Intiassa on nyt lintuinfluenssakin

 

Punjabin osavaltion Ludhianassa on todettu lintuinfluenssa ainakin yhdellä siipikarjatilalla, kertoi osavaltion hallitus tänään. Covid-19 -pandemiasta kärsivälle Intialle tämä on huono uutinen.

Bhopalin kansallinen eläintautien instituutti vahvisti perjantaina (07.05.) lintuinfluenssan löytyneen siipikarjatilalla Qila Raipurissa. Punjabin hallitus on julistanut kyseisen siipikarjatilan tartunnan saaneeksi alueeksi, kertoi varakomissaari Varinder Sharman. Piirikunnan viranomaiset ovat perustaneet hätäkomitean teurastus- ja eristystoimien toteuttamista varten.

Varakomissaari Sharma kertoi komitean varmistavan, ettei yhtään elävää tai kuollutta lintua, käsittelemätöntä siipikarjanlihaa, munia, rehuja tai muuta siipikarjatilalle vietyä ja tuotua materiaalia kuljeteta muualle.

Intian koronaepidemia horjuttaa jo maan poliittista vakautta. Hengitystie-oireista kärsiviä on menehtynyt lääkintäkelpoisen hapen loppuessa sairaaloista ajoittain, ja sairastuvuusluvut ovat korkealla. Pääministeri Modiin kohdistuukin raskasta arvostelua.

Lisää aiheesta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top