Ihmiskauppaa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lohjalla, Forssassa, Kemissä, Oulussa, Seinäjoella ja Hyvinkäällä (VIDEO)

Romanialainen rikollisryhmä on seitsemän vuoden ajan tuonut Suomeen useita kymmeniä naisia ns. seksityöhön. Suomen ja Romanian poliisit ovat saaneet esitutkintansa asiasta valmiiksi. Kuusi epäiltyä on vangittuna Suomessa, ja yksi Romaniassa.

Rikosvyyhdessä epäillään tapahtuneen ihmiskauppaa ja  törkeää paritusta. Suomessa on jutun tiimoilta vangittuna viisi miestä ja yksi nainen. Rikollista toimintaa on ollut vuodesta 2013 kuluvan vuoden toukokuun 13. päivään.

Poliisi epäilee, että Romaniasta Craiovan kaupungista johdettu ryhmittymä on värvännyt ja tuotattanut useita kymmeniä romanialaisia naisia Suomeen tekemään töitä prostituoituina. Naiset ovat pääosin Craiovasta, mutta myös muualta Romaniasta. Ryhmittymässä on ollut 6‒8 niin sanottua johtohenkilöä, joista osa on sukua toisilleen.

Liiga on erehdyttänyt osan värväämistään naisista luulemaan tulevansa Suomeen töihin.  ”Seksityöläisiltä” on kerätty pois heidän ansionsa, mutta osa on saanut pitää puolet tuloistaan. Organisaattorit ovat hankkineet asunnot ja myös määränneet missä kukin saa työskennellä. Asuntojen hankkimiseen epäillään osallistuneen myös jotain yhtiöitä tai muita toimijoita, jotka ovat olleet tietoisia bisneksen laadusta.

Toimintaa on harjoitettu seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Hämeenlinna, Lohja, Forssa, Kemi, Oulu, Seinäjoki ja Hyvinkää. Rikoshyötyä liiga on selvitysten mukaan kerännyt satoja tuhansia euroja, joista esitutkinnassa saatiin talteen kymmeniätuhansia, käteisenä. Romaniassa vangittu epäilty liittyy rahanpesuun. Syytteen nostamisen määräaika on 12.11.2020.

Romanialaiset ihmiskauppa-liigat rajoittavat harvoin toimintansa vain yhteen maahan, vaan tyttöjä voidaan siirtää maasta toiseen. Värväämisessä käytetään ulkomaisten raporttien mukaan ns. loverboy-menetelmää, jossa liigan palveluksessa oleva mies houkuttelee yleensä alaikäisen uhrinsa aluksi seurustelusuhteeseen. Ulkomaille siirrettynä tyttö on täysin rikollisista riippuvainen, ja saattaa jopa jää ilman ansioita.

Otsikkokuvan romanialainen rikollinen ei liity tapaukseen.

Lisää luettavaa romalaisesta ihmiskaupparikollisuudesta:

Videolla ihmiskaupan uhri luovuttaa rahaa rikoksesta epäillylle:

Suora linkki videoon.

1 Comment

  1. Kysyntä ja tarjonta
    9.10.2020 08:28

    Mietin tässä vain että ilman kysyntää ei ole tarjontaa. Onko suomalaisilla prostituoiduilla niin kovat hintavaateet että ulkomalaiset tulevat tänne eurooppalaisilla taksoilla? Ja toisaalta, jos kysyntä on noinkin hyvä että rahaa laitetaan seksiin satoja tuhansia, niin mietin että miksi suomalaiset naiset hokevat että ”hyvää miestä on vaikea löytää”. Ainakin varakkaita miehiä näyttää olevan runsaasti. Pitäisiköhän Suomen naiskatraan vähän laajentaa katseitaan. Silloin pääsisivät osaksi ainakin noista sadoista tuhansista euroista.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top