Huumeidenkäyttö yleistynyt Pirkanmaalla

Pirkanmaan poliisin kentältä kerääminen tietojen mukaan huumeiden saatavuus on helpottunut, ja niitä liikkuu nyt aikaisempiin vuosiin verrattuna todella paljon.

Vaarallisten huumeiden joukosta kokaiini on korostetusti esillä. Sen, ja amfetamiinin, marihuanan ja huumaavien lääkkeiden käyttö on yleistymässä. Takavarikoissa viime vuonna, -ajalla 01.01 -02.09, kokaiini esiintyi yhdeksän kertaa. Tänä vuonna tapauksia on vastaavalla ajalla 167.

Amfetamiini-löytöjen lisäys on tänä vuonna 102 edellisvuoteen verrattuna. Marihuanaa on takavarikoissa lähes 600 tapausta useammin, kuin edellisenä vuonna samalla ajanjaksolla.

Kaíkkien huumausaineiden ja huumaavien aineiden takavarikkotapauksia on 7600 enemmän kuin viime vuonna. Pirkanmaalla Kihniö on ainoa paikkakunta, jossa ei ole rekisteröity huumausainerikosta vuonna 2018.

Huumausainerikoksen kokonaismäärä on Pirkanmaalla selvästi nousussa, mutta tutkinnassa olevat törkeät huumerikokset eivät ole vielä tilastoissa. Niitä on kirjattu tälle vuodelle jo 50, kokonaismäärä noussee 70-80:een.

  • Perusmuotoiset huumausainerikokset: +70,
  • Käyttörikokset: +192
  • Kokonaismäärä: +263 (nyt yhteensä 1504 rikosilmoitusta).

”Kenttävalvonnan yhteydessä tehtyjen rikosilmoitusten määrä on noussut lähes kahdellasadalla kappaleella rangaistusvaatimuksia on kirjoitettu yli sata, etsintäkuulutettuja tavoitettu 80 enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla, ja kiinniotettujen määrä on noussut 160 henkilöllä. Heistä nuoria, alle-18 vuotiaita, on seitsemän enemmän.”

Koko vuoden tilastot julkaistaan tammikuussa. 

Poliisi.fi tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top