Ilmastonmuutoksen takia ”uppoava” saarivaltio avasi viime vuonna viisi uutta lentokenttää

Suomalaisten yksityisautoiluista johtuvan ilmastomuutoksen mereen-upottamisella uhkaama Malediivien saarivaltio ei vähennä liikenteen päästöjä, vaikka alkuperäisten ilmasto-alarmististen laskelmien mukaan koko valtio on jo syvällä Intianvaltameren pohjassa.

Malediivien hallitus päätti reagoida globaaliin ilmastonmuutokseen ja hiilidioksidi-paniikkiin ottamalla käyttöön viisi uutta lentokenttää  vuoden 2019 loppuun mennessä. Malediivien valtio koostuu ryhmästä korallisaaria, jotka ovat vain vähän merenpinnan yläpuolella.

Liikenneministeri Aishath Nahula ilmoitti hallituksen päätöksestä uusien lentoasemien rakentamisesta Haa Dhaalin atollille Kulhudhuffushiin, Funadhoon, Shaviyanin atollille, Maafarun Noonu -atollille, Madivarun Lhaviyanin atollin ja Maavarulun Gaaf Dhaalin atollin saarille, kertoi saarivaltion media tuolloin.

Yli miljoonalla vuosittain saapuvalla turistilla on suuri merkitys Malediivien taloudelle, ja hotelli- kuten myös lentokenttä-palveluja pyritään kehittämään. Siksi  uusia saaria pyritään avaamaan lentoliikenteelle, mikä mahdollistaa uusien hotellien rakentamisen. Malediivien hallitus menee siis työllisyys edellä. Lentokenttäprojekteihin on tullut rahoitusta Arabiemiirikunnilta (UAE).

Suomessa tiestö rappeutuu ja bensanhinta nousee, -ja ilmastoharha sekoittaa päät

Ympäristöministeri Krista Mikkonen kunnioitti tänään läsnäolollaan uuden ilmastoraportin julkistamissa (videotaltiointi linkissä). Mukana olivat myös Suomen IPCC-työryhmän puheenjohtaja, pääjohtaja Jussi Kaurola Ilmatieteen laitokselta, raportin kirjoittaja, apulaisprofessori Annalea Lohila, Helsingin yliopistolta ja  toimialajohtaja Hannele Korhonen, Ilmatieteen laitokselta. Keskustelussa tuli esiin mm. hiilidioksidi (CO2), jota pitäisi ilmakehästä vähentää.

Hiilidioksidi on kasveille hyödyllinen kaasu, sillä kasvit ottavat sitä ilmasta yhteyttämällä, ja kehittävät biomassaa.  Mikäli CO2:n määrä vähenee, kasvit voivat huonosti. Pahat kielet kertovat, että tätä tietoa ei enää löydä suomalaisista oppikirjoista.

Hiilidioksidia on ilmakehän koostumuksesta noin 400 ppm:ää (miljoonasosaa), ja sen määrä vaihtelee mm. meriveden lämpötilojen mukaan, -jopa vuorokauden periodilla. Ns. kasvihuonevaikutuksen suurin tekijä on vesihöyry, -senkin pitoisuus ilmakehässä nousee aina tapahtuneen ilmastonlämpenemisen -tai lämpimämmän säätilan- jälkeen, kuten hiidioksidinkin. Yleisessä keskustelussa sekoitetaan jostain syystä syy-seuraus -suhde tässä asiassa.

1900-luvun puolella meitä peloiteltiin ja syyllistettiin valtamerien saarivaltioiden hukkumisella tykkänään, kun merenpinta nousee ilmastonmuutoksen seurauksena. Eräs ilmastopolitiikan apologeetta Barac Obama piti äskettäin hulppeat synttärit jenkki-tärkeimmistön suosimalla Martha’s Vineyard -saarella olevassa kartanossaan, jonka hän oli ostanut parisen vuotta sitten. Martha’s Vineyardinkin olisi pitänyt viime vuosisadan ilmastoalarmistien mukaan olla jo nousevan meriveden peitossa -kuten muuten Malediivienkin- mutta Obaman vieraat eivät kastuneet.

Eivät ole saaret ja saarivaltiot vielä uponneet,  eikä uppoa Malediivitkaan koska sikäläistä hallitusta kiinnostaa työllisyys ja yrittämisen edellytykset: Käyttöön saadut varat käytetään infraan, eikä taivaanrannan-maalaamiseen. Onko joillakin jotain opittavaa, en tiedä, mutta minulla on asiasta oma käsitykseni.

Luettavaa ja katsottavaa:

Yhdysvaltain entinen presidenttipari osti 10 miljoonan huvilan saarelta, jonka ”ilmastonmuutos” upottaa, -jos upottaa

12 Comments

 1. murre iisakki riepunen
  9.8.2021 17:47

  Sopivasti vetkuteltiin raportin julistamista hellekauteen, jokavuotisten sateiden ja metsäpalojen aikaan, jotka syyt ovat meidän kantasuomalaisten vanhoilla dieseleillä turhasta ajelusta johtuvia. Syyt pieniin muutoksiin ilmaston suhteen johtuvat pääosin liiallisesta kansoittumisesta, tähän syyhyn puuttuminen tai siitä puhuminen loukkaa, on rasismia, kaikilla on oikeus jne.

  Vastaa
  1. Ylikansoittuminen vai ahtautuminen pienelle alueelle?
   10.8.2021 16:34

   Ylikansoittumisesta? Kun lentää suurkaupungin ulkopuolella näkee että koko maapallo on lähes tyhjä asutuksesta. Kaupunkien sisällä lämpötila on hieman korkeampi, koska lämpöä on sitoutunut rakennuksiin ja asfalttiin. Ihmisten ahtautuminen pienelle alueelle ei ole ylikansoittumista, vaan vääristynyttä kaupunkirakentamista ja nopean joukkoliikenteen puutetta. Valintamme on aina myös iso Diesel tai kesäiseen hörlöttelyyn V8. Sähköautot ja hybridit kertovat älykkyydestä – hiustenkuivaajilla ajaa maskinaamainen potentiaalisen Joe Bidenin Suomen vastineen äänestäjä.

   Vastaa
 2. pöh
  9.8.2021 18:05

  Maapallo on siis noin 4,6 miljardia vuotta vanha. Ja nämä ihan tosissaan väittää että nyt muutamassa vuodessa ihmisen takia ilmasto muuttuisi jotenkin dramaattisesti.
  Ihan uskomatonta että tämmöstä soopaa uskotaan.

  Vastaa
 3. Suuruusluokat
  9.8.2021 18:44

  Tämä oli loistava löytö, kiitos siitä !!

  Ihmiset eivät vain muista/ymmärrä sitä että ihmisen vaikutus koko maapallon hiiidioksidipäästöistä on ~3%. Loput ~97% tulevat merien pohjien mätäneisestä, tulivuorista ja maan pinnoilla olevan orgaanisen aineksen lahoamisesta. Luonnolla on suuruusluokkaa tarkasteltaessa monopoliasema siitä mihin suuntaan maapallon ilmakehä muuttuu. Ihminen ei voi sille muutokselle mitään, eikä muuta mitään.

  Kuten Nobel palkittu fyysikko totesi aikoinaan:”Ilmastonmuutos on pseudotiedettä”.

  Vastaa
  1. NOBELIX
   11.8.2021 11:35

   Olet oikeassa. Päälle korostaisin, että CO2 on hyötykaasu, kaiken elämän välttämätön elinehto. Koko CO2 aiheen käsittely on ajanhukkaa. Eikä CO2 lämmitä ilmaa. Kun ilma lämpenee, ilman CO2 nousee hitaasti perässä. Kun ilma viilenee, ilman CO2 vähenee hitaasti perässä. Ilman CO2 pitoisuus on seuraus eikä syy ilman lämpötilan vaihteluihin. Mistä ilman lämmön ja ilman CO2 pitoisuuden välillä on pitkä viive? Siksi että merivesimassojen lämpö muuttuu hitaasti ilman keskilämpötilan perässä. Lämpenevä merivesi vapauttaa CO2 ilmaan ja viilenevä merivesi sitoo CO2 ilmasta takaisin meriveteen. Hahmottamista helpottava vesihöyryesimerkki keittiöistämme: Kun laitat kylmää vettä kuumenemaan kattilassa perinteiselle sähköliedelle, niin ei siitä heti tulvi höyryä, vaikka levy olisi jo alkanut lämmetä. Höyryä alkaa nousta vasta veden kuumetessa. Höyryn määrä seuraa veden kuumuutta eikä heti viivettä sen levyn kuumuutta.

   Vastaa
 4. Juha
  9.8.2021 18:55

  Heh heh.. ja 95 % pelokkaasta lammaskansasta uskoo tähän ilmastohuijaukseen.. harhaisten foliohattujen kannattaisi muuttaa pian pois Turusta, Helsingistä, Oulusta ym. rannikkokaupungeista ennen kuin hukkuvat.. kun napajäät sulavat. Mutta älkää tulko Tampereelle.. menkää mielummin trooppisen Lapin tuntureille asumaan.

  Vastaa
 5. Vidu kun viduttaa
  9.8.2021 20:45

  Joo jumaleissön maapallon keskilämpötila on noussut 1,1 C esiteolliselta ajalta lähtien. Sen verran se on heilunut jatkuvasti suuntaan ja toiseen eli sahaa varmaankin sen noin 1,5 C esiteollisen standardin molemmin puolin ja Suomi ajetaan perikatoon.

  Voi hemmetin hemmetti tätä kuspäisyyttä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   9.8.2021 22:52

   Esiteollinen aika (>1860) ei ollut ilmastonormaali lainkaan, vaan vielä palaamista keskiajan jälkeisestä ”pikkujääkaudesta” kohti normaalia. Keskiajan lopun kylmeneminen hävitti Grönlannista asutuksen, joka oli tukeutunut maanviljelyyn ja karjanhoitoon, -eikä se toimi siellä vieläkään. Englannin lupaavasti alkanut viininviljely lopahti täysin, -eikä sitäkään ole vielä saatu takaisin.

   Norjassa sulaa jäätikköjä, ja yhden alta paljastui maatilojen ja kokonaisen kylän talojen kivijalat. Jos tämä nykyinen ilmastotrendi johtaa maailmanloppuun, niin miksi se ei tapahtunut silloin kun norskit viljelivät peltojaan siellä mistä vasta nyt on jäätikkö poistunut? -Minä menen nyt saunaan jota lämmitin puuta polttamalla (kiusa se on pienikin kiusa).

   Vastaa
 6. juha II
  9.8.2021 22:37

  Meitä johtavat harhaatikot, jotka tekevät sen mitä Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin teki ukraanalaisille 1930-luvun pakkokollektivisoinnissa. Aate ja tavoite on päämäärä, jonka takia tieten tahtoen tapetut ruumisröykkiöt ovat vain ”välttämätön paha” (jos sitäkään) lopullisen tavoitteen saavuttamiseksi.

  Kommunisteille yksilö ei ole minkään arvoinen, vaan yksi ratas koko koneistossa ja koko ”koneiston” uhraaminen sosialistisen suuren päämäärän saavuttamiseksi ei ole itkun arvoinen vaan keino, joka voidaan uhrata!

  Vastaa
 7. murre iisakki riepunen
  10.8.2021 09:11

  Suureen ääneen vouhkattu IPCC:n julistama tuomiopäivän ukaasi, Ylellä oikein uutisankkuri oli vetänyt parhaan koltun niskaansa uutisen julistuksen kunniaksi. Ruotsissa muuan teinityttönen tiesi raportin sisällön jo aikoja sitten, ei mitään yllättävää, sanoo hän. Meillä ” asiantuntijoita ” studiot täynnä intoilemassa mitää pitää tehdä heti, ainakin huomenna, tai…
  Ihmetyttää ettei ainuttakaan asiaan kriittisesti nojaavaa henkilöä tuotu haastatteluihin? Lapset ja nuoret saatiin peloteltua lisää, koronan myötä nuoret ovat taatusti ahdingossa. Itsemurha-ajatuksia hautovia kulkee katkeamattomana jonona terapeuttien ja psykologien vastaanotoille.

  Vastaa
 8. Kuolemmeko ilmupelkoon?
  10.8.2021 16:15

  Globaalista lämpenemisestä sydämensä pohjasta huolestuneet Bill Gates (v1) ja Barack Obama (v1) ostivat pian vouhotuskampanjojensa perään hulppeat asunnot meren rannasta, vaikka olivat ainakin omien lausuntojensa pohjalta täysin varmoja niiden jäävän kohta nousevan merenpinnan alle. No Bill on aina ollut surkea sijoittaja. Maailman rakennusprojekteille lainaa antavia pankkeja ei rantarakentamisen riskit ole myöskään tähän päivään mennessä huolettaneet.

  Antarktiksenkin jäätikkö sulaa parhaillaan. Tosin aito ja tuore tieteellinen tutkimus paljasti, ettei sulaminen liity mitenkään ilman lämpötilaan tms. hiilihörhöjen mielikuvitukseen sulamisen syistä. Maan sisältä huokuva, ehkä tuliperäinen lämpö, aiheuttaa sulamista ilmattomassa maan pinnassa jään alla. Pelkäämäänsä CO2 hiilihörhöt voisivat vähentää alkamalla ryhmäpäätöksellä hengittää sisään CO2 ja puhaltaen ulos happea. Lapsikin osaa kävellä takaperin.

  Vastaa
 9. Reima Kultalahti
  11.8.2021 16:23

  Ilmasto on vaihdellut kautta aikojen, ja vaihtelut johtuu napapolarisaatio muutoksista, koska napapolarisaatio uutiset vaikuttaa myös ilma ja meri voittoihin, tutustukaa tieteellisiin totuukasiin, älkää turhaan ilmastorahastukseen, ja teollisuuden saastuttamisen tukemiseen ilmaston nimissä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top