HUS kaikkiin synnytyssairaaloihin pääsee jälleen tukihenkilöt mukaan

HUS purkaa koronavirusepidemian vuoksi huhtikuun alussa asetettuja synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolorajoituksia asteittain. Rajoitusten purkaminen aloitettiin Helsingin Perhepesähotellista kesäkuun alussa.

Tukihenkilö voi osallistua 15. kesäkuuta alkaen alatie- ja sektiosynnytykseen, synnytyksen käynnistykseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon, mikäli hänellä ei ole tartuntataudin oireita. Tukihenkilöt pääsevät jälleen myös alkuraskauden sikiöseulontavastaanotoille Bulevardin Sikiöseulontayksikköön sekä Lohjan, Hyvinkään, Porvoon ja Raaseporin äitiyspoliklinikoille.

Näyttää siltä, että epidemia taittuu myös Uudellamaalla, ja on turvallista purkaa rajoituksia lisää. Seuraamme kuitenkin tilannetta tarkasti ja on mahdollista, että voimme joutua ottamaan rajoituksia uudelleen käyttöön epidemiatilanteen muuttuessa. Toivomme tietenkin, ettei uutta koronavirusepidemia-aaltoa enää tulisi”, HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa

Synnytyksen jälkeisessä hoidossa tukihenkilö on tervetullut perhehuoneeseen koko sairaalassa olon ajaksi. Jos äiti ja lapsi ovat sijoitettuina useamman hengen huoneeseen, tukihenkilö voi vierailla sairaalassa rajoitetusti.  Tukihenkilö saa vierailla huoneessa maksimissaan yhden tunnin päivässä klo 10–18 välillä. Yhteen huoneeseen voidaan ottaa kerrallaan maksimissaan kaksi tukihenkilöä.  Useamman hengen huoneessa vierailevan tukihenkilön on käytettävä sairaalasta saatavaa kirurgista suu-nenäsuojusta, joka tulee pukea ennen huoneeseen menemistä.

1 Comment

  1. Miksei Japanissa ole löytynyt mitään koronaa?
    11.6.2020 21:11

    Kumma kun Japanissa asuu 126 000 000 asukasta pienille alueille tiheästi pakattuna, mutta kaikki positiiviset koronatestin tulokset olivat petosta. No Japanihan on välttänyt 5G säteilymyrkytyksen, kun lupa 5G:n avaukseen peruutettiin lopullisesti terveysvaikutusten testauksen jälkeen – yksi päivä terveystestausta lopetti globalistien unelman. No Japanihan onkin globalistien vallasta parhaillaan irrottautuva kehittynyt teollisuusmaa, ettei siksi voi verrata.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top