaiseksi valtioksi”, ISIS: ksi, ISIL: ksi tai Daeshiksi. Amerikkalaiset ja brittiläiset joukot olivat kyseisessä maassa vasta vuonna 2003.

  Tuolloin Barack Obama toimi valtion senaattorina Illinoisin 13. kaupunginosassa, joka vietti suurimman osan ajastaan ​​Chicagon ja Springfieldin välillä.

  Yhdysvallat mursi Irakin armeijan maaliskuussa 2003 ja otti maan haltuunsa. 23. toukokuuta 2003. Bushin hallinnon Irakiin nimitetyn komentajan L. Paul Bremerin käskystä Yhdysvallat demobilisoivat Irakin armeijan ja irtisanoi tuhansia muita valtion työntekijöitä. Tämän seurauksena monet tuhannet irakilaiset joutuivat etsimään työtä maassa, jossa oli tuhoutunut infrastruktuuri ja talous oli lähes kokonaan pysähtynyt.

  Al-Zarqawi astui Irakiin joko hyökkäyksen aikana tai heti sen jälkeen, rahoittamalla Al Qaedan johtaja Osama bin Ladenia , jota Yhdysvallat oli jo yrittänyt tappaa Afganistanissa. Al-Zarqawi aloitti ulkomaisten taistelijoiden soluttamisen maahan Syyrian kautta. Hänellä oli myös vähän vaikeuksia houkutella taistelijoita sunni-vähemmistöstä Irakissa, joista useimmilla oli vähän rahaa tai keinoja sen hankkimiseen, mutta monilla heistä oli aseita, jotka he olivat joko varastaneet tai ostaneet romahtaneelta armeijalta.

  Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld määritteli 6. kesäkuuta 2003 virheellisesti, että Irakin armeijan kaaderisto on “kuolleiden päättäjien välikappaleita”, jotka olivat uskollisia Saddam Husseinille. Kuukausi myöhemmin presidentti George W. Bush hyäksyi Rumsfeldin kannan .

  Keväällä 2004 Yhdysvallat myönsi lopulta, että sillä oli maa täynnä kapinallisia, joka eivät olleet uskollinen Saddamille, mutta vaatustivat USA:n läsnäoloa. Lokakuussa 2004 Al-Zarqawi julisti olevansa Al-Qaidan “emir” Irakissa. Hänen ryhmänsä käytti tekniikoita, jotka olivat ennennäkemättömiä alueella, mukaan lukien terrori-taktiikat, kuten ei-sivistyneiden siviilien massamurhat.

  Sama ryhmä – al-Zarqawin suorat seuraajat sekä uudet taistelijat sekä Irakissa että Syyriassa ja sen ulkopuolella – irrottautuivat al-Qaidasta ja nimittävt nyt itseän Irakin islamilaiseksi valtioksi vuoden 2006 lopussa, noin neljä kuukautta sen jälkeen, kun al-Zarqawi oli amerikkalaisen ilmaiskun kohteena .

  Islamilainen valtio kasvoi tasaisesti vahvemmin seuraavien kahdeksan vuoden aikana. Hänen mukaansa sunni-muslimi-taistelijoita kaikkialta Lähi-idästä ja Euroopasta, jotka halusivat taistella amerikkalaisia ​​vastaan ​​ja tappaa shiittilaisia ​​muslimeja yleensä. ISIS on taistellut länsimaita, shiitteja ja kaikkia uskonnollisia ja etnisiä vähemmistöjä, jotka ovat olleet tiensä siitä lähtien.

  Obama otti Yhdysvaltain presidentin tehtäväti tammikuussa 2009.

  Torstaina Trump näytti yrittävänsä tasoittaa sitä väitettö, jonka hän otti edellisenä päivänä sanomalla, että Obaman vetäytyminen Irakista, oli “perustaminen”.

  ”Näin hän poisti joukkomme”, Trump sanoi ilmeisesti viitaten Obaman päätökseen purkaa Yhdysvaltain joukkojen taso Irakissa. “Minä, sinä – meidän ei olisi pitänyt mennä sisään. Olin vastaan Irakin sodaa.”

  Myöhemmin samassa haastattelussa CNBC: n kanssa Trump muutti asemaansa kutsumalla Obamaa “ISIS: n” perustajaksi “yhdessä Hillary Clintonin kanssa .” (Lyhennelmä)

  Kirjoittaja CNBC: n Ted Kemp on kirjailija.

  Vastaa
 5. Jussi
  14.5.2019 21:20

  Globarikommunismia muille markkinoivalla CNBC:llä ei ole yhteyttä faktoihin, vaan globarikommarien suunnittelemiin uutisiin. Foxin Hannity ei juurkaan valehtele, mutta voi jättää paljastuksia varastoon ja järkyttävimmät kokonan pois.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top