HUS:in päivystykset ruuhkautuneet: Lievät hengitystieoireet eivät ole syy hakeutua päivystykseen

HUSin päivystykset ovat ruuhkautuneet viime päivinä ja odotusajat kasvaneet. Päivystykseen tulee hakeutua vain kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa. Koronavirustestiin pääsy ei ole syy hakeutua päivystykseen.

Koronavirus-näytteenottoon pääsee vain ajanvarauksella

HUSin koronavirusnäytteenotto toimii tällä hetkellä täydellä kapasiteetilla, ja aikoja ei ole saataville samalle päivälle. Koronavirusnäytteenottoon pääsee vain ajanvarauksella.

”Päivystyksissä tämä näkyy siten, että hyvin lievillä oireilla hakeudutaan päivystykseen testausajatuksella. Tämä ruuhkauttaa päivystyksiä turhaan. Päivystyksissä arvioidaan aina potilaiden hoidon tarve ja heidät, joiden hoito ei edellytä päivystyksellistä hoitoa käännytetään saamaan hoitoa muualla”, sanoo HUS Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén.

Kaikille hengitystieoireisille ei pystytä tällä hetkellä tekemään koronavirustestiä. HUSin alueella yli 12-vuotiaiden tulee hakeutua koronavirustestiin, jos henkilön rokotussuoja on puutteellinen, henkilö kuuluu riskiryhmään, työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa tai on altistunut koronavirukselle. Muille suositellaan mahdollisuuksien mukaan kotitestiä ja pysymistä kotona, kunnes oireet ovat helpottaneet. HUSin alueen koronavirustestauskriteerit löytyvät HUSin internetsivuilta.

Päivystykseen hakeutuvien tulee soittaa Päivystysapuun numeroon 116117 ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista. ”Kannattaa kuitenkin huomioida, että Päivystysapu 116 117 ei palvele koronarokotuksiin, testiajanvarauksiin tai testituloksiin liittyvissä asioissa”, muistuttaa Castrén.

Akuutissa tilanteessa 112

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu, tulee soittaa hätänumeroon 112. Lisätietoja Päivystysapu 116 117 -palvelusta.

 

2 Comments

 1. Snif
  23.12.2021 14:13

  Ihmiset on aivopestyjä koronahulluuteen.
  Ensin hävitettiin kaikki flunssat suomesta, ne kaikki on nyt koronata, nyt leviää myös todella se vaarallinen virus, norovirus.
  Sääli koronahulluille että se ei nöäyttäydy samanlaisena kun koronaoireet, siksi sen jopa mediat uskalti esittää lehdissa että norovirusta on liikkeellä.
  Kevät-syyslenssuista ei enää olekkaan varoitettu pariin vuoteen vaan ne on hävinneet tilastoista kuin taikaiskusta, vaikka ko lenssut tappoi vuodessa ihmisiä satoja kertoja enemmän kun korona.

  Vastaa
 2. Graphene Hydroxide razor blades?
  23.12.2021 14:43

  Videon mukaan yllättävät mm. sydänoireet eivät johdu tartunnasta vaan sen ehkäisyyn suositelluista pistoksista, mediasensuuri:
  https://t.me/cirstenwuncensored/211

  Miksi kokeellisista pistosaineista löytyy teräviä kovia biohajoamattomia 0.1nm x 50nm kokoisia nano-partikkeleita, joita ne löytänyt graphene aineesta tohtoriksi väitellyt saksalainen tiedemies Dr Andreas Noack kutsuu verenkierrossa leikkaaviksi partateriksi? Ilmeisesti graphene ei ole edes merkitty sisältöluetteloon? Ei tule esiin ruumiinavauksissa käytettävillä tutkimus-laitteilla/-menetelmillä.
  Dr Noack kuoli yllättäen pian paljastuksensa jälkeen ja pelkäsi vaimonsa mukaan juuri niin tapahtuvan, mutta ei silti kestänyt salailla:
  https://sonsoflibertymedia.com/doctor-tells-the-truth-about-graphene-razor-blades-in-covid-shots-murdered-days-later-video/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top