HUS on valmistautunut koronarajoitusten purkamiseen

Helsingin yliopistollinen sairaala HUS ilmoittaa kapasiteettinsa riittävän myös koronarajoitusten purkamisen jälkeisessä tilanteessa:

HUSissa on valmius hoitaa nykyistä suurempia määriä koronaviruspotilaita. Mikäli koronavirusepidemian vuoksi tehtyjä rajoitteita lähdetään purkamaan, se tulee tehdä asteittain ja hallitusti.

HUSissa pidetään koronavirusepidemian hallintaa Suomessa onnistuneena, eikä HUS näe tarpeelliseksi nykyisten rajoitusten tiukentamista. Koronaviruspotilaiden hoitokapasiteettia on HUSissa riittävästi, ja sairaalassa on mahdollisuuksia hoitaa suurempiakin määriä koronaviruspotilaita.

”Kannatamme varovaista ja asteittaista purkamista siten, että voidaan tarvittaessa ketterästi tehdä tiukennuspäätöksiä. Missään tapauksessa kaikkia rajoituksia ei tule purkaa kertarysäyksellä. Vaiheittainen eteneminen siten, että vaikutuksia seurataan ja arvioidaan, on paras tapa edetä”, sanoo toimitusjohtaja Juha Tuominen.

HUS on koko epidemian ajan noudattanut hybridistrategiaa, -testaa, jäljitä, eristä ja hoida. Testauskapasiteettia on nostettu ja testaus siirtyy HUSin alueella enenevässä määrin kuntien tartuntatautiyksiköissä tapahtuvaksi. Näytteiden analysoinnista vastaa jatkossakin HUSLAB.

”Mikäli rajoituksia puretaan ja sen seurauksena tartuntojen määrä lähtee hallittuun kasvuun, tarvitaan tartunnanjäljityksiin lisää työvoimaa ja kuntiin näytteenottopisteitä. Tämä resursointi tulee huolehtia kuntoon”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Epedemian tukahduttamiseen ei HUSissa uskota. Kohdennettuja rajoituksia tulee jatkaa ja riskiryhmiä obn suojeltava tartunnoilta, kertoo HUSin tiedote tänään.

5 Comments

 1. Birgit
  23.4.2020 16:10

  Covid-19 todellinen tola on alkanut valkenemaan. Jussi Siitarinen: https://www.bitchute.com/video/H1jPCMPwt1yj/

  Kyse on eksosomeista!

  Vastaa
 2. KUVATKAA LUURILLA ALUEENNE "RUUHKAT"
  23.4.2020 19:24

  Käykääpäs sopivalla etäisyydellä oleskelevat kuvaamassa luurillanne HUS:in korona-jonoja. USA:ssa jonot olivat uutisissa, mutta kuvaamassa käyneet lähettivät videoita, joissa ruuhkaisen sairaalan käytävät, aulat ja odotushuoneet olivat tyhjiä. Vuosi sitten kuoli enemmän kausiflunssaan kuin nyt koronaan. Ihmiset yritetään pelotella ottamaan testaamaton uusi rokotemyrkky jo Englannissa, vaikka samaan aikaan USA:ssa Trump ilmoitti ettei mitään rokotetta hyväksytä ainakaan vuoteen ennenkuin ja jos se on kunnolla testattu ja todella todettu turvalliseksi ja hyödylliseksi. Tiedättehän että esim. Intiassa Pill Kates rokote halvaannutti hyvässä uskossa rokotuksen saaneet 490 000 alle 5 vuotiasta lasta, ennekuin Intialaiset tajusivat mitä tapahtuu. VVH0 steriloi Tetanus rokotteella mm. Keniassa ja Filippiineillä TARKOITUKSELLA sivuvaikutuksena miljoonia tyttöjä lapsettomiksi. Tutkimuksissa steriloiva sivuvaikutus löytyi kaikista rokote-eristä ja paljastui että VVH0 oli kehittänyt sterilointiominaisuutta tarkoituksella yli 10 vuotta. Paljon muita kamalia rokoteesimerkkejä löytyy.

  Vastaa
 3. TAPPAAKO MEDIAMME SENSUURILLA?
  23.4.2020 19:38

  Teeskenteleekö mediamme edelleen, ettei 60 vuotta turvallisesti käytetty Malarialääke ”hydroxychloroquine” ja 20 vuotta turvallisesti käytetty ”azithromycin” ole olemassa? Tämä halpa ja turvallinen yhdistelmänä on parantanut yli 99% koronapotilaista. Vain yksi 86 vuotias heikossa kunnossa hoitoon tullut potilas ei testissä pelastunut. Ei tarvita elohopeaa, alumiinia ruiskeessa pistettynä, kun TURVALLINEN lääke on jo olemassa, mutta median sensuroima. Tappaako valtamedia tahallaan salaamalla olemassaolevan tehokkaan ja turvallisen hoidon? Kenellä on vastuu?
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/devastating-renowned-french-dr-didier-raoult-destroys-liberal-trump-hating-media-va-junk-report-hydroxychloroquine-video/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailyam&utm_content=daily

  Vastaa
 4. Maan parasta ajatteleva
  24.4.2020 09:38

  Meillä ei pandemian estäminen toteudu, siitä pitää Yle ja poliitikot muutaman korkeaa virkaa havittelevan lääkärin avustamina huole. Toisin kävi Etelä Koreassa, epidemia taltutettiin normaaliskis tartunnaksi parissa viikossa. Tartuntojen määrä kasvaa Suomessa 1000 tartuntaa vikossa, kun se E-Koreassa on 200 viikossa. Väkilukuun suhteutettuna Suomessa tartuntoja on 50 kertaa enemmän. Tartuntoja Suomessa miljoonaa asukasta kohti on 773 ja E-Koreassa 209 vaikka tauti on kestänyt E-Koreassa kuukauden kauemmin.
  Miksi E-Korea selvisi? Väestölle hankittiin ja kehotettiin käyttämään suojaimia. Monet koulut toimivat eikä suusira rajoituksia ollut. Kysymys on siis kansakunnan johtamistadosta ja kansalaisten koulutuktuksesta ja luottamuksesta hallitsijoihin toimia näiden ohjeiden mukaisesti. Suomi on takapajula Aasian maihin verrattuna. Tämä tulisi huomata seuraavissa vaaleissa. Sama mitä puoluetta äänestää, kunhan vain ehdokas on koulutettu ja älykäs eikä median suosikki.

  Vastaa
  1. Maan parasta ajatteleva
   24.4.2020 10:12

   Tulipa tuohon kirjoitusvirheitä! Mitäpä niistä, mutta luvuissakin niitä oli. Tässä kolmen maan tilasto epidemian alkupäivistä, tartunnoista ja kuolemista miljonaa asukasta kohti 24.4.
   Espanja 1.3. 4555 474
   Ruotsi 1.3. 1659 161
   Suomi 1.3. 773 31
   E-Korea 15.2 209 5
   Näistä luvuista voi arvioida hallinnon toimivuutta eri maissa. Kansalaisten käyttäytymisellä on tietenkin merkitystä. Kansalaisten fyysinen kunto tuskin vaikuttaa tuloksiin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top