Hyökkäys kirkkoon Nizzassa, suurlähetystöön Saudi-Arabiassa, ja terrori-isku Avignonissa (VIDEO)

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin otettua jyrkän kannan islamistiseen terroriin Ranskan maaperällä terroristit ovat vastanneet: Kolme ihmistä on kuollut Nizzassa tapahtuneessa terroriteossa, Ranskan suurlähetystöön Jeddassa Saudi-Arabiassa on yritetty hyökätä ja paavien vanhassa residenssikaupungissa Avignonissa on torjuttu islamistinen isku.

Ranskaan on tänään kohdistunut kolme erillistä terrori-iskua. Nizzassa kolme ihmistä sai surmansa veitsellä aseistautuneen ”allahu-akbaria” huutavan terroristin hyökätessä 09:00 Notre Damen kirkossa. Kahdelta heistä hyökkääjä irroitti pään. Terroristi otettiin kiinni poliisin käytettyä asetta.

Hyökkäys alkoi 20-vuotiaan terroristin käytyä kirkkoon rukoilemaan tulleen 70-vuotiaan naisen kimppuun sisällä kirkkosalissa. Seuraava uhri oli kirkon työntekijä, joka mahdollisesti yritti puuttua tilanteeseen. Molemmilta heiltä irroitettiin pää. Kolmas uhri on nainen, jota puukotettiin kirkossa. Hän onnistui juoksemaan ulos kadulle, mutta hän menehtyi sinne. Hyökkääjän arvellaan olevan laiton maahanmuuttaja Tunisiasta.

Kaksi tuntia myöhemmin Avignonissa aseistettu hyökkääjä ehti huutaa ”jumala on suuri” arabiaksi. Sitten poliisi ampui hänet. Kukaan muu ei vahingoittunut välikohtauksessa.

Saudi-Arabiassa Ranskan suurlähetystön turvamies haavoittui torjuessaan tunkeutujaa. Pariisin pohjoispuolella, Sartrouvillessa, pidätettiin noin klo. 13:00 mieshenkilö, kun hänen isänsä oli ilmoittanut poliisille hänen aikeestaan ”tehdä kuten Nizzassa”. Poliisi pysäytti epäillyn lähellä paikallista kirkkoa. Lyonissa 20-vuotias afgaani ​​pidätettiin hänen yrittäessään nousta raitiovaunuun, mukanaan pitkä veitsi. Ranskan tiedustelupalvelu oli jo aiemmin tarkkaillut tätä miestä.

Twitterissä reagoidaan:

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    29.10.2020 16:22

    Juuri sopivasti meille todisteltiinkin tänään äärioikeiston olevan suurin uhka suomalaisille.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top