Intialla menestyksekäs ohjus-koe keskiviikkona

Intia kertoi eilen onnistuneesta kokeesta ballistisella ohjuksella, joka pystyy kuljettamaan ydinasetta. 

Agni-5-ohjus laukaistiin Odishan rannikolla sijaitsevalta Abdul Kalamin saarelta keskiviikkona (27.10.). Koelaukaus tapahtui klo 19:50. Kolmivaiheinen kiinteää polttoainetta käyttävä ohjus pystyy iskemään kohteisiin jopa 5 000 kilometrin etäisyydelle erittäin suurella tarkkuudella, kertoo intialaislehti.

Intia ilmoittaa tavoitteekseen ”uskottavan vähimmäispelotteen”,  ja muistuttaa sitoutuneensa olemaan käyttämättä ydinasetta ensimmäisenä. Ohjuskokeen toteutti Defence Research Development Organisation (DRDO). Agni-5-ohjusta kokeiltiin viimeksi vuonna 2018 ja ensimmäinen laukaisu tapahtui huhtikuussa 2014.

”Agni-5:n onnistunut testi on sopusoinnussa Intian ilmoittaman politiikan kanssa uskottavalla vähimmäispelotteella, joka tukee sitoutumista ”ei ensimmäistä käyttöä” -periaatteeseen, Intian puolustusministeriö tiedotti.

Ohjuksen onnistunut koelaukaus tapahtui keskellä jatkuvaa vastakkainasettelua Kiinan kanssa Itä-Ladakhissa.

Asiasta kertoivat:

5 Comments

 1. Juha
  28.10.2021 20:40

  Intia on menestynyt myös wuhanin flunssan tukahduttamisessa. Pohjoiset osavaltiot (Bihar, Gujarat, Rajahstan, Uttar Pradesh) lähes 0 tautitapausta päivässä. Asukkaita n. 0,5 miljaardia.

  Oikea kysymys tähän on että: Miksi?

  Vastaus on sama kuin mm seuraavilla valtioilla: Japani, Indonesia, Argentiina, Uruguay, Paraguay, Guatemala, Peru, Texas, Florida, Alabama. Tautitapauskäyrät jyrkässä laskussa. Vastaus löytyy sitä etsivälle.

  Mediahiljaisuus on korvia huumaava

  Vastaa
 2. juha II
  29.10.2021 00:43

  Suomellakin voisi olla ohjus käytettävissään, joka toimii pannukahvilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.10.2021 01:27

   Hämeenlinnan sotamuseossa on Suomen tykistöohjus, joku Venäjältä ostettu.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   29.10.2021 01:35

   Otaniemessä kuulin baaritiskillä, että neukut antoivat Intialle ydinpommin rakenteluohjeet, paitti sen jipon millä sen saa toimimaan. Tämä tieto intialaisile tuli jostain länsimaasta. Kun kiinnostuin -ilmeisesti liikaa??- kaveri veti nopeesti tuopin huiviin ja sano adjöö. Jäi kuulematta, mistä maasta.

   Vastaa
   1. juha II
    30.10.2021 00:34

    Kiinan kanssa neukut tekivät samalla tavalla lähtien ”lomalle”, jolta neukku-insinjöörit eivät sitten palanneetkaan.Pääsyynä oli, että kun Nikita Hrutshev kuuli Maon mielipiteen ydinsodasta olevan kevytmielinen. Sen suhteen, että Mao piti luonnollisena asiana käyttää ydinasetta tuosta vain välittämättä seurauksista toteaamalla:

    ”Ydinsodan jälkeen jää kuitenkin riittävästi jäljelle jatkamaan elämää ja sen seurauksena koko maailma muuttuu kommunistiseksi.”

    Tämän kuultuaan Nikita Hrutshev ajatteli, että tuo mieshän on pähkähullu ja kutsui kiireesti neuvostoliittolaiset tekniset asiantuntijat kotiin, josta eivät koskaan palanneet Kiinaan.

    Muutoinkin Neuvostoliiton ja Kiinan keskinäiset suhteet kylmenivät pakkasen puolelle varsinkin kun Hrutshev haukkui 21. puoluekokouksessa Josif Stalinin pataluhaksi.
    Mao katsoi tuon puheen osoitetetuksi myös suoraan itseään vastaan ja hän ihailu muutoikin suuresti Stalia, joka kaiketi oikeutetusti taas katsoi kiinalaista ”vastinettaan” alaspäin.

    Lisäksi skismaa aiheutti kiinalainen teoria siitä, että vallankumouksen tuli olla lähtöisin talonpojista eikä työläisistä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top