Hyvä syöttö vanhalta pelinrakentajalta: Pakistanin PM vapauttaa Intian lentäjäsankarin

Eilen keskiviikkona alas-ammuttu intialainen hävittäjälentäjä Abhinandan Varthaman palautetaan Intiaan huomenna, kertoo Pakistanin pääministeri Imran Khan intialaislehden mukaan.

Uutinen tarkoittaa sitä, että Intian ilmavoimien iskusta terroristien koulutusleiriin Pakistanin alueella alkanut rajaselkkaus saadaan hallintaan, ja pahemmilta seurauksilta vältytään. Toivottavasti.

Asiasta kertoi juuri nyt NDTV: Air Force Pilot Abhinandan Varthaman To Be Released Tomorrow: Imran Khan.

Imran Khan tuli Pakistanin pääministeriksi viime vuonna. Hänestä tiedetään, että hän opiskeli Oxfordin yliopistossa, ja pelasi krikettiä jonka britit olivat joskus tuoneet silloiseen brittiläiseen Intiaan. Khan pelasi Pakistanin maajoukkueessa vuosina 1971−1992, ja nautti suosiota yhtenä aikansa parhaista yleispelaajista: Hän menestyi sekä lyöjänä että syöttäjänä. Khanin johdolla Pakistan voitti v.1992 kriketin maailmanmestaruuden. Hän toimi silloin maajoukkueen kapteenina. Varthaman palauttaminen Intiaan onkin eräänlainen hyvä syöttö.

Nuorempana Khanin mainitaan olleen bilettäjä ja playboy. Hän avoitui 1995 brittiläisen perijättären Jemima Goldsmithin kanssa, minkä väitetään rauhoittaneen häntä. Ero tuli kuitenkin v.2004. Khanin seuraava puoliso oli toimittaja Reham Khan. Avioliitto purkautui 2015 tekstiviestillä kestettyään vain kymmenen kuukautta. Kolmas yritys oli vuonna 2018 henkiparantaja Bushra Maneka. Khan oli käynyt Manekan hoidossa, ei tiedetä mihin vaivaan.

Imran on hylännyt aiemmat länsimaiset vaikutteet ja on harras muslimi, vastustaa feminismiä ja kannattaa ankaraa jumalanpilkkalakia. Metoon aikana hänen puoluetoverinsa syytti häntä epäasiallisesta käytöksestä, minkä hän on kieltänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top