Huumeidenkasvattajilta takavarikoitiin kaksi omakotitaloa, prätkä ja käteistä rahaa

Poliisi paljasti suuren huumeviljelmän omakotitalosta Tuusulassa, ja tutkimuksissa löytyi vielä paljon muutakin jännää. Kolmea miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, ja neljättä heidän toimintansa rahoittamisesta. Huumeita on kasvatettu Tuusulassa ja Helsingissä.

Poliisi sai vihiä tammikuussa tuusulaisessa omakotitalossa tapahtuvasta toiminnasta. Talo oli asuinkelvoton, mutta siellä pyöri porukkaa jotain puuhailemassa. Kotitarkastuksessa selvisi, että kyseessä on ns. vaihtoehtoinen hortonomia, elikkä piipussa poltettavien kukkien kasvatus. Poliisin saapuessa talon pihaan, sisällä olleet kaksi miestä eivät aluksi halunneet tulla ulos puhuteltaviksi, joten heidät piti hakea rakennuksesta.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin tiedustelun perusteella syntyi tammikuun lopussa epäily, että asumattomassa omakotitalossa Tuusulassa viljeltäisiin kannabista. Epäily johti siihen, että poliisi teki kotietsinnän kyseiseen omakotitaloon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Yksi koplan jäsenistä oli ostanut asuinkelvottoman talon alkuvuodesta 2018, ja se oli varusteltu huumeiden viljelemiseen. Huumekasveja, cannabis sativaa, oli 200 kappaletta, ja talosta löytyi myös myyntivalmiiksi kuivattua marihuanaa useita satoja grammoja. Kasvamassa olleesta sadosta olisi saatu valmista tuotetta viitisen kiloa. Koko toimintansa aikana jengi on tuottanut myyntiin huumeita arviolta kymmen kiloa.

Rakennuksen omistaja oli toinen sieltä kiinniotetuista. Selvivi, että hän oli ostanut omakotitalon myös Porvoosta, mutta siinä osoitteessa ei havaittu alkaneen vielä laitonta toimintaa. Tuusulan talo takavarikoitiin epäillyltä rikoksentekovälineenä, ja Porvoon kiinteistön oletetaan hankitun rikoksesta saadulla hyödyllä, joten sekin mennee valtiolle.

Kaikkiáan kolmen miehen epäilleen osallistuneen cannabiksen kasvattamiseen ja myymiseen. Neljäs epäilty on rahoittanut toimintaa. Kiinteistöjen lisäksi takavarikoitiin käteistä rahaa ja yksi moottoripyörä. Selvisi myös, että samat toimijat olivat aiemmin pitäneet huumefarmia Helsingissä v.2017-2018, kerrostalohuoneistossa.

Kolme epäiltyä on ollut esitutkinnan ajan vangittuina, mutta ovat nyt vapaalla jalalla. Asiakirjat on luovutettu syyttäjälle tällä viikolla.

2 Comments

 1. Åttå Wille
  4.4.2019 13:51

  Uutinen sisältää monta sanontaa, jotka kertovat nykyisestä tavasta ymmärtää yhteiskunnan toiminta

  > Kotitarkastuksessa

  Ikään kuin olisi luonnollista, että poliisi, ja periaatteessa mikä tahansa viranomainen, voisi mennä kansalaisen kotiin suorittamaan tarkastuksia.

  Virkamiehen koti on valtion suojeluksessa.

  > mutta siinä osoitteessa ei havaittu alkaneen vielä
  > laitonta toimintaa.

  Lähtökohtaisesti on selvää, että kansalaisten toiminta on laitonta ja rangaistavaa. Tässä tapauksessa tuo laiton toiminta vaan ei ollut vielä alkanut.

  Syyttömyysolettama on muuttunut syyllisyysolettamaksi.

  > oletetaan hankitun rikoksesta saadulla hyödyllä,
  > joten sekin mennee valtiolle.

  Olettamus riittää perusteeksi omaisuuden takavarikoimiselle.

  Valtio voi takavarikoida kansalaisten omaisuutta sillä perusteella, että sitä on mahdollista käyttää johonkin rikolliseen toimintaan.

  Vastaa
 2. Jurnu Tiihonen
  17.4.2019 05:03

  Ei tässä paskamaassa mitään muuta voi omistaa kuin hallintakuoria, joiden sisältöön ei kukaan pääse kiinni, ovathan ne viranomaisten suojeluksessa toisin kuin Suomen kansa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top