Hyvää Joulua Extran Lukijoille!

Extran joulutervehdys 2020

Porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki… niinhän se tosiaan on ja ehkä vuosi 2020 korostaa, juuri tätä sanomaa. Olemme oppineet hyvin riippuvaisiksi valtion ja yhteiskunnan tarjoamaan holhouspalveluun ja siksi maailmaa ravistelevia vaikeuksia riittääkin kyllyyteen asti.

Halusimme siksi tämän vuoden joulutervehdyksessä painottaa, että ihminen on parhaimmillaan kun hän haastaa itseään, sitä teemme mekin joka päivä ja siitä saamme sitä mahtavaa ja positiivista voimaa Extran pyörittämiseen ja kehittämiseen. Laiskuus ja leipääntyminen on asia, joka hiipii elämään takaoven kautta ja siksi toivommekin, että ihmiset tulevana vuonna tekisivät lupauksen itselleen ja oman itsenäisyyden puolesta poistaa ainakin yksi riippuvuussuhde yhteiskuntaan ja sen tarjoamiin ratkaisuihin.

Kun ihmiset puhaltavat yhteen hiileen ja ovat päättävät olla aikaansaavia niin he ovat aina varteenotettava tekijä, joka pystyy yksin ja erityisesti yhteisönä voittamaan vaikeimmatkin haasteet. Se onkin monella tavalla yhteiskunnan suunta vaikka sitä ei välttämättä heti huomaa. Onneksi voi huomata, että moni ihminen on ottanut tänä vuonna tietoisia ja epätietoisia askeleita kohti omavaraisuutta, miksi? Koska se on yksi suhteellisen helppo tapa vähentää juuri sitä kuluttavaa riippuvuussuhdetta yhteiskuntaan. On hyvä muistaa, että tulevaisuus on aina loppujen lopuksi tekojemme tai tekemättömyytemme peilikuva ja sen muistamalla voi jokainen motivoida itseään tekemään jotain sen eteen, että siinä elämän peilissä näkyisi enemmän valoa kuin pimeyttä.

Lopuksi muistutamme vielä, että vaikka elämässä on välillä vaikeaa ja haastavaa niin ylisuorittaminen ei ole vastaus mihinkään vaan tasapaino. Tehkää siis enemmän niitä asioita, jotka ovat merkityksellisiä itsellenne ja läheisille, koska kehon, mielen ja sielun ylikuormittaminen lisää vain meidän pahoinvointia.

Joulu on valon juhla ja tässä valon hengessä toivotammekin koko Extran tiimin puolesta oikein rauhallista ja yhteisöllistä joulua vaikka se monen kohdalla ikävä kyllä rajoitusten takia täytyykin toteuttaa ajatuksen tasolla.

6 Comments

 1. Pate
  23.12.2020 23:46

  Kiitos samoin. Jatkakaa samaan malliin vuonna 2021.

  Vastaa
 2. murre riepunen
  24.12.2020 08:39

  Kiitos, hyvää joulunaikaa kaikille toimintaan osallistuville.

  Vastaa
 3. Ajatelkaa, kylä te siihen pystytte
  24.12.2020 11:45

  Hyvää joulua kaikille. Pitäkää perheenne yhdessä ja tehkää hyviä päätöksiä sen puolesta. Koska perhe on se joka tukee toisiaan vaikeina aikoina.

  Olenkin ihmetellyt ”korona aikana” tätä suurta avioerojen määrää. Osa on varmasti oikein, mutta kuka yksinäistä henkilöä puolustaa kun tulee vaikeat ajat? Ei kukaan. Siksi valtaapitävät ovat jo parikmmentä vuotta ajaneeet ”sinkkuuden agendaa”. Yksittäinen ihminen on helpompi tuhota kuin henkilö jolla on tukijoukko.

  Josta päästäänkin aikamme agendaan: Koronaan. Mietin miksi sunnuntaina alkavat rokortukset kohdistuvat pakkorokotuksina ensimmäisinä sairaahoitajiin? Joku voi luulla että rokotukset olisivat vapaahetoisia sairaanhoiajillekkin, mutta ei. Heidät pakkookotetaan poikkeuslain perusteella ”potilaiden suojelemiseksi”. Jos nyt kerrotut numerot pitävät paikkansa että 1000:sta rokotetusta 300 saa poikkeukselisen voimakkaita allergisia reaktioita ja lähes 100 heistä kuolee, niin on paikallaan kysyä: ”Miski sairaanhoitajat?”.

  Ehkä siksi että he ovat taho joka pyörittää julkista terveydenhoitoamme ja vanhainkoteja. He ovat taho joita ilman kansakunnan terveydentila romahtaa. Joku voi kuvitella että ”lääkärithän ne…” mutta on väärässä. Jo 10 vuoden kokemuksella oleva sairaanhoitaja on paljon pätevämpi kuin saman työkokemuksen omaava lääkäri. Lääkärit kun eivät hoida potilaita. He lukevat papereita ja tekevät lääkemääräyksiä. He ovat irtaantuneet todellisuudesta niin että usein ksyvät sairaanhoitajilta mitä tehdä. Vaikka potilaan läsnäollessa sairaanhoitaja ei saa puhua ellei lääkäri kysy jotain. Näin saadaan ylläpidettyä kulissia siitä että lääkäri olisi se korkein prioriteetti sairaanhoidossa. Sitäpaitsi, jos meillä olisikin päteviä lääkäreietä pistämään kanyyleita ja rokottamaan potilaita, ei niitä riittäisi koska niitä on niin vähän suhteessa sairaanhoitajiin.

  Kun siis pohditaan miksi ensimmäisenä sairaanhoitajat pitää pakkoroktotaa alkaa vastaus hahmottua: Heidän kauttaan kansakunta saadaa sekasortoiseen tilaan. Jonka jälkeen ihmisten huomion keskityttyä kaaokseen, voidaan toteuttaa vaikka mitä agendoja kenenkään huomaamatta.

  Kuinka moni muistaa kevään ”koronapiikin”? Kaikki varmasti muistavat sen. Mutta kuinka moni muistaa että keväällä poikkeustilaa hyväksikäyttäen sairaanhoitajien lomat peruttiin ja ihmisiä jotka olivat kokonaan toisella alalla, komennettiin sairaahoitajien töihin? Sellaiset ihmiset jotka olivat kokonaan eri osastoilla kuin akuuteilla, käskettiin viranomaismääräyksellä takaisin töihin. ja ihmiset jotka olivat vaihtaneet työpaikkaa, käskettiin töihin. Tämäkään näytelmä ei ollut mitään muuta kuin ”Pavlovin koirien” ehdollistamista. Aivan kuten kevään uudenmaaan sulku. Nyt ollaan näytelmän toisessa vaiheessa ja nyt ollaan tosissaan. Nyt alkaa se kansainälinen kansanmurha jolta vain harva säästyy. Vieläköhän koronajonossa tapellaan piikin saamisesta?

  Muuten, kuka tietää kuinka moni sairaanhoitaja jätti valmistumatta ettei voida määrät töihin. Kolmen pisteen vihje: Heitä on yllättävän paljon.

  Vastaa
 4. pöh
  24.12.2020 13:41

  Kiitos ja hyvää Joulua hyvälle medialle 🙂

  Yks toive oisi Jouluun, meinaan se että ihmiset oppisi ajattelemeen omilla aivoillaan. Ne aivot ei ole sitä varten että opitaan valmiiksi kerrotut mantrat, vaan että myöskin osataan kyseenalaistaa asioita ja pohtia niitä kaikilta kanteilta 🙂

  Vastaa
 5. Reijo Urpilainen
  25.12.2020 19:33

  Niinpä sitten olikin kait tietoinen valinta jouluaamun pääuutisena, poliittisena sellaisena, julkaista kuinka kansa on kovasti Marinin hallitukseen lääpällään ja presidentiksin kelpaa. Kyllä se aina Kristuksen syntymäjuhlan voittaa, että kannattaa harkita joululle uutta merkitystä. Kun nyt sitten ensin keksitään, kuinka koronan varjolla tuhottu valtion talous korjataan velkarahojen pöllyttelystä huitsin nevadaan. Ja saadaanhan ainakin viettää muistojuhlaa Suomi-nimisen valtion olemassaolon lopumisesta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.12.2020 23:36

   Suomesta on sitten turha nälviä pohjoiskorealaisille? Toki siellä paikallinen media tekee suuresta johtajasta juttua, mutta muut saa heillen kettuilla? Kaikilla ei oo varaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top