Intersektionaalinen kirkollisuus hyväksyy sukupuolten moninaisuuden, mitä se sitten lieneekin

Ennen vanhaan oli biologian oppikirja, jonka mukaan kaikilla eliöillä on koiras ja naaras. Oli myös kirkkoraamattu, jossa kerrotaan Jumalan luoneen ihmisen mieheksi ja naiseksi. Uskovaiset tukeutuivat Raamattuun, ja ateistit t. vapaa-ajattelijat perustivat tieteeseen -erityisesti luonnontieteisiin-, jotka ilmaisivat itseään mm. koulujen oppikirjoissa, mutta kehitys kehittyy.

Sukupuolten moninaisuudesta ei vanhoissa oppikirjoissa puhuttu mitään, eikä nykyisissä jostain syystä syvennytä aivan kaikkeen, mitä lisääntymisbiologia tietää. Samaan aikaan luonnontieteellisen tiedon hämärtymisen kanssa, on estradille astunut mielipidevaikuttajia jotka eivät ainoastaan kiistä luonnontieteiden perusasioita, vaan suorasanaisesti ehdottavat murrosiän estävää hormonihoitoa:

Kirjoittaja, Laura ”Late” Mäntylä, on luterilaisen kirkon pappi, eikä suinkaan takarivistä:

”Uuteen työryhmään kuuluu 13 jäsentä. Yksi heistä on opiskelijoihin sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuteen erikoistunut pappi Laura Late Mäntylä, joka ajoi aktiivisesti työryhmän perustamista. Hän muistuttaa, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tarkoittavat paljon muutakin kuin naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. – Esimerkiksi ihonväri, luokka, vauraus, toimintarajoitukset ja seksuaalisuus vaikuttavat ihmisten elämään. Homojen asemasta on väännetty kirkossa iät ja ajat, ja nyt ollaan siirtymässä seuraavaan vaiheeseen, jossa ei haluta hyväksyä sukupuolen moninaisuutta. Sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset kääntyvät kirkossa herkästi uskonasioiksi.” (Kirkko ja Kaupunki 12.02. 2021)

Työryhmän nimitti viime helmikuussa piispa Teemu Laajasalo edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Helsingin hiippakunnassa. Arvioimatta tarkastelukulman teologisia ulottuvuuksia jää päällimmäiseksi silmiinpistävä yhteneväisyys radikaalin äärivasemmiston sanakäyttöön ja teeseihin. Muistutan kuitenkin, ettei sukupuolidenialismi tai biologisten tosiasioiden kieltäminen ole kuulunut alunperin vasemmistonkaan repertuaariin. Sellaisen idean julkinen suosiminen, että alle-murrosikäisten seksuaalisen olemuksen muuttaminen hormonihoidolla olisi hyväksyttävää, ei kuitenkaan ole este mukaanpääsylle evankelis-luterilaisen kirkon tulevia linjauksia valmistelevaan työryhmään.

Mäntylä työskentelee yliopistopappina Helsingin yliopistossa.

8 Comments

 1. Marttilan Isäntä Maalta
  9.3.2021 22:36

  Parisen kymmentä vuotta eteen päin, kirkon tyypit pohtii, voidaanko eläimiin sekaantuja vihkiä avioliittoon vaikkapa lampaan tai kanan kanssa. Uskokaa tai älkää, kyllä sekin aika vielä koittaa. Miten se olikaan, asiasta neljänteen, voiko leski adoptoida lapsen?

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   10.3.2021 01:24

   Kun he ovat saaneet tehtyä LGBT-kehityshäiriöistä ”uuden normaalin”, niin seuraaviin askeliin imeisesti kuuluu pedofilian laillistaminen ja edelleen taas yhdeksi uudeksi normaaliksi tekeminen yhteskuntaamme. (L = lesbo, G=gay, B=biseksuaali, T=transsukupuolinen)

   Vastaa
  2. Minä
   10.3.2021 02:49

   Askel kerrallaan se kulttuurimarxismi edistyy. Tuo kyseinen pappi on mennyt päin mäntyä uskossaan. Hän ei edusta kristinuskoa, joka ei taipuile jonkin papin mielen harhaisuuden mukaan. Hän on varsin selvästi harhaanjohtaja seurakunnassaan. Ei taito puhua kauniisti ja selitellä uskottavasti muuta tuota tosiasiaa. Kumma, että uskovat kristityt eivät heitä ulos kirkostaan papistoa, joka on kristinuskon oppien mukaan harhaanjohtaja.

   Mutta kirkon papistossa, ihan ylempiäkin virkoja myöten onkin aika paljon kulttuurimarxisteja, joille Raamattu on vähän tuntematon ja vasemmistoideologia on tärkeämpi opin lähde.

   Vastaa
 2. jani
  9.3.2021 23:38

  Sensijaan interseksuaalinen feminismi ei hyväksy mitään eikä ketään.

  Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  10.3.2021 01:14

  Luterlaisuus on siirtynyt Sodoman-Gomorran aikakauteen kultturimarksisti-pappien johdolla.
  Kultturimarksistien perusohjeistus: http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Vastaa
 4. Suoraan saatanasta
  10.3.2021 09:20

  ”Parisen kymmentä vuotta eteen päin, kirkon tyypit pohtii, voidaanko eläimiin sekaantuja vihkiä avioliittoon vaikkapa lampaan tai kanan kanssa. Uskokaa tai älkää, kyllä sekin aika vielä koittaa.” Kyllä, näin se tulee menemään.
  Aikanani olen ollut vihreä ja 2000 luvun alkupuoliskolla vihreässä liikkeessä alkoi homotus ja feministivouhotus. Eräässä kokouksessa käsiteltiin paikallisyhdistyksen julistautumista (keskusjohdon käskystä) feministiseksi yhdistykseksi, kuka meistä ei haluaisi olla feministi, kuului paikallisjohtajan kysymys.
  Toin tuolloin esiin, että jos nyt lähdetään tälle tielle, jossakin vaiheessa keskustellaan eläimiin sekaantujien oikeudesta virallistaa suhteensa eläimiin, nykyisinhän vihreissä on sille jo suurta kannatusta.
  Tuon kokouksen jälkeen alkoi oma vierautuminen vihreästä ideologiasta lopullisesta enkä ole sitä koskaan katunut. Vihreissä on vielä(kin) mukana muutamia älykkäitä ja viisaita mukana vanhasta tottumuksesta mutta suurin osa on kaikkea muuta kuin alunperin vihreiden ajatuslinjalla olleita. Nykyiset kannattajat ovat pelkkää feminismi ym. sekopäistä kannattajaporukkaa.

  Moraalittomuus ja rappio on syvälle pesitynyt vihreisiin ja kaikkiin vehervasemmostolaisiin toimijoihin kuten evankelisluterilaiseen kirkkoon. Mitä tässä maassa ja maailmassa tapahtuu kun tälläinen kehitys valtaa alaa? Uskovatko nämä biologian kieltäjäpastorit ja piispat tosissaan julistamaansa sanomaan raamutun sanoman sijaan?

  Vastaa
 5. Kuolema on synnin palkka
  10.3.2021 09:52

  No, työryhmän jäsenten määrä on sama kuin Vapaapuurareiden ja illuminaatin pyhä luku: 13. Kas kun sattui. Ja tuo Late lienee kiintiö-homo-transu-…mikälie.

  On pelottavaa että kirkollisten virkojen johdossa on henkilöitä jotka eivät osaa lukea tai eivät ymmärrä. Vanhan testamentin ihan alussa kerrotaan mikä on nainen ja mikä on mies. Sielä ei kerrota homoista, transuista, pedofiileista, negrofiileista tai muista ”sukupuolista” tai seksualisuuntautujista. ja Jumalahan hävitti ensimmäisen maailman koska miehet himoitsivat toisiaan.

  Mutta joo, jos ihminen joka kertoo olevansa hengellinen on noinkin maallinen, että omistaa elämänsä petokselle niin kuolema on synnin palkka. Ei herää paratiisiin, ei.

  Vastaa
 6. juha.
  10.3.2021 20:39

  Twiitin viimeinen ”helpottava” toteamus on niin ”nurinniskoin” kuin olla vain voi!!! Mielenterveysongelmat ja itsemurhat päinvastoin räjähtävät käsiin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top