Intian mellakoissa kuolonuhreja, kansalaisuuslain kannattajien ja vastustajien yhteenotot verisiä

Tuoreen tiedon mukaan Delhissä on saanut surmansa kolme henkilöä, joista yksi poliisi. Viranomaisten mukaan tilanne on ”hallinnassa”. Valtiovierailulla olevan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin odotetaan saapuvan Delhiin näihin aikoihin.

Päivitys NDTV:n tiedon mukaan.

Intian uusi kansalaisuuslaki jakaa pahasti intialaisia. BJP-puolueen voimakkaasti kannattama laki asettaa Intian ulkopuolelta muuttavat arvojärjestykseen, suosien ei-muslimeja. Eilisten mielenosoitusten jatkona on tänään mellakoitu. Joitain rautatieasemia on jouduttu sulkemaan, ja mellakkajoukot yrittävät rauhoittaa tilannetta.

Lain kannattajat ja pääministeri Modi kantavat huolta Intian kriittisten uskonto- ja kansallisuus-suhteiden muuttumisesta islamilaisista naapurimaista, Pakistanista ja Bangla Deshistä muuttavien lisätessä muslimien osuutta. Muista maista saatujen kokemusten mukaan muslimien määrällisen osuuden kasvu tuo vaikeuksia.

BJP-puolueen mukaan naapurimaissa vainottuja kristittyjä ja hinduja tulee suosia maahanmuuttajia vastaanotettaessa.

Lain vastustajat, mm. opiskelijat, näkevät sen tuottavan ongelmia ihmisten eriarvoisen kohtelun kautta. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on par’aikaa Intian vieraana pääministeri Modin isännöidessä. Mellakoiksi muuttuneiden mielenilmaisujen ajoitus on siis mielenkiintoinen. Modilla on myös nyt hyvä tilaisuus näyttäytyä suurissa joukkotilaisuuksissa vieraansa seurassa, osoittaen että Intiassa vallitsee rauha ja tasapaino.

Maanantain tapahtumista kirjoittivat:

2 Comments

 1. ro
  24.2.2020 13:51

  JEE viimeinkin maa joka panee muslimit kyykyyn,tai lähtää takaisin alkeellisiin oloihin kotimaihinsa . nk PERSEENREIKIIN. Siinä opin paikka EU:lle…

  Vastaa
 2. Minä
  24.2.2020 18:16

  Eipä tuossa ole ihmisten eriarvoista kohtelua. Kysymyksessä on uskonnon luonteeseen perustuva terve itsesuojeluvaisto. Koskee jokaista täysin samanarvoisesti, että jos olet muslimi, sitten ei tarvitse tulla. Täysin ymmärrettävää, että muslimien syrjimät hindut ja kristityt ovat etusijalla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top