Intia: Terroristit murhasivat poliitikon kotiinsa Kashmirissa, Keralassa kouluihin naamahuivikielto, Sri Lankan terroristeilla Kashmir- ja Kerala-yhteys

BJP-puolueen paikallinen varapuheenjohtaja Ghulam Mohammad Mir ammuttiin kotonaan terroristien toimesta Verinag:n alueella Jammun ja Kashmirin osavaltiossa Intiassa. Maan parlamentin, Lok Sabha:n, vaalien äänestys alkaa alueellisesti vain 48 tuntia murhan jälkeen, 06.05.

Osavaltiossa on ollut pysyvänä ongelmana islamisti-terroristit ja islamilaiset separatistit. Asiasta kertoi The Indian Express. Kashmiriin liittyy myös seuraava uutinen:

Sri Lankassa pääsiässunnuntaina itsemurhapommittaneet terroristit ovat olleet koulutettavina Keralassa ja Kashmirissa

Sri Lankan kirkko- ja hotelli-iskujen taustat vaikuttavat yhä kansainvälisemmiltä uusien tietojen valossa.

”He (epäillyt) ovat oleskelleet Intiassa, he ovat menneet Kashmiriin, Bangaloreen, ja he ovat matkustaneet Keralan osavaltioon. Nämä tiedot meillä nyt on”, kertoi medialle kenraaliluutnantti Mahesh Senanayake Sri lankan armeijasta.

Olemme aiemmin kertoneet Intian ongelmista Keralan osavaltion islamistien suhteen. Osavaltiosta tiedetään lähdetyn kansainväliseen ”jihadiin”, ja nyt Colombon pommimiehet ovat olleet siellä. Keralan osavaltio on äskettäin kieltänyt uskonnolliset naamiohuivit kouluissa. Määräys rehtoreille valvoa kiellon noudattamista on annettu 17.04. ja sääntöä vastaan on kapinoitu ottamalla oppilaita pois kouluista.

Moniuskontoinen Intia näyttää olevan törmäyskurssilla islamistien kanssa. Maan parlamenttivaalit käydään useassa vaiheessa eri alueiden äänestäessä eri aikaan 11.04.-19.05. välillä.

Poliitikon murha on kaikista ensimmäisenä mieleentuleva temppu, jos halutaan horjuttaa jonkin valtion vakautta. BJP:n jyrkkyys islamisteja kohtaan tekee siitä loogisen maalin, mutta tekijöiden taustalla saattaa olla myös pyrkimys provosoida islamilaisiin kohdistuvia reaktioita. Tämä on toinen klassinen metodi valtion horjuttamisessa.

Sri Lankan joukkomurhat: Islamisti-epäiltyjä pidätetty Keralassa Intiassa

2 Comments

 1. Tim
  5.5.2019 12:54

  ”Moniuskontoinen Intia näyttää olevan törmäyskurssilla islamistien kanssa.”

  Intia on törmäyskurssilla monien vähemmistö uskontojen, erityisesti kristinuskon, kanssa. Open Doorsin World Watch List rankkaa Intian valtioksi, joka vainoaa kristittyjä kymmenenneksi pahiten maailmassa.
  Vaino on luokiteltu ”äärimmäiseksi”. Taakse jäävät monet muslimimaat, joskin monet ovat myös edellä.

  Vastaa
 2. pasi
  6.5.2019 00:19

  Kehitysmaissakin jo huivikieltoja. Hölmölässä saa edelleen naamioitua. Mahtava ääriaineksen vetovoimatekijä. Me tienataan tällä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top