Intialla ja Kiinalla rajaselkkaus, Kiina vahvistanut aseistusta rajalla

Intiasta on tänään muutakin kerrottavaa, kuin että intialaiset ovat ohittaneet kiinalaiset koronatartuntojen määrässä: Kiinan ja Intian rajalla sattuneessa välikohtauksessa on loukkaanut yksitoista rajavartijaa, ja Kiinan kerrotaan siirtäneen lähelle Intian rajaa moderneja Sukhoi SU 35 -hävittäjäpommittajia ja S-400 -ohjuskalustoa.

Viime viikolla intialaiset ja kiinalaiset sotilaat kohtasivat Naku-La -solan lähellä 4572 metrin korkeudessa Intian koillisosassa, lähellä Sikkimin rajaa. Välikohtauksessa loukkaantui molemmin puolin yhteensä yksitoista sotilasta, kertoo lehti.

”Molempien osapuolten joukkojen välikohtaus on tapahtunut. Osapuolten aggressiivinen käyttäytyminen johti pieniin vammoihin. Osapuolet irtautuivat paikallisen vuoropuhelun ja vuorovaikutuksen jälkeen. Joukot ratkaisevat nämä kysymykset keskinäisesti vakiintuneiden protokollien mukaisesti ”, kertoi Mandeep Hooda.

Loukkaantuneista neljä on intialaista ja seitsemän kiinalaista. Nyrkkitappeluna uutisoituun selkkaukseen osallistui yhteensä 150 sotilasta. Edellinen yhteenotto rajalla tapahtui elokuussa 2017, kun intialaiset ja kiinalaiset sotilaat heittelivät kivillä toisiaan lähellä Pangong-järveä. Tämä tapahtui Pohjois-Intiaan kuuluvassa Ladakhissa.

Kiinan ulkoministeri Zhao Lijian kehotti eilen Pekingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Intiaa välttämään rajatilanteen kärjistämistä:

”Toivomme Intian toimivan Kiinan kanssa rauhan ja rauhallisuuden ylläpitämiseksi raja-alueilla. PLA (kansan vapautusarmeija) suorittaa normaalia partiointia Kiinan puolella LAC-rajalinjaa.”

Intian ja Kiinan välinen raja on huonosti merkitty, ja kahnauksia tapahtuu usein. Kiinan käsityksen mukaan eräät alueet rajan Intian-puolella kuuluvat sille. Intian mukaan Kiina miehittää laittomasti osaa Ladakhista. Intialla ja Kiinalla on 3.488 kilometria yhteistä rajaa. Siitä käytetään nimitystä LAC (Line of Actual Control). Rajasta sodittiin vuonna 1962. Aiempaan selkkaukseen liittyen pääministeri Narendra Modi ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat rajakysymyksessä epävirallisesti huhtikuussa 2018 Kiinassa Wuhanissa.

Luettavaa:

  • AA 15.05.2020.
  • Su 35 ja S-400 -kaluston ilmaantumisesta kiista-alueen tuntumaan kertoi Avia.pro 15.05.2020. Avia.pro välittää usein tarkistamattomia tietoja venäläisiltä sotilaslahteiltä.
  • The Diplomat 15.05.2020.

1 Comment

  1. WW3 lääkesalailijoiden "vältä sotaoikeus" pelikortti
    17.5.2020 00:33

    Liituraitakaappisatanistipedofiilisalaseurat tekevät kaikkensa aloittaakseen maailmansodan, koska se on heidän viimeinen teoreettinen mahdollisuutensa välttää sotaoikeus. Sähkömagneettinen isku tuhansista 5G satelliittiaseista on suurempi uhka Intialle kuin vastapuolelle. Älkää viitsikö jauhaa niistä tartuntamääristä, kun ei niillä ole mitään merkitystä, kun sekä ennaltaehkäisevä että parantava halpa lääke on ollut valmiina koko ajan. Ei lääkebusiness trollimme ansaitse huomiota eikä palstatilaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top