Ilmavoimien Hawk-harjoituskone tippui maahan Keuruulla

Kuva Puolustusvoimat

Harjoituslennolla ollut ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone syöksyi maahantänään iltapäivällä kello 14 jälkeen. Onnettomuus tapahtui Keuruun eteläpuolella.

Kone on tiettävästi pudonnut Heinäsentien läheisyyteen. Sen putoaminen ei ole aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille. Kone ja onnettomuuspaikka ovat viranomaisten hallussa ja he toivovatkin ettei alueelle lähtisi ulkopuolisia tutkailemaan tilannetta. Alueella on liikkeellä paljon pelastus- ja sotilaskalustoa.

Koneen ohjaaja sekä lennonopettaja onnistuivat pelastautumaan heittoistuimilla ennen maahansyöksyä ja laskeutuivat maahan laskuvarjoilla. Heidät löydettiin pelastushenkilöstön toimesta tajuissaan. Lentäjät on toimitettu jatkotutkimuksiin, jossa selviää heidän varsinainen tilansa.

Edellisen kerran Hawk-koneille on sattunut onnettomuus Suomessa lähes kymmenen vuotta sitten, kun kaksi Lentosotakoulun konetta osuivat toisiinsa taisteluharjoituksessa. Onnettomuus tapahtui Perhossa. Tällöin toisen koneen lentäjä onnistui pelastautumaan myöskin heittoistuimen avulla, mutta toisen koneen lentäjä menehtyi.

Kaksipaikkaiset Hawkit on otettu Suomessa käyttöön vuonna 1980. Nykyisillä modernosoiduilla koneilla on tarjoitus lentää vielä 2030-luvun loppupuolelle saakka.

Onnettomuustutkintaa johtaa Sotilasilmailun viranomaisyksikkö (SVY).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top