Ikonisen pahiksen paluu: ’Cruella’ elokuvana (traileri)

Emma Stone esiintyy pääosassa Disneyn kevään uutuudessa, ”Cruella” -elokuvassa, joka uudistuneena ja näyteltynä toistaa legendaarisen animaation, ”101- dalmatialaista” koskettavan tarinan. Elokuva kertoo yhden tunnetuimman – ja tunnetusti muodikkaan – pahiksen, ikimuistetun Cruella de Vil’n kapinallisista alkuajoista, -esittäen meille hahmon jota rakastamme vihata.

Academy Award -voittaja, Emma Stone (“La La Land”),  tähdittää Disney’n toukokuussa jakeluun tulevaa  uutuutta. Elokuva kertoo meille jo tutun ”101-dalmatialaista” -tarinan,  nyt nimellä ”Cruella”, sijoitettuna 1970-luvun Lontooseen -keskelle punkrock-vallankumousta ja sen hurjia tapahtumia. Elokuvassa katsoja seuraa nuorta Estellaa, älykästä ja luovaa tyttöä. Estella on päättänyt tehdä itsensä tunnetuksi, mutta omalla tyylillään.

Hän ystävystyi parin nuoren varkaan kanssa, jotka arvostivat hänen kujeilun haluaan, ja yhdessä he ryhtyivät rakentamaan omanlaistaan elämää Lontoon kaduilla. Eräänä päivänä Estellan tyylitaju kiinnittää paronitar von Hellmanin huomion, muotilegendan, joka on tuhoisan tyylikäs ja kauhistuttavalla tavalla haute. Von Hellmania esittää kaksinkertainen Oscar-voittaja Emma Thompson (”Howards End”, ”Sense & Sensibility”).

Estellan ja paronittaren suhde antaa vauhtia tapahtumiin ja paljastuksiin, jotka saavat Estellan näyttämään pirullisen puolensa ja tulemaan raivoisaksi, muodikkaaksi ja kostonhimoiseksi Cruellaksi.  Disneyn uusi versio tutusta tarinasta esittää Cruella-Estellen nuorempana, kuin näimme ”101-dalmatialaisissa”, ja kurkistaa hänen varhaisempaan elämäänsä, ajalta ennenkuin hänestä tuli muistamamme julmuri, jolla oli pakkomielle dalmatialais-pentujen turkeista. -Ikoninen hahmo, jota rakastimme vihata.

Disney’n “Cruellan” on ohjannut Craig Gillespie (“I Tonya”),   Dana Foxin, Tony McNamaran, Aline Brosh McKennalta, Kelly Marcelin ja Steve Zissisin käsikirjoitukseen. Maininnan ansaitsevat myös Andrew Gunn (muistetaan “Freaky Friday:stä”), Marc Platt (“Mary Poppins Returns”) ja Kristin Burr (“Christopher Robin”),  Michelle Wrightin, Jared LeBoffin ja Glenn Closen ohella. Gruellan puvusti kaksinkertainen Oscar-voittaja Jenny Beavan (“Mad Max: Fury Road,” “A Room with a View”) luoden häikäisevän ja kekseliään puvuston, joka elää ihan omaa elämäänsä.

Cruella on tulossa teattereihin toukokuussa 2021, jos korona sallii.

2 Comments

 1. juha.
  17.2.2021 20:44

  Ilmesesti korona rajoitukset puretaan ensi-illaksi, sillä ”rahan tuloa ei voi estää mikään”! Sen tietävät kaikkein parhaiten Disney yhtiön omistajataho, jolle itse Jumala on silannut tien taivasta myöten auki!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.2.2021 10:51

   Tuleehan se dvd:nä myyntiin, jos näytäntöjä ei ole?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top