Ilmastoahdistus saartoi Säätytalonkin?

Eräänlainen lasten ristiretki nähtiin tänään aamulla hallitusneuvottelujen näyttämön (sic!) Säätytalon ympäristössä. Pienokaiset oli lähetetty muistuttamaan, että ilmastotekoja pitää tehdä nyt.

Kansainvälisen ilmastolakon osanottajat antoivat aamulla terveisensä hallitusneuvottelijoille. Keskustan vara-pj. @KatriKulmuni kävi tervehtimässä mielenosoittajia Säätytalon edustalla.
— Valtioneuvosto | Statsrådet (@valtioneuvosto) May 24, 2019

Meilläkin olisi agendaa tarjota hallitusneuvottelujen työryhmille: Juuri nyt tarvitaan myös tekoja ilmastopuhetta vastaan. Ilmastopuhe aiheuttaa ilmastoahdistusta, varsinkin koululaisille. Kuten 1970- ja 80-luvuilla koulujakäyneiden vitsaus, rauhan-ahdistus, ilmastoahdistus aiheuttaa stressiä, heikentää koulumenestystä aiheutaen jopa poissa-oloja opetuksesta, ja pahimmillaan vie yöunet.

Moni 70-luvulla lapsuutensa viettänyt muistelee tänään kauhulla ja katkeruudella, kuinka heidän elämänsä tärkeintä vaihetta, lapsuutta, varjosti ydinsodan pelko, ja mielikuva pahasta Amerikan imperialismista, joka väijyy kuin Paha Susi Punahilkkaa. Mielenrauhaa jäytävää pelkoa aiheutti silloin rehottava rauhanpuhe, jossa maailmankuva vääristettiin mustavalkoiseksi, ja luotiin uhkia joita todellisuudessa ei ollut.

Kukaan ei ole ”liian pieni vaikuttamaan”, mutta hän ei ehkä ole tarpeeksi iso ja vastustyskykyinen kyyniselle ja vastuuttomalle mielipidevaikuttamiselle.

5 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  24.5.2019 16:53

  Niin, naivi ja tietämätön olin (silloinkin) ja 1982 marssin mielenosoituksissa….

  Vastaa
 2. Pyh.
  24.5.2019 16:59

  Pelkkää hysteeristä hihhulointia.
  Painukoot hoitoon koko ….sakki.

  Vastaa
 3. Tyhmät sossut
  24.5.2019 20:56

  En usko että ilmaston lämpeneminen ihan siihen pystyy. Rinne ja sossut ovat vain niin tyhmiä ja niiden luokaton neuvottelutaito ei mairittele tulosta.

  Mietitämpä sitä tilannetta kun Antti sanoi että ”ketään ei ole suljettu pois neuvotteluista” heti ensialkuun. Kysehän oli siitä että Antille oli suurta tuskaa löytää ketään mukaansa. Vaikka se leikki pokerinaamaa niin silti sillä oli kurat housuissa. Se tiesi että kaikki ovat sossujen agendaa vastaan mutta se koitti kepillä jäätä joko joku muuttaisi ajatuksiaan.

  On ne sossut tyhmiä, saappaan tyhmiä. Vain se ihmisryhmä joka on sossuja tyhmempi on se joka niitä äänesti.

  Vastaa
 4. Jussi
  25.5.2019 01:37

  Lastemme onkin maamme kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja parantamiseksi saatava pelkäämään sitä, että sää ei ole joka päivä vakio. Tammikuun ja Heinäkuunkin välillä on usein globaaleja maakohtaisia eroja. Sitä kannattaa pohtia, ettei mene aika hukkaan.

  Allaolevassa linkissä käsitellään turhia asioita, kuten USA:n kaksi kautta karhunpalvelleen Indonesiassa syntyneen muslimin Barry Soeteron eiku Orak Babaman vaimona tunnetun henkilön Mr Michael Robinsonin eiku Ochelle Mibaman sukupuolta. Linkki on kielletty alle 117 vuotiailta eikä siinä ole mitään nähtävää, kuultavaa saatikka teille uutta informaatiota. Se on kerrassaan tylsä klippi. Näytetty Meme-show on sisällöltään tyhmä. Huonot memekuvat teksteineen eivät anna oivalluksia. Älkaä kurkatko sitä vaan vaikka…vakoilkaa naapureita, kuuluuko pyykkikoneen ääntä vielä 22:00 jälkeen?

  Vastaa
 5. Jussi
  25.5.2019 02:01

  Huonot meemit ja turhaa pohdintaa:

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top