Intia hakee kansalaisensa Afganistanista sotilaslennolla ”välittömästi”

Tänään tiistaina Intian sotilaskone laskeutuu Mazar-i-Sharifiin pohjoisessa Afganistanissa, ja Intian kansalaisille kaupungissa on annettu ohje lähteä maasta tällä lennolla. Kuusi Afganistanin maakuntapääkaupunkia on sortunut lyhyessä ajassa, ja talebaanit ovat käyttäytyneet väkivaltaisesti oletettuja vastustajiaan kohtaan.

Yhdysvaltojen vetäytyminen Afganistanissa ei näytä edistävän Dohassa pari vuotta sitten sovittua rauhanprosessia, vaan jo kerran kukistetun Taleban-äärijärjestön paluuta pidäkkeettömään vallankäyttöön suurimmassa osassa maata. Afganistanin hallituksen turvallisuusjoukot joko taistelevat, tai luovuttavat alueita islamisteille taistelutta.

Intian suurlähetystö Kabulissa on neuvonut kaikkia maassa oleskelevia intialaisia valmistautumaan”välittömään” kotiinpaluuseen. Intian konsulaatti Mazar-i-Sharifissa on suljettu, ja  diplomaatit poistuvat tänään kaupunkiin saapuvalla erikoislennolla. Muiden Intian kansalaisten odotetaan ​​lähtevän samalla lennolla. Pohjois-Afganistanin suurimmassa kaupungissa toiminut konsulaatti oli viimeiden Intian konsulaatti maassa. Muut on jo suljettu.

Kaupallisten lentoyhteyksien jatkumisesta maan sisällä ei ole varmuutta väkivaltaisen tilanteen takia. Intia kehottaa Afganistanissa toimivia intialaisia ​​yrityksiä vetämään intialaiset työntekijänsä välittömästi pois Afganistanin projektikohteista, -kun se vielä on mahdollista. Ainakin Intia siis varautuu Afganistanin nopeaan romahdukseen.

Asiasta kirjoitti 10.08. 2021:

 

Afganistan: Yhdysvaltojen tilalle on jo tulossa uusi ylivalvoja

Sergei Lavrov sanoo: Afganistanin tilanne epävakauttaa naapurimaita

Viimeiset suomalaiset sotilaat palasivat Afganistanista: Resolute Support -operaatio päättyi

Afganistanissa vieraileva Britannian puolustusministeri varoittaa Eurooppaan kohdistuvasta terrorikampanjasta

Talebanin murhaamaa toimittajaa kidutettu, vartalossa 12 luotia


 

1 Comment

  1. juha II
    10.8.2021 23:01

    Suomi taas hakee erikoislennoilla kaikki kiinni saatavat talebanit Suomeen suojellakseen talebaneja talebaneilta!!!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top