Intiassa jo yli 11 000 sieni-infektiota korona-potilailla, hallitus pyytää osavaltioita julistamaan epidemiatilan

Intian terveysministeriö on pyytänyt osavaltioita julistamaan lääketieteellisen hätätilan Covid-19 -potilailla havaitun mukorkomykoosi-sieni-infektion johdosta.

Mukormykoosi on luonnossa, mm. hajoavissa kasvisjätteissä, elävän Mucormycosis-sienen aiheuttama infektio, joka hajottaa potilaan kudosta aiheuttaen tunnusmerkillisiä mustia tai kellertäviä läikkiä, ennen kuin kudos katoaa kokonaan. Sairastuneiden kuolleisuudeksi mainitaan 50%. Tämä vitsaus on nyt iskenyt Intiassa korona-potilaisiin, tuhoisin seurauksin.

Mukormykoosiin sairastuneilla on yleensä jokin immuniteettia alentava tekijä, kuten diabetes tai koronavirus-tartunta ja tähän kohdistuneen lääkinnän seurauksena alentunut vastuskyky: Covid-19 -potilaille annetut steroidit mainitaan uutisessa mukormykoosille altistavina tekijöinä.

Intiassa on tähän päivään mennessä -korona-pandemian aikana- kirjattu 11 717 mukormykoosi-tapausta, ”mustaa sientä” kuten taudintilaa kutsutaan sen ulkoisten tuntomerkkien perusteella. Intialaisesta mediasta löytää runsaasti kuva-aineistoa mukormykoosin runtelemista potilaista, mutta emme voi näyttää sitä. Lääkärit taistelevat taudin etenemistä vastaan sekä sieni-infektioihin tehoavilla lääkkeillä, että poistamalla kudosta ennen kuin infektio ehtii levitä nenän tai silmän kautta potilaan aivoihin, mistä seuraa kuolema. Potilailta on poistettu silmiä, nenä ja kasvojen luita sienen etenemisen pysäyttämiseksi.

Eniten mukormykoosi-tartuntoja on Gujaratissa, Maharashtrassa ja Andhra Pradeshissa Intian hallituksen julkaisemien tietojen mukaan. Intian terveysministeriö oli pyytänyt kaikkia osavaltioita julistamaan Covid-potilaiden mukormykoositapauksiem johdosta ”mustasieni”-epidemian ja ilmoittamaan kaikista tapauksista. Pääministeri Narendra Modi on ottanut kantaa asiaan jo viime perjantaina. Delhin osavaltion pääministeri Arvind Kejriwal ilmoitti tänään valtiossaan kirjatun jo 620 mukormykoosi-tapausta. Hallitukset ja viranomaiset siis ottavat tilanteen hyvin vakavasti, ja tiedotuskampanja taudin tunnistamiseksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on käynnistetty.

Intian viranomaisten materiaalia:

 

Luettavaa:

 

 

 

3 Comments

 1. juha II
  26.5.2021 21:18

  Bill Gates (YK), EU ja Greta Thunberg keksaisevat muittamutkitta, että syökää ”sieniä” naamasta. jättäkää liha pois nin maailma pelaxstuu raharikkaille, jota nyt pyörittävät idiootit ja rikkaat investoivat ”väljään” tulevaisuuteen!

  Vastaa
 2. Juha
  27.5.2021 16:24

  Intiassa taistelevat hevosen matolääkkeellä koronaa vastaan.. näyttäisi tepsivän..

  https://timesofindia.indiatimes.com/blogs/voices/existing-affordable-drugs-could-rapidly-reduce-covid-19-cases-and-deaths-in-india/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.5.2021 18:59

   Minä kokeilen kuusenkerkkiä. Auttaa keuhko-juttuihin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top