Innovatiivisuus auttaa yrittäjää koronakriisin keskellä

Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten takia yrittäjät ovat kärsineet asiakkaiden katoamisesta, ja tulojen romahtamisesta.  Tähänkin auttaa kekseliäisyys ja aloitekyky. Extra kysyi Turun Runosmäen R-kioskin yrittäjältä Melina Suomelalta, miten hän ottaa koronan haasteen.

Runosmäen R-kioski on joutunut lomauttamaan kaikki työntekijänsä, mutta pyyhettä ei ole heitetty kehään. Poikkeustilanteen keinoksi on otettu mm. asiakkaiden tilausten kotiinkuljetuspalvelu, jonka saa ilmaiseksi jo 10 euron vähimmäisostoksella. Kotiinkuljetus suojelee riskiryhmiin kuuluvia turhilta kontakteilta. Toinen Runosmäen R-kioskin aloite on jäätelölahjoitukset vanhuksille, jotka ovat nyt hoitopaikoissa vierailukiellon takana ja lapsiperheille.

Lahjoittaja voi kustantaa jäätelötervehdyksen, jonka yritys toimittaa kohteeseen, kun henkilökohtainen vierailu ei karanteenisäädösten aikana ole mahdollista.

Hallituksen tukiohjelmat liikkumisrajoitusten ahdistamille yrittäjille eivät osu R-kioskien pitäjien kaltaisiin pienyrittäjiin. Viranomaisten ohjeistus on jäänyt etäiseksi, eikä mediastakaan saa kovin paljoa tietoa tukien hakemisesta. Yrittäjien huoli kohdistuu kesän laskujen maksamiseen, mutta nyt luvatun yrittäjiin tilapäisesti laajennetun työttömyysturvan hakemukset ruuhkautuvat tiettävästi. Pienyrittäjä kokee helposti olevansa vain oman kekseliäisyytensä ja apunsa varassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top