Intialaisehti: Radikaali muslimiryhmä suunnitteli kirkko-iskujen sarjaa Sri Lankaan

Intialainen NDTV uutisoi epäilyt ja saadut varoitukset kirkkoihin ja kristittyihin kohdistuvasta terroritekojen sarjasta, jota varoitusten mukaan valmisteli NTJ, National Thowheeth Jama’ath, -niminen terroristiryhmä. Sri Lankan viranomaiset ovat saaneet vihjeitä ulkomaiselta tiedustelupalvelulta.

Sri Lankan korkea poliisivanomainen Pujuth Jayasundara kertoi uutisen mukaan jo kymmenisen päivää sitten saadusta varoituksesta, jonka mukaan on odotettavissa itsemurha-iskujen sarja, joka kohdistuisi kristillisiin kirkkoihin. NTJ on liitetty viime vuonna budhalaisiin monumentteihin kohdistuneisiin hyökkäyksiin ja tuhotöihin.

”Ulkomainen tiedustelupalvelu on ilmoittanut Sri Lankan viranomaisille, että NTJ (National Thowheeth Jama’ath) aikoo toteuttaa itsemurhaiskuja, jotka kohdistuvat tunnettuihin kirkkoihin ja Intian edustustoon Colombossa,” -varoitettiin sri-lankalaisia turvallisuusviranomaisia.

Sri Lankassa on kärsitty kahden väestöryhmän, tamilien ja singhaleesien, välisestä skismasta jota on kärjistänyt hindujen ja budhalaisten eroavaisuus. Muslimit ovat Sri Lankassa pieni ryhmä, mutta heidän määränsä on kasvanut Myanmarista tulleiden pakolaisten myötä. Myanmarin muslimivähemmistön mukana on saattanut tulla myös radikaaleja asenteita, jotka ovat olleet Sri Lankassa harvinaisia. Sisältääkö asetelma jotain yleistettävää, siihen emme uutismediana voi ottaa kantaa.

Stop the Press: Seitsemäs isku Colombossa. Pommiräjähdys on tapahtunut Dehiwala:n esikaupungissa Colombossa. Kohteesta ei ole vielä tietoa. Päivitämme.

Asiasta kertoi tänään NDTV.

2 Comments

 1. Wilhelm von Schwerin
  21.4.2019 13:17

  Muslimi, joka tapaa vääräuskoisen toimii uskonsa velvoittamana.

  https://www.koivuniemi.com/raamattu/?kaannos=fi-38&viite=joh+16%3A2

  Vastaa
 2. Helenar
  21.4.2019 13:36

  Todella surullista hirveätä tämä kosto. Vaarallinen maailma pahaa seuraa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top