Intiassa Pyhä Lehmä voi tukkia kadun autoilijoilta, mutta polttoaineveroa lasketaan elvytystoimena

Intia alentaa liikennepolttoaineiden hintoja laskemalla valimisteveroa

Intian hallitus ilmoitti tänään bensiinin ja dieselin valmisteveron alentamisesta, reaktiona raakaöljyn maailmanmarkkinahintojen nousuun. Korkeat polttoaineiden hinnat ovat rasite Intian maataloudelle, ja uhka hallituksen pyrkimykselle elvyttää koronan vaivaamaa taloutta.

Bensiinin valmisteveroa on alennettu 5 rupiaa (0,06 € , 03.11.2021 -kurssin mukaan)  ja dieselin 10 rupiaa (0,12 €) litraa kohti. Muutos on voimassa torstaista (04.11.) alkaen. Polttoaineiden hinnat olivat nousseet jyrkästi 20. lokakuuta. Hallitus pyrkii dieselin valmisteveron alentamisella lisäämään maanviljelijöiden tuloja tulevalla satokaudella. Lisää polttoaineiden hintoihin kohdistuvia toimenpiteitä on odotettavissa Intiassa.

”Viime kuukausina raakaöljyn hinnat ovat kokeneet maailmanlaajuista nousua. Tämän seurauksena bensiinin ja dieselin kotimaan hinnat olivat nousseet viime viikkoina aiheuttaen inflaatiopaineita. Maailmassa on myös ollut pulaa öljytuotteista ja energiasta.” ”Intian hallitus on pyrkinyt varmistamaan, ettei maassa ole energiapulaa ja että hyödykkeitä, kuten bensiiniä ja dieseliä, on saatavilla riittävästi tarpeisiimme”, toteaa hallituksen tiedonanto.

Polttoaine-vetoinen inflaation nousu saattaa siis horjuttaa talouden elpymistä, sillä tavaroiden hinnat – päivittäisistä päivittäistavaratuotteista luksustuotteisiin – jatkavat nousuaan ja kulutuskysyntä laskee tämän seurauksena, pohtii intialaislehti hinnannousujen vaikutuksia. Kukaan ei ole kertomassa intialaisille, ettei kuluttajan käytettävissä olevan rahan lisääminen elvyttäisi taloutta. -Siispä he käyttävät tätä luonnollista ja järkeenkäypää keinoa.

Osavaltiot ovat tänään ilmoittaneet polttoaineisiin kohdistuvista arvonlisäveron alennuksista, jotka eräissä valtioissa astuvat voimaan heti. Kokonais-alennus tulee olemaan siis uutisoitua suurempi.

Bensan hinnannousu vaarantaa koronapandemiasta elpymisen, sanovat intialaiset

Korkeampi inflaatio saattaa myös uhata Intian keskuspankin suunnitelmaa ylläpitää matalaa korkojärjestelmää, joka on auttanut taloutta elpymään merkittävästi kahden korona-pandemian -aallon seurauksista. Intiassa polttoaineista perittävät verot ovat maailman korkeimpia.

Jäämme odottamaan, että muutkin korkeasti liikennepolttoaineita verottavat ja koronasta kärsineet maat heräävät käyttämään veronalennus-työkalua taloutensa elvyttämiseen. 

Bensiinin hinnat per litra Intiassa keskiviikkona 3.10. -ennen veronalennusta- olivat seuraavat:

 • New Delhi: 110,04 Rs (1,28 €, 3.11.2021 kurssin mukaan)
 • Kolkata: 110,49 Rs (1,28 €)
 • Mumbai: 115,85 Rs (1,34 €)
 • Chennai: 106,76 Rs (1,24 € )

Asiasta kertoivat:

3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  3.11.2021 20:53

  Onneksi meillä on halpaa bensaa. Tankkasin juuri 1.996€/l. Kiitos punavihreät ,että otatte velkaa ja annatte hyvinvointimme muille.

  Vastaa
 2. juha II
  4.11.2021 00:09

  Pitäisiköhän muuttaa Intiaan? Nimittäin olen jo kertakaikkisen kyllästynyt näihin meidän epäpyhiin ”lehmiin”, jotka nekään eivät suostu liikahtamaankaan muuta kuin nostaakseen bensanhintaa ja veroja!!!

  Kuulemma pikitietkin tullaan tästäedes jauhamaan hiekkateiksi kun öljyjalostamo nk. ”vihreän siirtymän” (suom. silkan tyhmyyden) vuoksi meni Hollantiin!!!

  Vastaa
 3. Halpaa on
  4.11.2021 01:05

  Mikäli Suomessa olisi järkevä hallitus, eikä vihervasemmisto hölmöilemässä ja maailmaa pelastamassa, pitäisi polttoaineveroja laskea välittömästi. Varsinkin perua se SDP tekemä idioottikorotus polttoaineen hintaan viime vuodelta. Punavihreitä ei pitäisi ikinä äänestää. Bensa maksaa 2€/litra, silti hallituksen tytöt ei ymmärrä laskea verotusta. Mukavampaa leikkiä somessa koomikkoa, paitsi että sekään ei onnistu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top