Ilja Janitskin 14.03.1977-07.02.2020

Mediatoimija, it-yrittäjä ja monenmoisia tuntemuksia herättänyt keskustelunherättäjä Ilja Janitskin on tänään poissa. Perustamansa MV-julkaisun kautta hän tuli yleisön tietoon, mutta myös joutui viranomaisten hampaisiin. Iljan noutaminen Espanjasta Suomeen tuomioistuimeen oli spektaakkeli jonka kaikkia vaiheita ei liene vieläkään tiedossa.

Ilja Janitskin oli niitä henkilöitä, jotka jakavat mielipiteet jyrkästi, ja Jättävät vain hyvin harhat neutraaleiksi. Ehkä silloin voimme sanoa ihmisen saavuttaneen jotakin: Toisten mielestä pahaa, toisten mielestä hyvää.

Kuva, joka yleisölle on jäänyt Ilja Janitskinista, rajoittuu vain osaan hänestä. Se on kerrottu, että hän oli suuri eläinten ystävä, mutta harvempi on kuullut hänestä urheiluvalventajana ja juniorijoukkueen maganerina. Kun julkinen rooli lienee muualla kerrottu, puhutaan nyt hänestä ihmisenä.

Espanjassa (Barcelonassa) asuessaan hän oli erittäin aktiivinen juniori-jääkiekkoilun edistäjä. Janitskin toimi itse valmennuksessa FC Barcelonan Ice Hockey -poikajoukkueelle, ja myös hankki hyvin menestyneelle joukkueelle varoja toimintaa varten.

Otamme osaa läheisten suruun.

Päivitys: Syntymäaika korjattu.

8 Comments

 1. Ilja oli suunnannäyttäjä
  7.2.2020 21:57

  Ollaan Iljan kuolemasta mitä mieltä tahansa mutta minä olen sitä mieltä että astuttuaan liian monen isokenkäisen varpaille ja pitäessään Suomen politikkoja naurunalaisena hänet murhattiin. Ei terve mies kuole suolistosyöpään noin vain. Olen sitä mieltä että hänen ruokaansa laitettiin jotain joka aiheutti suolistösyövän. Ja vasta sitten hänet ”löydettiin” kun voitiin olla varmoja syövästä ja sen levinneisyydestä.

  Se oli oligarkeilta ilmoitus ”Jos asetut meitä vastaan niin kuolet nopeasti ja tuskallisesti”.

  Vastaa
  1. Juha
   8.2.2020 12:00

   Iljan muistoa kunnioittaen. Murheellisin mielin muistan myös Antti Pesosta, joka menehtyi vatsasyöpään. Liian aikaisin kaatuvat sankarit maamme vapauden ja itsenäisyyden puolesta. Pro Patria. Keveät mullat heille.

   Vastaa
 2. Peku
  8.2.2020 00:08

  Eiköhän (poliittisena)vankeusaikana pidetty huoli siitä, että syöpähoitoja ei annettu ja lääkkeitä ei saanut, jotta kaveri kuolee varmasti tuskallisen kuoleman. Tämä oli taas valtaeliitin tekemä poliittinen murha ja viesti ettei meidän varpaille astuta.

  Milloin Junes Lokka murhataan? On ollut liikaa vastaan viherbolsevististen-LGBT-femakkohuorien, kepun ja lahtareiden rahastusbusinesten hoitamista…

  Vastaa
  1. Teppo T. K.
   14.2.2020 17:52

   Höpöhöpö. Täytyy olla aika vainoharhainen, että tuollaista tulee edes mieleen. Joku poliitikkoko soittaa sairaalaan, käskee sairaanhoitajat ja lääkärit tappamaan, ja nämä tottelevat? Olisiko aika vähän aikuistua ja tutustua todellisuuteen paremmin?

   Vastaa
 3. Kai Ruonala
  8.2.2020 08:16

  Kirjoittelin jo aiemmin , että Ilja oli ja tulee aina olemaan Sananvapauden Sankari ja hänen kuolemansa päivä tulee julistaa Suomen Sananvapauden muistopäiväksi.

  Vastaa
 4. john doe
  8.2.2020 09:17

  R.I.P. Ilja.

  Tais Jessikka jäädä sitten ilman vahingonkorvauksiaan.

  Vastaa
 5. Marja
  9.2.2020 20:25

  Hyvä muistokirjoitus muutoin, mutta syntymäpäivä taitaa olla väärin. Ilja vk- tietojen mukaan hän oli syntynyt 14.3 – ei 19.3. Hän myös otti vastaan FB:ssa syntymäpäiväonnitteluja joka vuosi 14.3 – ei 19.3.

  Vastaa
  1. Ismo Kähkönen
   13.2.2020 23:14

   Kiitos hyvästä huomiosta. Aiemmin uutisoimamme Iljan syntymäpäivä (19.3) oli virheellinen. Oikea todellakin on 14.3.1977. Video, johon viittaamme on kuvattu 19.3.2019. Artikkeli päivitetty virallisen tiedon mukaiseksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top