Ilkka Kanerva sanoo: Ukrainassa sota, kriisiin ei ole sotilaallista ratkaisua

Kokoomuksen kansanedustajan ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan mukaan Itä-Ukrainassa on käynnissä sota, jossa Minskin välirauhansopimuksia rikotaan säännöllisesti.

Viime aikoina tilanne on muuttunut nopeasti jännitteiseksi. Sotatoimet ovat kiihtyneet, kun tulitaukorikkomukset ja niiden myötä kuolonuhrit ovat lisääntyneet. Samaan aikaan Venäjän on raportoitu keskittävän joukkojaan Ukrainan rajan läheisyyteen. Nämä ovat Kanervan mukaan huolestuttavia
merkkejä.

”Tällä hetkellä suurin huoli on laajamittaisten taistelujen
puhkeaminen ja sitä kautta sodan eskaloituminen. Positiivista on se, että Ukrainan, Venäjän ja Yhdysvaltain valtio- sekä asevoimien johto ovat käyneet keskenään vuoropuhelua. Osapuolten välinen dialogi on välttämätöntä, jotta pahimmilta virheiltä ja väärinarvioilta voidaan välttyä”, Kanerva toteaa.

”Euroopan unionin on annettava tukensa Saksalle ja Ranskalle sekä Etyjille, jotta nämä pyrkisivät uudelleenkäynnistämään
neuvottelut Minskin-ryhmän ja niin kutsutun kontaktiryhmän välillä. Tavoitteeksi on asetettava viime kesänä neuvotellun tulitauon jatkaminen ja Minskin sopimuksen ehtojen täyttäminen”, Kanerva jatkaa.

Kanervan mukaan Etyjin valvontamission mandaattia on vahvistettava,
jotta se voi toteuttaa tehtäväänsä tulitauon valvomiseksi ja lopulta
aseiden vetäytymiseksi kontaktilinjan molemmin puolin.

Keskusteluissa on tehtävä selväksi, ettei sotatoimien kiihtyminen
palvele kenenkään etuja. Ukrainan kriisiin ole sotilaallista ratkaisua
ja jännitteisen tilanteen purkaminen edellyttää paluuta
neuvottelupöytiin”, Kanerva päättää.

 • Tiedote 07.04. 2021,

Sosiaalisessa mediassa on jaettu runsaasti levottomuutta herättäviä videoleikkeitä, joiden kerrotaan esittävän mm. S-400-ohjusjärjestelmien siirtoa Voronežin alueella Etelä-Venäjällä. Voronežin alue rajoittuu Ukrainan puolelle Luhanskin alueeseen, jossa on ollut edellisestä konfliktista alkaen epäselvä tilanne ja aseellisia yhteenottoja.

3 Comments

 1. juha II
  8.4.2021 14:40

  Ulkoministeri ”Minä ole Eurooppa” Pekka Haavisto varmaankin kohta julistaa sodan Venäjälle!

  Venäjä puolustaa geopoliittista asemaansa ja venäläisiä Ukrainassa. Jos Ukrainan valtion etniseen rakenteeseen tutustuu perusteellisesti. Se muistuttaa enemmänkin ent. Jugoslaviaa kuin etnisesti yhdenmukaista maata kuten Suomi. Se on sitten aivan toinen asia, millaista ”hajoita ja hallitse” politiikkaa EU harjoittaa kaikkia jäsenmaitaan vastaan totalitarismilla ja pidikkeettömällä haittamaahanmuutolla!

  Vastaa
 2. Obelix
  9.4.2021 13:59

  ”Ilkka Kanerva sanoo: Ukrainassa sota, kriisiin ei ole sotilaallista ratkaisua”. Uskon olevani oikeassa, kun väitän: Ilkka Kanerva ei ole siinä asemassa, että voisi
  lausunnoillaan vaikuttaa Ukrainan kriisiin edes hönkäyksen pöläyksen vertaa. Koko lausunnolla on ko. kriisin kohdalla yhtä suuri painoarvo, kuin on maalle ajautuneen kalan huokaisulla vastatuuleen…tai tuskin edes sitäkään.
  Olen varma, että Ilkka sedän vanhemman poliitikon _valtiomiesmäinen_ lausunto on ”taisteluhuuto,” jonka tarkoitus on tulla kuulluksi pelkästään kotimaan politiikassa, koska ketään muuta se ei voi kiinnostaa. Ainoa syy Ilkka sedän esiintuloon on: Nostattaa Kokoomuksen mainetta hyvämaineisena, kansainvälisenä davoskykypuolueena kansalaisten silmissä, sekä samalla nostattaa Kokoomuksen sekoilujen heikentämää kannatusta äänestäjien keskuudessa, tulevan kuntavaalin tiimoilta – vaikka juuri harjoitettu davoskykypolitiikka on jokaisen suomalaisen murheiden taustalla. Kaikki Suomen nykyiset murheet eskaloituvat 1990-luvun lamassa davostelijoiden takia, ja lainatalouden nykyinen syöksyvauhti sen kuin kiihtyy, eli kusessa ollaan kokkareiden ja yms. kusipäiden arvopohjan takia! Sen pituinen se!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.4.2021 17:22

   Kanervan kommentti tilanteeseen on järkevä ja Suomen kansallisten etujen mukainen. Tämänkaltaisessa tilanteessa ei pidä mennä sorkkimaan, olemalla jommankumman puolella. Mikäli kansainvälinen yhteisö saa jotain tolkkua asioihin, kannattaa olla valmiiksi samaa mieltä, elikkä että poliittinen ratkaisu on kaikille paras.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top